RECENZE: Spolubydlící - Christina Lauren

3.6.20





Další samostatná kniha královen erotických romancí.


Info o knize:

  • název: Spolubydlící
  • orig. název: Roomies
  • autor: Christina Lauren (pseu.)
  • žánr: Literatura světová, Romány, Pro ženy
  • nakladatelství: Jota
  • rok vydání: 02/2019
  • počet stran: 352
zdroj: Chrudimka.cz
     Která čtenářka by ještě neznala duo autorek píšících pod pseudonymem Christina Lauren? Milovnice erotických, romantických románů jistě ví a znají… Nejde totiž zapomenout na série Božský a Vášnivý. Tenkrát, v roce 2013, zaútočil na české čtenářky Božský Benett Ryan bastard. Já sama si na tuto knihu živě vzpomínám. Opravdu! To byla jízda, velkolepá, sladká, náruživá. Od té doby jsem věděla, že tyto autorky jen tak z hledáčku nepustím.

     Obě autorky se spíše zaměřovaly na série – Božský, Vášnivý… – pak ovšem zkusily i samostatné romány. Začalo to knihou Miluji tě, nenávidím tě, poté přišla kniha Spolubydlící. Tyto, oproti předchozím knihám, mají ovšem od čtenářů znatelně nižší hodnocení. A i já musím uznat, že kvalitně a hlavně příběhově je Spolubydlící opravdu na jiné metě.

     Kdo autorky zná ví, že nemusí čekat nijak složitý a rozvětvený příběh. Je to taková klasická, lehce netradiční romance, kterou píše New York sám. Hned na začátku příběhu se seznamujeme s Holland, která je hlavní hrdinkou celého příběhu. Na mě osobně působila ze začátku dost zvláštně, taková neustále se hledající, lehce nesebevědomá a naivní osůbka, která se zakoukala do pouličního talentovaného muzikanta. Holland pracuje v divadle jako asistentka, vystudovala psaní, ale zatím se jí nic vlastního napsat nepodařilo. Každý den chodí do stanice metra okukovat onoho záhadného fešáka s neskutečným hudebním talentem. Jednoho dne se jí podaří zjistit jeho jméno a seznámit se s ním. Nu a za pár dní s ním bude žít a bude jeho ženou. Proč? Z lásky? Z vypočítavosti? Z dobré vůle? Ne, z praktického hlediska, tedy zatím. Calvin totiž žije v New Yorku ilegálně a potřebuje zelenou kartu. To, co se zprvu jevilo jako pouhá nabídka zaměstnání se změnilo v bláznivý kolotoč, při kterém se Calvin i Holland snad už konečně poznají a naleznou.

Recenze psána pro portál Chrudimka.cz 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[