Milý Ježíšku 😊! - můj "skromný" seznam vánočních přání

25.11.16

Krásný pátek vám všem, 

     jistě každý z nás teď řeší nákupy vánočních dárků pro své blízké, ale co my knihomolové? Nevím jak vy, ale já umím o vánocích myslet i na sebe 😊.
Toto je můj vánoční seznam knižních přání. Možná najdete inspiraci i pro sebe 😊.

     Vy víte, že jsem nedávno propadla fantasy světu, takže jako první tu mám knihy právě tohoto žánru. Pro mnohé z vás to jistě novinka nebude, ale pro mě ano . Joooo, Ježíšek už mi je objednal 😂.




FANTASY

📖 ⇒Měsíční kroniky⇦ 📖

Nebudu ke každé knize teď vypisovat anotaci, můžete kliknout výše na název a mrknout na DK. Každopádně, na tuhle sérii slyším všude samou chválu a já prostě neodolala a "naježila" jsem si ji celou a sama 😃.


Další série co mě z fantasy žánru láká:

📖 ⇒Pekelné stroje⇦ 📖


Na knihy jsem slyšela hodně kladných ohlasů, tak uvidíme. Jen ještě nevím, kterého Ježíška s tímto balíčkem zaúkoluji. Nakonec to budu opět já 😂.

NAPĚTÍ

     Jako správná a věrná milovnice knih s napětím všeho druhu, nesmím zapomenout ani na mé oblíbené thrillery, psycho thrillery a krimi.... Ediční plány jsem neměla čas nastudovat, ale přesto jsem na buxu postřehla v předprodejích pár lákavých kousků. 

Anotace


Devátý thriller Harlana Cobena, který dobyl 1. místo žebříčku bestsellerů New York Times.
Myslíš, že víš, co je pravda. Pravda je, že nevíš nic.
Maya Sternová přišla téměř o všechno, co drželo její život pohromadě. Coby elitní pilotka se během mise v Iráku dopustila osudové chyby a musela odejít z armády. Její sestra Claire byla zavražděna při loupežném přepadení a brzy nato se před Mayinýma očima stal obětí střelby také manžel Joe. Maya se snaží postarat o malou dcerku a čelit pravidelným nočním můrám. Spolupracuje s policií při hledání Joeových vrahů a pokouší se nějak se se vším vyrovnat. Pár dní po Joeově pohřbu však na nahrávce natočené doma skrytou kamerou zahlédne něco, co její svět znovu převrátí vzhůru nohama…

✅ Harlana Cobena není nutno představovat, já sama měla už několikrát tu čest, takže vím, že Coben je sázka na jistotu a dobré čtení. Bohužel kniha vychází až po novém roce, ale i tak už ji sem zařazuji.

Anotace


Danu Nolanovou, nadějnou televizní reportérku, unese nepolapitelný sériový vrah, známý pod přezdívkou Doc Holiday. Ač ji nelidsky týrá – mladá dívka se má stát jeho „mistrovským dílem“, jak slibuje –, Daně se podaří jako zázrakem přežít a svého trýznitele z posledních sil zabije…
I po deseti měsících léčení a rehabilitace je však Dana stále v žalostném stavu, zejména kvůli zranění mozku. Na podrobnosti onoho traumatického zážitku nemá žádné jasné vzpomínky, na svůj předchozí život se rozpomíná jen pozvolna a pronásledují ji ty nejtemnější noční můry. Když je propuštěna z nemocnice, vrací se z Minneapolisu do rodného městečka, aby našla klid na úplné zotavení v péči své úzkostlivé matky a otčíma. Stane se však přesný opak – to když místní média při příjezdu domů Daně připomenou starý případ Casey Grantové, její nejlepší kamarádky z dětství, která záhadně zmizela o prázdninách, kdy obě dokončily střední školu. A Dana se přímo posedle pouští do pátrání po tom, co se vlastně kdysi stalo…
Od Tami jsem četla Devátou dívku a byla jsem spokojená, věřím, že ani Ledové srdce nezklame.


Anotace




Na konci nebývale dlouhé zimy je v potoce poblíž slavného univerzitního kampusu v Ridgedale v New Jersey nalezeno tělo novorozence. Nikdo neví, kdo to dítě je, jak se do potoka dostalo či jak zemřelo. O hrozivém nálezu informuje zdejší obyvatele Molly Andersenová, píšící pro místní deník Ridgedale Reader, jež se sem přestěhovala teprve nedávno – a která se doposud úplně nevzpamatovala z traumatického potratu. Když se mladá novinářka pustí do vlastního pátrání, začínají navíc z minulosti malého městečka vystupovat děsivá temná tajemství…

„Kimberly McCreightová se dostává do první ligy žánru po bok takových stálic, jako jsou Jodi Picoultová nebo Harlan Coben.“
USA TODAY

Pamatujete si na Případ Amelia? Já ano a už jen to mi stačí k tomu, přát si i tuto knihu!


