🔝 KNIŽNÍ TIP č. 41 + 42 🔝

16.10.17

Hezké pondělí!

     Minulý týden jsem nestihla sepsat článek s knižním tipem, takže dneska vám přináším rovnou dva. Bez zdržování jdeme na to!




📖 TIP pro 41. týden 📖


Anotace:

Claire a Jo zažily v Černém lese něco zlého – Claire poté zůstala ochrnutá a Jo s hlubokými duševními jizvami. Ale jelikož Claire trpí ztrátou paměti a nenašly se žádné důkazy, příběhu, který Jo vypráví, nikdo nevěří. O třiadvacet let později vejde do knihkupectví, kde Jo pracuje, známá tvář. Opráší bolavé vzpomínky a roznítí touhu po pomstě. Ve stejné době pátrá seržant Davie Gray po muži v kukle, který napadá ženy u nepoužívané trati a šokuje ospalé městečko Banktoun. Jaké je ale spojení mezi mužem, s nímž se setká Jo, a oním maskovaným pachatelem? Aby chytil útočníka a zajistil Jo spravedlnost, na níž tak dlouho čeká, musí Gray rozmotat spletitou pavučinu dávných tajemství, zničených přátelství a poskvrněné lásky. Dokáže ale rozlousknout případ dřív, než si Jo potřísní ruce krví?

Info o knize:

Nakladatel: Brána
Jazyk: česky
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2017/10
Počet stran: 280
Typ, vazba: Kniha, pevná

Co dodat:

  • hodnocení na goodreads.com k dnešnímu dni 3,66
  • celkem mě láká anotace, ale nebudu lhát, knihu bych koupila hlavně kvůli obálce
  • autorku neznám, u nás od ní ještě nic nevyšlo
  • mělo by jít o první díl série Banktoun - tedy série týkající se městečka
  • na můj vkus má kniha celkem málo stránek, ale zase pak nemůžu říkat, že byla vleklá a zbytečně dlouhá
  • na knihu se určitě mrknu

📖 TIP pro 42. týden 📖

Anotace:

Paříž je vždycky dobrý nápad, řekla kdysi slavná herečka Audrey Hepburnová. Už proto, že Paříži se říká město lásky. Tak kam jinam zamířit, když vám láska chybí?
Ava s nejlepší kamarádkou Debs se tam vydají právě o Vánocích. Zrovna začalo sněžit, Eiffelovka zlatě září a všude voní svařené víno a nejlepší francouzské dobroty. Ale ani v tak romantické atmosféře nemohou obě přítelkyně zapomenout na své problémy: Ava se právě rozešla s proradným Leem a matka ji nenechá na pokoji, Debs má velké starosti s prací a ještě ke všemu se zdá, že matčin manžel má aférku – právě s nějakou Pařížankou!
A tak si svůj pařížský pobyt okoření dobrodružným pronásledováním nic netušící ženy, při němž není nouze o trapasy a situace. Budete se u nich skvěle bavit, zvlášť až se dozvíte, jak to vlastně se „záletníkem“ bylo.
V Paříži se ale obě přítelkyně setkají i s tajemstvím. Jeden z obou mladých mužů, s nimiž se zde seznámí, záhadný fotograf Julien, se pohybuje ve stínu smrti. Podaří se mu z něj za Aviny pomoci vymanit? A jak Ava zareguje, až se dozví jeho tajemství? Najde s ním v nejromantičtějším městě světa svou novou lásku?
Dojemný, vtipný a láskyplný příběh je tím pravým pro správnou vánoční atmosféru.

Info o knize:

Nakladatel: Baronet
Jazyk: česky
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2017/10
Počet stran: 400
Typ, vazba: Kniha, pevná

Co dodat:

  • venku nám sice řádí "babí" léto, ale to nemění nic na tom, že je říjen a Vánoce se kvapem blíží
  • je čas poohlédnout se po něčem s vánoční nebo zimní tématikou
  • kniha podle anotace slibuje romantickou, humornou a pohodovou knihu z vánoční Paříže
  • já už mám knihu rozečtenou, jsem tedy teprve na str. 70, ale už teď vím, že to bude opravdu příjemné a pohodové čtení
  • myslím, že kniha bude jako stvořená na zimní období, posezení u krbu s hrnkem horké čokolády...
  • nic náročného na čtení, opravdu pohodička
  • jestli váháte, počkejte si na recenzi :-)
Jak se vám líbí dnešní tipy? :-)

4 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[