Svět knih 2016 - fotočlánek...pár dojmů ve slovech a fotografiích...

17.5.16
Svět knih 2016 - již dvaadvacátý ročník této události a pro mě teprve první. Doufám však, že ne poslední. :-). 



     Co vám budu povídat, zážitek! Tolik knih a zajímavých lidí pod jednou střechou.
První hodinu jsem byla vyjukaná a to nejen z množství stánků a knih, ale i z lidí. Sobota nebyla nejlepší volbou, ale i tak jsme se s tím s holkami popraly.
     Velký dík patří Šárce z blogu Můj knižní ráj, Marcelce z blogu Knžní oáza a Kačce z blogu Knižní večírek. Lepší parťačky na tuhle akcičku jsem ani nemohla mít :-). Bylo to super a já nejen, že jsem se kochala přívalem knih, ale ještě jsem došla ke zjištění, že nejsem jediný knižní fanatik a blázen. :-D Jak povznášející pocit :-D. Holky jsou na tom totiž obdobně. Všechny jsou super, se Šárkou a Marcelkou se vídáme na FCB a teď jsme měly tu čest poznat se i osobně. A Kačka z Knižního večírku byla jako takový bonus. Je to skvělá a moc milá holka a já jsem ráda, že jsem ji poznala. Doufám holky, že se uvidíme i za rok ;-).




     Ještě v pátek jsem si myslela, že se na veletrh ani nedostanu, ale pak se stal zázrak a já mohla jet a užít si chvilku volna.

     Pojďme dále pokračovat s fotografiemi, které nejsou sice té nejlepší kvality, ale snad budou dostačující :-).





Na samotném pražském výstavišti jsem byla poprvé a celá stavba na mě působila velice dobře, jakmile jsem si vystála obří frontu na výměnu voucheru, která ale rychle ubývala, vstoupila jsem do venkovních prostor a kochala se atmosférou. :-)



I vnitřek mi přišel moc pěkný, škoda, že ještě není opravena vyhořelá část :-(.


 Má oblíbená a věrná Omega :-)


Ne, nejsme v nějakém tropickém ráji pod baldachýny, jsme u stánku nakladatelství Metafora. Ačkoli teplota v této části byla téměř tropická :-D



READNORDIC - jednoznačně nejvíce nápadná stavba celého výstaviště :-).


Řekla bych, že největší část účastníku se shlukla právě ve stánku antikvariátu Fryč.






Stánek nakladatelství HOST - velmi atraktivní a oko upoutající stánek.



 LEDA - první stánek který mě upoutal. Právě Ledě jsem vděčná za jejich pozvání a volnou vstupenku na knižní veletrh :-)




Nejsou to samozřejmě všechny stánky, nestíhala jsem moc fotit, což jistě chápete :-) Ale aspoň malá ochutnávka :-)

A teď pár knižních detailů...







Čas na kávu a zákusek :-)


Holky řádí u nakladatelství GRADA :-)
Kdo si hraje nezlobí!


 Záložkový ráj...


Něco i pro milovníky pohlednic, tyto byly obzvláště vydařené.



A teď něco málo ze spisovatelů :-)






YRSA - velmi milá a neustále se usmívající se spisovatelka. Nechala jsem si podepsat její knihu Rituál.




A nakonec moje milá a oblíbená Lucie Nachtigallová. Žena plná energie a optimismu. Jsem moc ráda, že jsem ji mohla poznat osobně.





A teď ještě moje úlovky, málem bych na ně zapomněla.


     Přivezla jsem si pouze 5 kousků knih. Sandu Brown jsem si naivně chtěla nechat podepsat, ale nemohla jsem najít konec fronty :-(, takže jsem to vzdala. Zato jsem měla štěstí u Metafory, kam jsem si šla zakoupit knihu Rituál a rovnou jsem si počkala na podpis autorky. Yrsa je velmi milá, ale abych pravdu řekla, skoro jsem ji nepoznala. Říkala jsem si, co si to tu sakra sedá za ženskou... No jo no, znám ji jen z fotografíí a tam působí velice mladě. Ale jakmile jsem se na ni zadívala pozorněji, ihned jsem ji poznala. Nerozuměla jsem jí sice ani slovo, ale snad ona rozuměla aspoň trochu mě :-D Ještě že máme ruce a nohy že? :-D. Yrsa přišla ještě před třetí hodinou a byly jsme s holkama hned na začátku fronty, takže to byla rychlovka a pak hurá na Deník fejsbukové matky, Poznat Lucii pro mě byla taková třešnička na dortu. Nejdříve jsem recenzovala její knihu, pak jsem s ní dělala rozhovor a nepoznat ji osobně by mi přišlo jako hřích. Takže dva úlovky autogramů ze tří? To je přeci paráda :-).