Anotace

Čím větší zlo, tím ďábelštější hra…

Inspektorku Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného, ubodaného těla – oběť je však zároveň i zločincem, pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však začne být jasné, že se stala sama terčem nebezpečné osoby. Ta zná každou její slabinu. A rozhodla se vyzkoušet na Kim vlastní zvrácený experiment. Kim ví, že každý další krok může být smrtící. A tentokrát – je to osobní.
Ďábelské hry, druhý román Angely Marsonsové, jednoznačně potvrzuje, že jeho autorka (debutující v roce 2015 knihou Němý křik) je vycházející mezinárodní hvězdou žánru krimi.

Němý křik si podmanil české čtenáře téměř nedávno a podmanil si i mě, takže další případ Kim Stoneové musím mít!

Anotace

Je to nebe… nebo peklo!
Odloučená jednovaječná dvojčata Daniel a Max mají bezproblémový vztah, takže když Daniel jede navštívit svého bratra na vzdálenou a drahou švýcarskou kliniku, nemá vůbec tušení, co tam na něj vlastně čeká.

Max je znuděný každodenní rutinou na klinice a prosí Daniela o pomoc. Navrhne mu, aby se navzájem na několik dní vyměnili, a Daniel tak zůstane na klinice místo něj.
Daniel si však brzy uvědomí, že se Max nevrátí, a že klinika není zdaleka tak klidné místo. Snaží se, aby mu někdo uvěřil, kdo doopravdy je. Daniel se tak ocitá v pasti - v krutém a tichém vězení: to není svatyně, to je živá noční můra.

Ponořte se do tohoto strhujícího psychologického thrilleru od švédské bestselerové autorky, s atmosférou Prokletého ostrova od Jussi Adler-Olsen.

O Ďáblově svatyni už vím někdy od prázdnin, kdy jsem s panem Šotákem z nakladatelství Omega, probírala připravovanou obálku této knihy, na kterou chtěl znát můj názor. Samozřejmě po přečtení anotace jsem okamžitě propadla kouzlu a od té doby jsem očekávala její vydání. Jooo a kdyby vás to zajímalo. K obálce jsem měla jisté výhrady, měla jsem trošku jinou představu, ale co naplat 😉.

Anotace

Vím, kdo zavraždil mou sestru.
Právě jemu je určena má kniha

Známá spisovatelka Linda Coradsová je pro své fanoušky i média hádankou. Je jí osmatřicet let a již více než jedenáct let nepřekročila práh své vily. Navzdory tomu je velmi úspěšná.
Málokdo tuší, že ji trápí strašlivá vzpomínka z minulosti. Před lety našla totiž svou mladší sestru Annu mrtvou v jejím bytě - a zároveň zahlédla vraha. Jeho tvář ji pronásleduje všude, i ve snech. Proto když jednoho dne spatří ten děsivý obličej v televizi, je v šoku.
Po zralé úvaze vymyslí plán, jak vraha dopadnout a usvědčit – nastraží mu past.
Co se vlastně tenkrát v tu osudnou noc u její sestry odehrálo?

Na tuto knihu jsem natrefila náhodou, když jsem opět brouzdala po e-shopu buxu. Opět velmi lákavé!

ROMANTIKA

Poslední v mém hledáčku je něco málo z romantických knih, ty prostě nesmějí chybět.😊

Anotace


Kdybyste ztratili někoho, koho jste moc milovali, jak moc by to změnilo váš pohled na svět? V pokračování světového bestselleru Jojo Moyesové Než jsem tě poznala najdeme Louisu Clarkovou v přesně takové situaci. Po intenzivním půlročním vztahu s ochrnutým Willem Traynorem, který se rozhodl ukončit svůj život asistovanou sebevraždou, zůstává Louisa sama, zmítána smutkem a výčitkami svědomí. Po vážném úrazu se navíc musí vrátit domů k rodičům. Jako by byla najednou zpátky na začátku cesty – život po Willově smrti totiž znamená učit se leccos znovu, stavět na nových základech. Záchranář Sam Fielding, pro něhož je kontakt se smrtí každodenní náplní práce, by snad mohl být právě tím, kdo Louise pomůže se zase vrátit do života, jenomže pak se z Willovy minulosti nečekaně jako uragán vynoří Lily – jeho šestnáctiletá nezvladatelná dcera. A všechno je rázem jinak…

Já prostě potřebuji vědět, jak se Louisa poprala s Willovým dobrovolným odchodem. Takže tato kniha je nutností!

