Měsíční shrnutí 08/2015

4.9.15
Máme za sebou prázdniny...srpen utekl jako voda a tím pádem přišel ten správný čas na měsíční  shrnutí přečtených knih. Jsem si vědoma, že jsem už dlouho ničím na blogu nepřispěla, ale abych se přiznala, jsem nějaká vyšťavená a mám nehorázně málo času. Vím přesně čím to je...ale to tu teď rozebírat nebudu :-D. Nejsem vůbec zvyklá číst tak málo a hlavně tak dlouho jednu knihu. Ďáblovu horu už mám rozečtenou druhý týden a pořád nejsem u konce...ne že by kniha byla nudná, to v žádném případě. Jen mě momentálně zaneprázdňují úplně jiné věci...příjemné samozřejmě. Ale dost vykecávání, přejděme k věci. Máme tu tedy měsíční shrnutí za srpen 2015!




Tahle kniha pro mě byla velmi milým překvapením. Tento styl knih moc nevyhledávám a čekala jsem rodinou ságu nebo prostě vážnou romantiku. Ale dostala jsem mnohem víc. Byl to skvělý detektivní příběh. A hlavně, skvěle napsaný, nádherná mluva a překrásná barevnost vět i slov. Moc pěkné čtení. Více v RECENZI.







Duel byla moje první kniha od tohoto autora a bohužel jsem si udělala takový obrázek, že už asi ani žádnou jinou nechci. Mě to prostě nudilo. Bylo to nezáživné a téma mě prostě neoslovilo. Tři hvězdy ode mě kniha dostala pouze za vedlejší příběh postav. Recenzi najdete ZDE.






Tato kniha je pro mne jedna z nejlepších knih tohoto roku. Velké překvapení a malý velký zázrak. Čekala jsem dobrou knihu, ale nečekala jsem takovou smršť, která v mé mysli způsobí hotovou spoušť...a nejen v mysli. Absolutně neuvěřitelný příběh plný euforie, prožitků a bláznovství. Recenze ZDE.




Na tuto útlou knížku jsem ani nesepisovala recenzi. Byla to taková malá oddechová vsuvka. Knihu jsem si našla u nás v knihovně a tak nějak jsem si říkala, to by nemuselo být špatné. Čekala jsem trošku více záhadnou romantickou zápletku, ale dostala jsem jen tuctovou romantickou slaďárnu. Záhadného na tom nebylo vůbec nic. Ale nevadí, kniha se četla dobře, jen ten příběh postrádal trochu více smyslu. 


Tentokrát zařazuji i jednu rozečtenou knihu a tou je Ďáblova hora. Bohužel tuto knihu už mám rozečtenou déle, než jsem zvyklá, ale není to tím, že by mě kniha nebavila, naopak, jsem velmi mile překvapená tím příběhem a je i velmi poutavě psaná. Jsem v necelé půlce a už teď se těším na další autorovu knihu 13 hodin. O víkendu bude snad více času a já tuhle skvělou knížku konečně dočtu...pak se můžete těšit na recenzi.



Přiznávám, tentokrát těch knih není mnoho. Ale prostě je to asi tím létem. Člověk trávil většinu času venku, u vody a při jiných akčnějších příležitostech. Zima už je za rohem a s jejím příchodem očekávám lenivé vegetení na gaučíku a k tomu tu správnou hromádku skvělých knih.

2 komentáře:

  1. Super článek! :)
    Od Indridasona jsem četla Oběť a ta se mi strašně moc líbila :)
    Na Všechny malé zázraky se moc těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Oběť říkáš...možná se na ni mrknu a ještě mu dám šanci. Ale tahle kniha i doba, ve které se příběh odehrával, mi byla prostě cízí... Ale stává se. A na zázraky se opravdu těš, tuhle knihu jde jen velmi těžko popsat slovy. Ale stojí rozhodně za to. Velmi zvláštní téma, které ale dokáže oslovit, nadchnout a roztříštit....

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[