RECENZE: Láska mezi řádky - Jodi Picoult, Samantha van Leer

30.10.17




Co se děje uvnitř knihy, když ji zrovna nikdo nečte? 

Info o knize:

  • název: Láska mez řádky
  • orig. název: Between the Lines
  • série: Between the Lines (1.)
  • autor: Jodi Picoult, Samantha van Leer
  • žánr: literatura světová, dívčí romány
  • rok vydání: 08/2017
  • nakladatelství: CooBoo
  • počet stran: 320
     Přemýšleli jste někdy nad tím, co se vlastně děje v knize, když ji zavřete a odložíte? Co když třeba? Nééé, to přeci není možné, není to reálně, je to nesmyslné a absolutně nemožné... Ale co kdyby?!

     Delilah má malé tajemství a tím je, že je doslova zblázněná do jedné pohádkové knížky a ještě více do prince, který je její součástí. Ono to zase vlastně není nijak zvláštní, pokud ovšem nejste už maličko starší. V patnácti už to možná trochu divné být může. 

     Zdá se jí to nebo je ten obrázek dnes maličko jiný? Přeci, ne ..., nemožné. Už asi blbne. Obrázek se sám od sebe v knize prostě změnit nemůže a taky že ne! Vždyť teď už je zase úplně stejný. Něco se jí jen zdálo.

     Jenže, s dalším otevřením přichází šokující odhalení. Nejen, že se obrázky v knížce opravdu maličko mění, ale ty obrázky na ní dokonce teď už i mluví. Zbláznila se, prostě se musela dočista zbláznit. 

     Oliver, její pohádková láska na ni promlouvá skrz ilustrovaný obrázek. Jestli je to jen dívčina představivost nebo skutečnost? Ten hlas je rozhodně skutečný...a krásný... stejně jako on sám.

     Položme si znovu tu samou otázku, přemýšleli jste, co se děje v knize, když ji zavřete? Odpověď zní: žije si svým vlastním životem. Herci opouští své role a žijí normálním životem, jen jsou trošku izolovaní a omezení okolní scénou. 

     Zamilovaná Delilah se nechá přemluvit princem Oliverem a budou zkoušet vše možné i nemožné, aby ho dostali z pohádky pryč. On tam nepatří a ví to. Jeho život má být úplně někde jinde, u někoho úplně jiného...

     Povede se to, nebo je tento úkol rovnou předurčen ke zkáze? Není možné vymazat postavu z příběhu, prostě není... Ale za zkoušku to stojí. Ať si klidně všichni myslí, že je Delilah blázen.

Můj dojem:

     Podle anotace jsem očekávala pohodovou romanci pro teenagery. A vlastně jsem to i dostala, ale přesto jsem bohužel moc spokojená nebyla. V knize se odehrává příběh samotné pohádky a také i příběh mimo ni. Samo o sobě to není žádný problém, jenže já jsem pointu pohádky znala a tak mi tam ty vstupy moc nesedly a hlavně mě to ani nebavilo. Asi je to mým věkem. 

     Co se příběhu týká, rozhodně mu nechybí nápad i elán jej uskutečnit. Kniha ohromí hlavně mladší generaci čtenářek, které mají slabost pro pohádkové příběhy a prince na bílých koních. 

     I přes to, že mě příběh prvního dílu příliš neoslovil, jsem rozhodnutá, že si přečtu i pokračování, mám totiž takové dobré tušení, že to pro mě bude mnohem snesitelnější a reálnější. 

     Zajímavostí u této knihy je, že jej napsala matka s dcerou. S nápadem přišla za Jodi sama Samantha. A jako správná mamka, ji Jodi samozřejmě v jejím nápadu podpořila. Pak šlo vše ráz na ráz. Matka s dcerou se střídaly po větách a vymýšlely pohádkový příběh. Myslím, že mají být obě na co hrdé!

     Lásku mezi řádky doporučuji spíše dívkám a slečnám, které milují pohádky a v duších jsou stále ještě snílky a věří na zázraky. To ovšem neznamená, že knížka nesedne i starší generaci čtenářek, je třeba to ovšem zkusit.
Hodnocení: 60%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

Anotace knihy:

Co byste dělali, kdyby na vás postava z knihy promluvila? Delilah nesnáší školu natolik, jako miluje knihy. Přesněji řečeno jednu knihu, které se nemůže nabažit. Kdyby děti v její třídě věděly, kolikrát četla tu sladkou pohádku, kterou našla v knihovně, určitě by se jí vysmály. V patnácti by už na pohádky věřit neměla. Avšak pro Delilah znamená tento příběh víc než jen slova na papíře. Cítí, že se za příběhem něco skrývá. A jednoho dne přijde na to co. Zjistí, že okouzlující princ z příběhu je skutečný a zalíbila se mu jedna dívka, která čte opakovaně jeho příběh. Jak to, že princ ze slov žije? A může jejich láska vydržet, když každý pochází z jiného světa?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[