UNBOXING 03/2016

14.3.16
Krásný pondělní den vám všem :-)
Minulý týden jsem obdržela dva velmi potěšující e-maily. Jeden byl od PR consultantky Just Communication s.r.o., která mě velmi mile oslovila s nabídkou recenzovat knihu nakladatelství Slovart - Artyčoková srdíčka. 
Druhá nabídka byla od nakladatelství LEDA, které nedávno vydalo knihu - Pozoruhodná dobrodružství slečny Alethey Darcyové. O tuto knihu byla soutěž i na jejich FCB stránce. Bohužel jsem měla smůlu, ale když se teď zamyslím, tak vlastně ne ;-). 
Víte, mám opravdu radost. Nejen, že je patrné, že moje recenze někdo čte a snad se i líbí, ale že je nečtou jen ostatní blogeři, ale i jiní, kteří buď zprostředkovávají možnosti nebo samotná nakladatelství. To opravdu potěší a vy to jistě chápete :-).


Tak to nebudu déle zdržovat. Artyčoková srdíčka snad dorazí do konce týdne, ale slečna Darcyová přišla jako pravá dáma včas ;-).




Světem panuje skálopevné přesvědčení, že svobodný muž, který má slušné jmění, se neobejde bez ženušky,“ stojí v úvodu slavné Pýchy a předsudku. Co si ale má počít nebohá novomanželka v případě, že se z toho muže hned po sňatku vyklube násilník a arogantní hňup? Osmnáctiletá Alethea, nejmladší dcera pana Darcyho a Elizabeth, se tím nedá srazit na kolena. Ačkoli je to v Anglii krátce po napoleonských válkách věc neslýchaná, rozhodne se utéct a v mužském přestrojení se v doprovodu stejně převlečené komorné vydává přes půl Evropy – do Benátek, kde hledá pomoc u chápavé starší sestry Camilly.
Do města na laguně cestuje z Londýna i urozený třicátník Titus Manningtree, někdejší voják a politik, jehož „ženušky“ pranic nezajímají. Jeho cílem je vypátrat Tizianův obraz, který se jeho rodu ztratil za válečné vřavy. Když se v Paříži a poté i při nebezpečném přechodu Alp setkává s Aletheou, neošálí ho její převlek ani na chviličku. Tak jako v románech Jane Austenové však strnulé konvence a předsudky hravě zdolá kouzlo náklonnosti. Jakmile se na obzoru objeví rozzuřený choť, přispěchá Titus uprchlici na pomoc…

Na knihu se opravdu moc těším, vypadá jako klasická romance a ta zápletka? 
No jistě bude skandální a překvapivá ;-).

11 komentářů:

  1. Na mě knížka již také čeká :). Už se moc těším a jsem zvědavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já, nejraději bych se do ní pustila hned, ale ještě mám víc jak půlku toho Meyera. Ať se ti líbí :-)

      Vymazat
  2. Míšo, tak to je super :-)
    Já knihu také čekám :-) tak jsem na ni velice zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  3. Na tuhle knížku jsem se taky nedávno dívala, zaujala mě :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to jako příjemná odpočinkovka :) Tak snad se kniha bude líbit!

    OdpovědětVymazat
  5. Vůbec neznám, ale obálka vypadá zajímavě pěkně

    OdpovědětVymazat
  6. Hehe a já jí vyhrála, všechno, co se týká Austenové chci mít :-) Obálka je naživo nádherná!

    OdpovědětVymazat
  7. Obálka je opravdu krásná, ať se líbí :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem moc ráda, že se Ti s blogem daří, zasloužíš si to :) Knížka vypadá vážně pěkně, obálka se fakt vydařila a i děj zní slibně... budu se těšit na recenzi :)
    Krásný čtvrtek přeji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milá slova :-). Obálka je opravdu perfketní, ten materiál je naprosto dokonalý, je radost ji držet v ruce, ale také starost ;-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[