     Jinak jsem měla tašku plnou prospektů, slevových poukázek, pohledů a ještě jsem si koupila nějaké drobnosti jako magnetky a záložku.  Magnet mám na fotce jen jeden, protože dva jsem stihla hned darovat :-)












     Byl to velmi příjemně strávený sobotní den. Sice celkem dost lidí, málo volných míst v restauraci, špatně větraný vzduch a podle mého názoru nijak závratné veletržní ceny, kromě slev v Euromedia jsem je opravdu moc nepostřehla. Ale stálo to za to :-)
Takže příští rok jedu určitě zase :-) Už abych začala šetřit :-D. A taky musím pořešit nějakou praktickou tašku, na nošení knih a jiných věcí, protože jsem z té igelitky měla úplně rozřezané prsty. Taková taška na kolečkách pro důchodce, to by byla paráda :-D.

Pokud jste došli až sem, tak děkuji a přeji vám krásný zbytek dnešního dne.
Jaký byl váš Svět Knihy?

16 komentářů:

  1. Míšo moc pěkný článek, je vidět, že ty jediná jsi neustále fotila :-) Příště se musím polepšit a udělat také více fotek. Ta taška na kolečkách není vůbec špatný nápad...nebo mě by se alespoň hodila. Z mých tašek jsem měla bolavé prsty ještě dva dny :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, právě že jsem to vůbec nestíhala, normálně bych měla fotek ještě víc :-D

      Vymazat
  2. Míšo, ta taška na kolečkách by byl fakt skvělý nápad, souhlasím :) A u Fryče byla koncentrace čtenářů opravdu „hustá“ :)) Myslela jsem, že něco v antíku vylovím, ale nakonec jsem to vzdala :)
    Moc pěkný článek a těším se za rooook :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže na příště si necháme udělat reklamní blogovou tašku na kolečkách :-D

      Vymazat
  3. HOST má krásný stánek, sice je asi každý rok stejný, ale to mu vůbec neubírá - kažrodočně jsem z něj stejně nadšená :) jinak jsem si Svět knihy také moc užila, i když jsem nesebrala žádný podpis. V podstatě jsem o to ani nijak zvlášť nestála, ale stejně... měla jsem se hecnout :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tedy ty podpisy chtěla, když už ty autory čtu. Ale měla jsem opravdu štěstí, že jsem utekla frontě. Na Brownovou jsem to vzdala, protože to bych tam čekala dvě hodiny :-)

      Vymazat
  4. Páni, tak tohle je zatím nejhezčí článek, který jsem ze Světa knih viděla. :) Krásné fotky, pěkně komentováno... a skvělé úlovky! Virgin river za takovou cenu! To je paráda!
    Míšo, užijte si čtení! :)

    Knižní kavárna u Nely :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Sabčo, abych pravdu řekla, článek jsem měla od neděle rozepsaný, ale skolila mě nemoc a vlastně jsem pochcíplá ještě teď, takže jsem ho ani moc neprotahovala. Děkjuji za milá slova :-) Euromedia nezklamala, tam byly slevy opravdu dost patrné :-). A to jsem se hodně držela :-)

      Vymazat
  5. Fakt mě mrzí, že jsem se tam tenhle rok nedostala, ale nedá se nic dělat, snad příště.:)
    Jsem ráda že sis to užila a že se ti tam líbilo:)) A navíc sis přivezla super knížky ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, užila jsem si to a nebuď smutná, příští rok to určitě vyjde :-) Třeba se nás tam potká příští rok ještě víc :-)

      Vymazat
  6. Skvělá byla taky beseda s autorem Dmitry Ghlukovsky, autorem Metra 2033. 2034 a 2035 a též Budoucnosti. A taky autogramiáda :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, strašně mě mrzí, že byl v pátek, protože jeho autogramiádu bych jistě navštívila. Nechala bych podepsat bráchovi knihy, má je hrozně rád :-)

      Vymazat
  7. Seznační fotoreport, úplně na mě ta atmosféra dýchá :) Mně bohužel Svět knihy letos nevyšel kvůli práci, tak snad to napravím příští rok :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  8. Parada! Ja tam jeste nikdy nebyla, no jo, kdyz ja to mam z Nizozemi trochu z ruky :-( Tak se aspon kocham zazitky ostatnich a tady jsem z tech fotek opravdu unesena,skvely fotoclanek:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak to máš sakra hodně z ruky ;-). Jsem moc ráda, že se Ti článek líbí a děkuji :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[