UNBOXING - 09/2015_2

10.9.15
Dobrý den,
gratulujeme Vám jako výherci soutěže, získala jste bonus na nákup
knih v hodnotě 500 Kč. Bonus byl Vám připsán na účet a po provedení
objednávky bude odečten,
Přejeme Vám hodně osobních a pracovních úspěchů,
Tým Knihkupectví


     Je vám tedy jasné, že se tenhle bonus musel náležitě využít? :-D (Opět, tohle štěstí už mám podruhé.) Netrvalo to ani půl hodiny po obdržení e-mailu a už jsem odesílala objednávku. A dnes se mohla těšit z tohoto úžasného balíčku :-).Volba knih byla jasně mířená střela. Poslední dobou se vyrojilo celkem dost článků ohledně "rádoby" dánské variace na Joa Nesbøho. Má jím být Michael Katz Krefeld. Což je pro mě prostě jasná výzva. Anotace obou knih mě nemálo zaujala a tak jsem neváhala nad koupí jeho "Havrana" ani minutu. Další kráskou je pak opět jedna z vytoužených knih z mého absurdně přecpaného seznamu...




Vyšinutí

Stopy vedou do Stockholmu, na místo temnější než peklo. Dánský kriminalista Thomas Ravnsholdt, přezdívaný Havran, se jen stěží vypořádává se smrtí své ženy, kterou neznámý pachatel brutálně zavraždil v jejich bytě. Je postaven mimo službu, útočiště hledá na staré lodi kotvící na kanálu v kodaňské čtvrti Christianshavn. Z osamělého přežívání jej vytrhne kamarád, když ho požádá o pomoc při pátrání po dívce, jež před několika lety beze stopy zmizela. Vše nasvědčuje tomu, že ji někdo prodal mezinárodnímu zločinci Slavrosovi, muži, který po Evropě vlastní síť nevěstinců. Vyšetřování zavede Havrana do švédské metropole. Nastává závod s časem - a také se sadistickým vrahem, který své oběti vystavuje na vrakovištích a jenž si právě vyhlédl další kořist.





Tonutí

Populární detektiv Havran v novém kriminálním thrilleru bestsellerového dánského autora.Jedenáct nahých mužů, utopených ve speciálních boxech. Děsivý případ z dob NDR. Odhalená nevěra a agent Stasi, který zešílel. Za Thomasem Ravnsholdtem, přezdívaným Havran, přichází mladá krásná Louise s žádostí, aby vypátral jejího zmizelého bratra. Osamělého expolicistu si podmaní nejen její půvaby, ale i naléhavost prosby. A tak se společně s Louise vydává do Berlína vstříc vzrušujícímu dobrodružství s neodolatelnou ženou... a vstříc sérii nepředstavitelně zvrácených zločinů.



Běsni a zuř

Brigid Quinnová dlouhá léta sloužila u FBI jako návnada na nebezpečné sexuální predátory a do předčasné výslužby si odnesla řadu nepěkných zkušeností a trpkých vzpomínek. Nyní se ve vyprahlém arizonském Tucsonu snaží nevyčnívat z davu a žít všední život snovým manželem Carlem a se dvěma psy. Vše se ovšem mění v okamžiku, kdy ji dostihne temná minulost a řidič dálkových kamionů Floyd Lynch se dozná k nechvalně proslulé sérii vražd na Route 66, Brigidině velkému nevyřešenému případu, při němž navíc došlo k únosu a zabití její mladé chráněnky Jessiky. Lynch výměnou za doživotí policii nabízí, že zavede vyšetřovatele k Jessičinu nikdy nenalezenému tělu…







 Má už někdo nějakou zkušenost? Jestli ano, tak sem s ní :-)

5 komentářů:

  1. Běsni a zuř jsem četla a líbilo se mi. Sice mě kniha nepohltila, což takový pocit mám samozřejmě nejradši, ale určitě si budu chtít přečíst další díl, pokud bude přeložen...

    OdpovědětVymazat
  2. Má to i pokračování? To jsem nevěděla. Mě se totiž líbila tvoje recenze, tak hned přibyla na seznam ;-). Uvidíme, hlavně, že to nebude nudné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že má, protože na databázi je to psáno jako první díl série. A zaujalo mě, že je hlavní postava zase trošku jiná než většinou bývá... paní na prahu šedesátky. Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[