RECENZE: Kaleidoskop srdcí - Claire Contreras

4.3.17



Každé zlomené srdce je možné slepit.
Vzít střípek po střípku a znovu jej 
s láskou dávat dohromady.
Vše je možné, jen důvěra se nehledá snadno...


Info o knize: 

  • název: Kaleidoskop srdcí
  • orig. název: Kaleidoscope Hearts
  • série: Srdce (1.)
  • autor: Claire Contreras
  • žánr: literatura světová, romány, romány pro ženy
  • nakladatelství: Baronet
  • rok vydání: 02/2016
  • počet stran: 328

Recenze knihy:

     Začnu asi tím, že nechápu, jak mi tato kniha mohla uniknout?! První díl romantické série Srdce totiž vyšel už loni v únoru. 

     Možná nevíte, co si pod názvem Kaleidoskop srdcí představit, ale je to opravdu jednoduché, vystihuje plně svůj název i podstatu příběhu. Všichni víme, co je kaleidoskop, věcička, do které když se podíváme proti světlu, tříští a pohybují se v ní malá sklíčka či kousky barevného plastu. Jednoduchým pohybem se výjev mění v kouzelné obrazce, které jsou s každou pohyblivou vteřinou jiné a jiné. Sklíčka, která jsou v tomto díle posbírána a slepena do uměleckého díla ve tvaru srdce dostanou svou stvořitelkou název Kaleidoskopy srdcí...

Estelle...
     Už je to skoro rok a já tu sedím, uprostřed téměř prázdného bytu, a snažím se posunout o krok dál. Není to snadné, všude kam se podívám, všude vidím Wyatta. Pod umyvadlem jsou stále jeho oblíbené sandály, v jeho tričkách stále cítím jeho vůni.... Jenže je pryč a už se nikdy nevrátí. Opustit náš společný domov je dobrý krok v před, který zvládnu. Je čas jít dál, znovu mám svoje srdce na padrť...

Oliver...
     Věděl jsem, že ji znovu uvidím, nejde to ani jinak, je to ségra mého nejlepšího přítele. Je to ta holka, kterou zbožňuji už od chvíle, kdy jsem ji uviděl jako šestnáctiletou plakat na střeše jejich domu. Podělal jsem to a znovu mířím stejným směrem, je mi asi souzeno podělat to znovu...

Možná mě jen ochraňoval před úchylem a opravdu to nebyl jeho způsob jak si značkovat teritorium. Koneckonců, tohle je Oliver. Ten si fakt neznačkuje teritorium; prostě přes ně přejede jako buldozer a zmizí dřív, než si stihne všimnout, jaké škody způsobil.
     Estelle se stěhuje ke svému bratrovi po té, co se rozhodla prodat dům, kde ji vše připomíná tragickou minulost. Mezi bratrovými kamarády je takovým benjamínkem a hlavně ztělesněním něčeho nedotknutelného, Estelle je pro všechny tabu. Jsou tu, aby ji chránili, ne aby ji očumovali a divili se tomu, jaká z ní vyrostla krásná holka. Všichni se znají téměř od narození, jsou jako sourozenci, ale i na tomto území může vykvést láska. Láska, které ale zřejmě není předurčeno štěstí.

Budí ve mně spokojenost s tím, jaká jsem, a necítím potřebu se v jeho přítomnosti měnit nebo něco předstírat. Jsem to prostě já a být sama sebou ještě nikdy nebylo příjemnější.
     Estelle je umělkyně, jejím nejlepší dílem jsou Kaleidoskopy srdcí, které jsou její vnitřní součástí. Je v nich kus jí samotné, přesně takhle asi totiž vypadá její srdce, rozbité na kusy a kousek po kousku slepené její vlastní pílí. Myslela si, že ty pocity jsou už dávno pryč. Myslela si to do té doby, než Olivera znovu potkala v bratrově bytě. Její křehké srdce se opět otřásá a tentokrát za to nemůže jen ztráta, kterou před časem utrpěla.

Naučil mě chápat, že láska - ta opravdová, překotná, co vás poblázní, všechno překoná a svlékne vás do naha - znamená, že když se vznášíte, ocitáte se tak vysoko, jak se vám o tom nikdy ani nesnilo. Ale když padáte, přistanete v té nejhlubší, nejtemnější propasti, a je jen na vás, abyste se odtud vyhrabali ven.

