UNBOXING 04/2016

14.4.16
Tak jsem se konečně dočkala, téměř po měsíci mi dorazil slibovaný recenzní výtisk Artyčokových srdíček. :-). Už jsem ani nedoufala a najednou pošťák přinesl tento malý nenápadný balíček.






Je krásně barevná co? Úplně jako cukroví :-). A o čem tedy vlastně kniha je? Hlavní hrdince je 12 let, může se tedy zdát, že půjde o knihu pro mladší generaci čtenářů, ale podle anotace jsem zjistila, že bych ji neměla tak rychle odsoudit, protože příběh bude určitě hluboký. Proto jsem také na recenzování této barevné krásky kývla.

Anotace:
Dvanáctiletá Mira pochází z chaotické, umělecké a přímočaré rodiny, kde je někdy těžké získat si pozornost. Zatímco se zdraví její milované babičky Josie zhoršuje, Mira začíná objevovat tajemství svých blízkých a zároveň získává tajemství vlastní. Přitahuje ji záhadný Jide, kluk, který zjevně skrývá problematickou minulost a stejně jako artyčok si kolem srdce vypěstoval tvrdý ochranný obal. Mira sice prožívá svůj první žal, ale také poznává podivuhodný a často tajuplný okolní svět. Tento neobyčejně poctivě a vnímavě napsaný román zkoumá křehkou rovnováhu - která se někdy mění v nespravedlnost - mezi životem a smrtí, ale především oslavuje přátelství, kulturu a život.

7 komentářů:

  1. Míšo, kniha je moc pěkná, přeji ti hezké čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se mi líbí obálka, je úžasná :) Knihu jsem zaregistrovala a vypadá dost zajímavě. Těším se na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  3. To vubec neznam, ale obalka je takova pekna barevna :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Knihu mám přečtenou- zrecenzovanou a je vážně úžasná! :)
    Je velká škoda, že je řazena mezi dětskou literaturu, protože je v knize pointa, kterou děti nepochopí. Navíc hlavní hrdince určitě není dvanáct let. To jediné co se mi na knize ''nelíbilo'' :) Doufám, že u nás vyjdou autorčiny další knihy :)
    Snad budeš nadšená stejně jako já :)

    OdpovědětVymazat
  5. Přeji příjemné čtení a těším se na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  6. Knížku vůbec neznám :) Ale má nádhernou obálku :) Tak přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[