Anotace


První díl nové erotické série, která vám zvýší tep každý měsíc v roce… Mia potřebuje peníze. Hodně peněz. Protože když je nezíská, bude to stát jejího otce život. Zapletl se s nebezpečným člověkem, který je shodou okolností její expřítel. Když jste postaveni před podobné ultimátum, nemůžete si vybírat. A tak Mia udělá, co musí – přijme nabídku své bohaté tety, která vlastní eskortní službu, a na rok se stane luxusní společnicí. Každý měsíc bude mít jiného klienta v jiném městě. Sex není podmínkou. Snadno vydělané peníze, že? Aspoň to si Mia myslí, dokud v lednu nepotká Wese. Přitažlivost a vášeň mezi nimi je skutečná a Mia se uvědomuje, že tohle je muž, o kterém vždycky snila. Jenže na konci měsíce ji v Seattlu čeká smyslný malíř Alec a v březnu bude předstírat, že je snoubenkou bohatého Antonyho…

Nezanevřela jsem ani na erotickou literaturu 😃.



Anotace

Ztratil jsem ji. Ne, neztratil. Odehnal jsem ji. Odjakživa byla moje nejlepší kamarádka. Neměl jsem se do ní zamilovat. Choval jsem se lehkovážně a jí to zlomilo srdce. Myslel jsem, že jsem se zachoval správně. Uběhly roky a teď se mnou musí pracovat. Připomíná mi, proč jsem se do ní zamiloval. Ale tentokrát udělám všechno, co bude v mých silách, abych ji už nikdy nenechal odejít.
Tak tohle zavání romantikou jako blázen!  Kniha pro vás asi nebude úplnou novinkou, ale pro mě ano. A ta obálka!💖



Tak a to je asi tak všechno, myslím, že to i stačí. Pochybuji totiž o tom, že bude Ježíšek natolik štědrý a přinese mi všechny knih ze seznamu. 😂
Jaké jsou vaše tajná knižní přání a co třeba říkáte na můj výběr?
Milý Ježíšku, tohle všechno bych si moc přála 😚.

22 komentářů:

  1. Míšo paráda :-)tentokráte jsme se shodli jen u Života po tobě :-) tu už mám na cestě :-) a Knižíška mi řekl Ježíšek že si mám objednat a on to zaplatí, takže už mám naobjednaných taky dalších 6 :D :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tichá závist Veru :-). Já si to asi jako každý rok, budu muset nakoupit sama :-D

      Vymazat
  2. Tak Život po tobě mám jako recenzák od Euromedia a v nejbližší době se do něj pustím. První díl byl nádherný, druhý věřím, že bude taky. :o) A jinak parádní přání, tak snad se pod stromečkem ty krásky objeví. :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Samé ktásné knihy,tak přeji štědrého ježíška ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mesicni kroniky a Pekelne stroje ti rozhodne doporucim. Jdi do toho :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak přeju, aby se ti toho sešlo co nejvíc! Pekelné stroje zbožňuju, tak snad se ti taky zalíbí. Měsíční kroniky jsem zatím nečetla, ale pomalu, ale jistě je sbírám, tak snad brzy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, taky doufám, ale je mi jasné, že polovinu z toho si budu muset koupit sama :-D

      Vymazat
  6. Co se týče tvého výběru napětí, brala bych je všechny :-)) Skvělý výběr

    OdpovědětVymazat
  7. Samé krásné kousky! Minimálně polovinu z nich by jsem chtěla najít pod stromečkem také :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já budu ráda, aspoň za ty Měsíční kroniky, tam je jisto, ty jsem si koupila sama :-D

      Vymazat
  8. Tak to je ,,skromný,, seznam :D Ale ten můj je skoro stejně dlouhý :) Tak štědrého Ježíška ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Měsíční kroniky uz mám dokonce přečtené, takže jsem Ježíškovi napsala jen o Winter a moc se těším :) Jsou skvělé :) a jistě ještě něco přibude... zaujal mě Playground a na další musím ještě mrknout :) Hezký výběr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Playground stále zvažuji. Je škoda, ale abych pravdu řekla, trochu se toho bojím

      Vymazat
  10. Tyjo, super vkus! (a slusny seznam:D) Predevsim tu fantasy schvaluju - Mesicnu kroniky jsou dokonale <3 O Pekelnych strojich porad tak nejak nevim co si myslet, ale v podstate se mi taky libily, i kdyz na me asi trochu moc romantiky - coz tobe snad vadit nebude, aspon podle tveho vyberu romantickych knizek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jestli je tam dost romantiky, tak budu určitě spokojená. Jen jsem teď u někoho na blogu četla, že je lepší začít sérií nástroje smrti...tak nevím

      Vymazat
  11. Zajímavé kousky. Abych byla upřímná, tak neznám ani polovinu a i to málo znám spíše od vidění... Každopádně doufám, že knížky dostaneš a budou se ti líbit :)
    A můj výběr knih? Chtěla bych jich hodně, ale když po mě chtěli známí seznam, tak mě zrovna nic nenapadalo a stejně jsem na tom i teď :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Kristý, to je vždycky tak. Včera jsem natrefila na poštovné zdarma, že si teda něco objednám a najednou jsem vlastně nevěděla co :-D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[