Můj dojem:

     Ke knize jsem přistupovala s normálním, klasickým očekáváním. Jako k jednoduché romantické záležitosti. V podstatě to jednoduché a romantické je. Jenže, mě tato kniha nadchla, rozebrala, rozčilovala, nutila mě cítit, chtít, dostat a milovat. 

     Ano, musím přiznat, že je to příběh, který není téměř ničím nový, ale nevím, jak je to možné, ale autorce se povedlo dokonale si mě podrobit. 

     Čtení této knihy bylo jako droga. Chtěla jsem víc, musela jsem mít víc. Bylo to prostě a jednoduše krásné. Bolestné, plné pravdy a velkého očekávání. Velmi dlouho jsem netušila, jakým směrem se příběh nakonec vydá, podvědomě totiž tušíte, a to díky charakteru postav, že vývoj nebude jednoduchý a že se může stát, že vám autorka rozbije na kousky i vaše srdce. 

     Bohužel vám nemůžu říci, jak to s mým srdcem dopadlo. Jednoduše si tuto knihu musíte přečíst! Nedoporučuji, já vám to tentokrát nařizuji. Tohle je jako stvořené pro ženy, které mají rády příběhy o lásce, ztrátě a naději. Nejraději bych se pustila do dalšího dílu série. Tohle je přesně ten styl knihy, která vám zpříjemní prosluněný víkend. Kniha u které budete ztrácet dech, ale přesto si s ní krásně odpočinete a ... zasníte...

    Postavy v knize vám přirostou k srdci, občas vás sice budou rozčilovat, ale to k tomu přeci patří. Složitost v příběhu tkví v tom, že vidíte do hlavy obou hrdinů, jenže oni do těch svých nevidí. Kapitoly jsou krátké a svižně plynou. Doslova budete hltat každou řádku. Začneme přítomností, ale autorka nám dá nahlédnout i do minulosti obou hrdinů a tím pádem i pod pokličku důvodu roztříštěného srdce...
Hodnocení: 95%
Za poskytnutí recenzního e-booku děkuji:

O autorce:

     Claire Contreras je autorkou bestsellerů, uváděných v žebříčcích New York Times a US Today. Má tři psy, dvě děti a jednoho manžela. Zvítězila v boji s rakovinou prsu.
Baví ji psát cokoli, od knížek pro děti až po erotické povídky, ale nejvíc se proslavila romancemi ze současnosti. Pokud právě nepíše, pak čte a sní o místech, která touží jednou navštívit.
Autorské stránky: clairecontreras.com

Fotografie autorky: Perrywinkle Photography 
Zdroj: www.baronet.cz

12 komentářů:

  1. Po knížce se dívám už delší dobu, ale stále jsem odolávala... Díky tvé recenzi nejspíš už dlouho nevydržím a knížku si zkrátka budu muset pořídit a přečíst co nejdříve. :) A navíc ta obálka je jednoduše úžasná... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš ráda romantiku, tak neváhej. Opravdu jsem z knihy nadšená. Hned jsem si zažádala o druhý díl. Těším se jako malá. Líbí se mi, že každý díl je uzavřený, tudíž půjde číst i napreskačku. :-)

      Vymazat
  2. No to je radost číst takovou knížku. Můj seznam knížek, které bych chtěla začíná být pěkně dlouhý... ach jo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo topravdu moc pěkné, přesně to jsem potřebovala. sedlo mi to dokonale. :-)

      Vymazat
  3. Úžasná recenze!! :)
    Nad knihou dlouho uvažuji a teď už asi opravdu neodolám, protože přesně tyto příběhy naprosto miluji :)
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jestli je máš opravdu ráda, tak neváhej ani minutu. Fakt super, vyprávěla jsem o tom po přečtení kámošce a ona se do ní hned pustila taky a dnes neměla čas ani přijít na kávu :-D. Chytlo jí to, stejně jako mě.

      Vymazat
  4. O knize vím co vyšla, ale pořád jsem nevěděla, jestli do ní jít. No, teď budu asi muset, vypadá to dobře :) Parádní recenze, Míšo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli zvládáš tyto milostné románky, tak určitě. Jinak mě napadla třeba i tvoje dcera :-). Ale rozhodně máš moje doporučení. Možná se trošku bojím, aby to na tebe nebylo moc sladké, protože ty jsi pořád takový ten krimi věrňák a máš raději vážnější knihy, ale rozhodně ji zkus, za to nic nedáš. :)

      Vymazat
  5. Kniha vypadá fakt dobře, hezká recenze Míšo :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkná recenze. :-) Na knížku se budu muset podívat ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[