Měsíční shrnutí 05/2015

2.6.15
Rozhodla jsem se, že je zbytečné dělat měsíční chvástačku, protože se v ní stejně objevuje to samé, co v unboxingu. Proto se raději každý měsíc pochlubím tím, co jsem stihla přečíst.
Takže tady máme shrnutí za květen 2015, kdy se mi povedlo přečíst šest kousků.

1)


Temné Šílenství od Wulfa Dorna je volné pokračování Mrazivého ticha. Musím říct, že tohle bylo vážně psycho. Knížka začala celkem poklidně, ale co se začalo dít pak, tak to bylo vážně k zešílení. Kdo má rád prostředí psychiatrické léčebny a nevšední zápletky, tak si jistě přijde při čtení na své.
Obálka? No, stejně jako celá kniha...šílená...
Mé hodnocení: 4/5
Recenze: ZDE










2)
Žena v kleci od Olsena byla prostě boží! Našla jsem si dalšího dobrého detektiva, který v kolektivu zrovna moc nezapadá a žije si zkrátka po svém. Tohle bylo hodně dobře promyšlené a já se těším na další knihy ze série, jako další mě čeká Vzkaz v láhvi. Kdo má rád severské krimi, bude jistě spokojen.
Kniha je paperback a celá série v tomto provedení, je vážně moc vydařená, obálka je prostě parádní.
Hodnocení: 4/5
Recenze: ZDE






3)
Je jasné, že do Zabijáků jsem se pustila hlavně kvůli filmu, který v květnu zavítal do kin. Bohužel, knihu mám přečtenou, ale to kino jsem zatím nestihla, což mě víc než jen mrzí. Protože knížka byla perfektní. Už od začátku víte, kdo je podezřelý i kam se zápletka odebírá, ale i tak je to napínavé od začátku do konce. Prostě pecka!
Obálka je zpracovaná stejně jako Žena v kleci, písmenka s autorovým jménem se příjemně lesknou a "duhují".  A já ji opět hodnotím velmi kladně.
Hodnocení: 4/5
Recenze: ZDE





4)

Tahle malá knížečka v sobě ukrývá mnoho, ale každý si ji v hlavě i v srdci přeloží po svém. Nedělala jsem na ni recenzi, bylo by to velmi těžké, tohle prostě není pro každého, i když si myslím, že by si ji měl každý přečíst, určitě by dala každému alespoň něco málo. Je to takové přemýšlivé čtení, které k vám buď promluví, nebo ne...







5)
Kdo četl Na hraně zapomnění, tak mu musí být jasné, že si nesmí nechat ujít Na hraně věčnosti. Tohle je moje krevní skupina a to doslova. Patří sice mezi oddechové knížky a zdánlivě se zdá být tak nějak nenápadná, ale zdání klame, takhle autorka to prostě umí a na zlatém podnose vám přináší to nejlepší z romantický knih! Občas rády vypnete a po náročném dni máte chuť na pohodovou knihu, ale i když pohodovou, tak takovou, která ve vás něco zanechá? Pak sáhněte po knihách J. A. Redmerski! Strávíte s ní příjemné chvíle a ještě hodně dlouho bude na její knihy s úsměvem a zamyšlením vzpomínat.
Hodnocení: 5/5
Recenze: ZDE




6)
Ó, další skvostná knížka na pohodový víkend. Nenáročná a přece s náročným tématem. Vřele doporučuji. Je v ní láska, přátelství, problém s PSP a prostě stojí za to. A obálka je prostě senzační.
Hodnocení: 5/5
Recenze: ZDE


2 komentáře:

  1. První dva díly Oddělení Q jsem také četla a musím přiznat, že od té doby miluji krimi! Strašně se mi to líbilo... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že i další díly budou perfektní :-). Taky mám tenhle styl ráda. Carl je teď moje náhrada za HH od Nesboho :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[