RECENZE: Není cesty zpět - Tim Weaver

14.12.16

Všechno to začalo tím náhodným setkáním v Las Vegas...
Nebo to začalo už mnohem dřív?

Jedna fotka, která musí zmizet...
Jedna rodina, která už dávno zmizela...
  • název: Není cesty zpět
  • orig. název: Never Coming Back
  • série: David Raker (4.)
  • autor: Tim Weaver
  • žánr: detektivky, thrillery
  • nakladatelství: Mystery Press
  • rok vydání: 10/2016
  • počet stran: 400

...Recenze...

     Moje první seznámení se soukromým vyšetřovatelem Davidem Rakerem a hned taková tutovka!!!

     Na začátku příběhu se ocitáme s Davidem ve městě neonů a výherních automatů, v Las Vegas, kam odjíždí kvůli svojí novinářské práci. V hotelovém baru naráží na dávného přítele ze školních let, se kterým se dá do řeči a zavzpomínají na staré dobré mládí. Pak ale Davidův kamarád odchází na toaletu a už se nevrací. Místo něho se u Davida objeví cizí muž, který mu naznačí a doporučí, že by svého přítele měl přestat znát a neměl by ho vyhledávat... Zvláštní... Z muže vyzařuje přirozená a drsná autorita, jeden jeho pohled vystačí za tisíc slov. Skrytá výhrůžka visí ve vzduchu. Štěstí, že už se s ním David nikdy nesetká...
     David Raker býval soukromým vyšetřovatelem a zabýval se zmizelými osobami, jeho práce mu tak trochu přerůstala ale přes hlavu. U posledního případu to došlo tak daleko, že byl smrtelně zraněn. Zemřel, ale byl zachráněn. Nyní se zotavuje po vážném bodném zranění ve staré chatě svých rodičů v Devonu.  Zdánlivě poklidnou přístavní vesničkou ovšem otřese hrůzný nález rozřezaného lidského těla, které náhodou objeví malý chlapec při chytání ryb. 

     V této knize klidně můžeme mluvit o mnoha náhodách a náhodných setkání. Kniha je jich plná. A tak se nemůžeme divit, že David opět náhodou potká ve vesnici starou známou s jejíž dcerou na škole chodil. Matka dceři o setkání samozřejmě poví a pak je jen otázka času, kdy se Emily objeví u jeho dveří. Ví, čím se David živí, neví ovšem, že už s prací sekl. Jenže Emily nepřichází na obvyklou návštěvu, přišla Davida požádat o pomoc. Emilyna sestra s rodinou před pěti měsíci beze stopy zmizela. Zvláštní na tom všem bylo, že zanechali dům jako kdyby tam stále byli. Jídlo na plotně se vařilo, hračky rozházené v pokojíku...jen rodina byla pryč...všichni.
     
Bellagio - Las Vegas
     David je jako honicí pes, ač nechce už dál dělat stejnou práci, tak mu tento případ přijde zajímavý a zvláštní. Jen se na něj zběžně mrkne, ale nic neslibuje. Je vám ovšem jasné, že tento záhadný případ zmizení celé rodiny za bílého dne Davida natolik ohromí, že nepřestane, dokud je nenajde. Živé nebo mrtvé...

     Dva případy, které spolu nijak nesouvisí? Možná ne a možná taky ano. Tim Weaver napsal geniální kriminální román, který je perfektně zamotaný, nakombinovaný a neskutečně zapeklitý. Dlouho jsem nečetla tak dobrou krimi, která upoutá hned první stránkou a nepustí vás až do konce.

     Není cesty zpět je krimi thriller se skvělým příběhem. Jak se David Raker popere se svou bolestnou minulostí a dokáže najít ztracenou rodinu, po které se slehla zem. A co ta vyplavená rozřezaná mrtvola? Možná je klíčem ke všemu právě ona...
     
     Autor nás ve svých řádcích zanese do Anglie, LA a okouzlujícího Las Vegas. Můžu vám ale bez zaváhání říci, že děj knihy nijak okouzlující nebude. Můžete se těšit na spoustu krve, zastrašování a na mnohem hlouběji zakořeněnou pointu celého příběhu. Nečekané a naprosto geniální!

...Můj dojem...

     Na tuhle knihu jen tak nezapomenu, protože po dlouhé době jsem dostala od knihy vše, co jsem požadovala. Napětí, neotřelou zápletku, genialitu příběhu a chytlavost. Nic předvídatelného, na předvídatelnost vlastně ani nebyl čas, protože jsem stále četla, hltala slova a očekávala co se bude dít. Autor umí dokonale upoutat svého čtenáře!

     Nakladatelství Mystery Press opět vyslalo do světa knihu, která si svoje místo na českém trhu hravě obhájí a rozhodně si udělá dobré jméno. 

     Já teď budu netrpělivě vyhlížet další pokračování a hlavně se podívám na knihu Bez slitování, která mi nepochopitelně unikla. 

     Knihu doporučuji všem milovníkům napětí. Rozhodně nebudou litovat. Kniha je vhodná jak pro ženy, tak pro muže a to je její další plus. Skvělé čtení a dokonalý tip na vánoční dárek pro vaše blízké!
Hodnocení: 100%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství

...Anotace...

TAJEMSTVÍ POHŘBENÁ CELÁ DESETILETÍ ZNOVU OŽÍVAJÍ…
Měl to být skvělý večírek, jenže když Emily Kaneová dorazí ke své sestře Carrie, objeví jen prázdný dům. Večeře se vaří na sporáku, televize je zapnutá. Carrie, její manžel a dvě dcery jsou pryč.
Policie nad záhadou brzy zlomí hůl, a tak Emily nezbývá než se obrátit na svého bývalého přítele Davida Rakera, který se specializuje na pátrání po nezvěstných osobách. Někdo má totiž evidentně zájem na tom, aby se na její sestru s rodinou rychle zapomnělo.
Pavučina klamu a zlověstných tajemství obestírající celý případ rychle pohltí i Rakera, a ten záhy zjišťuje, že by se snadno mohl stát další z řady obětí, které si za celá desetiletí tahle obrovská lež vyžádala.

Ukázka z knihy







3 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[