Ohlédnutí se za rokem 2016𛲣🌠

3.1.17
Už tři dny si užíváme nového roku, jaký bude? To nikdo neví. Astrologové nám můžou nastínit jaký by podle nich měl být, ale jestli to tak skutečně bude, to se uvidí. Pro nás knihomoly by měl být další rok minimálně tak čtenářsky dobrý, jako byl ten loňský. Vše to jen záleží na naší šťastné ruce a fantazii autorů. 

     Tento článek je věnovaný jen malému ohlédnutí za uplynulým rokem 2016. Nebudu zabíhat zbytečně do detailů, možná to totiž ani nikoho nezajímá 😉, ale pojďme se mrknout, kolik knih jsem přečetla a jestli jsem měla šťastnou ruku.

     Loni jsem si nastavila knižní výzvu na 60 knih, což se mi podařilo splnit k 25.9.2016. To mi ale nebránilo číst dál a tak jsem konec roku 2016 uzavírala 78 přečtenými knihami!  

     Musí uznat, že rok 2016 nebyl nijak špatný, na knihy jsem měla celkem štěstí, ale samozřejmě jsem narazila i na pár "podřadných skvostů", nebo lépe řečeno, na pár knihy, které se mi prostě nelíbily anebo mi nějak nesedly. 

     Rok 2016 mi otevřel nové dveře, kterých jsem se bála a vlastně ani nevím proč, se jim vyhýbala. Propadla jsem novému žánru a to žánru fantasy!  Třikrát hurá!!! Zase jsem své obzory trošku rozšířila 😉.

     Jak můžete sami vidět, převládají knihy se 4-5☆, takže vlastně paráda. 
Celkem jsem přečetla 24385 stránek, oproti roku 2015 jsem se polepšila o celých 5919 str. 
Nechci moc vybírat nej knihy, ale asi bych vypíchla Dvůr trnů a růží, dále pak Hluboký hrob, Není cesty zpět, Skryté zlo a Sůl moře
Tyhle knihy mi teď zrovna probleskly hlavou. 
Ale i ostatní knihy byly dobré, záleží na čtenáři, každému se líbí něco jiného a co sedne jednomu, nesedne druhému.

Letos se opět účastním knižní výzvy u Ells a stanovila jsem si cíl 70 knih.
Vím, loni jsem je v klídku přečetla, ale letos nebude tolik volného času.

Více bych do detailů asi nezabíhala.
Všem vám přeji krásný nový rok 2017. 
Hlavně štěstí, draví a lásku
-jasně-
spoustu knih samozřejmě taky 😘!
Mějte se pěkně, Míša

12 komentářů:

  1. Dvůr trnů a růží patří i mezi mé nejlepší knihy roku 2016 a Sůl moře mě hodně láká. :) Je dobře, že jsi dala žánru fantasy šanci, já si ho nemůžu vynachválit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic lepší ho mě tento rok nemohlo potka, nechápu, jak jsem se do teď o tento žánr mohla ochudit. Je to úplně z jiného soudku a opravdu mě to baví :-)

      Vymazat
  2. Máš za sebou opravdu krásný čtenářský rok, Míšo, sledovala jsem Tě v jeho průběhu a tahle závěrečná statistika to jen potvrzuje. Jsem ráda, že se Ti tolik knížek tak líbilo a že sis dokonce rozšířila své čtenářské obzory. Ať je rok 2017 stejně (a ještě více) úspěšný, a to nejen v tom knižním směru! Přeji Ti do nového roku spoustu zdraví, lásky a štěstí. Měj se báječně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Kristý! Hlavně za milá slova. I já Ti přeji jen to nejlepší :)
      Uvidíme, co nám nový rok přinese :-)

      Vymazat
  3. Krásně ti to vycházelo. Hezká čísla. Hlavně počet přečtených knih. Tak ať je i ten letošní rok bohatý na dobrou četbu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná čísla, Míšul! Přeji Ti krásný nový rok, ať je plný štěstí, zdraví a lásky. :-* A samozřejmě také spoustu čtenářských zážitků :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Koukám s úžasem na to číslo :) Já mám tak půlku a to mám pocit, že čtu pořád :) Fantasy mám taky ráda, i když jsem věkově trošku mimo tento žánr, Dvůr trnů a růží mě teprve čeká, stejně jako Pomsta a rozbřesk a už se moc těším:) Přeji do nového roku spoustu skvělých knížek a spoustu chuti a času na čtení :) A samozřejmě hodně zdraví, pohody a chuti do psaní skvělých článků o knížkách :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já jsem taky mimo věkovou hranici :D, tedy řekla bych (33), ale i tak mě to chytlo a to opravdu hodně :-).
      Já mám výhodu, že můžu občas číst i v práci, protože doma na to zase tolik času nezbývá a pak to zachraňují samozřejmě víkendy. Sice je to dost vysoké číslo, ale v porovnáním s číslem nad 100, což někteří hravě zvládají...nechápu zase já :-D.
      I Tobě přeji hodně štěstí a zdraví do nového roku a samozřejmě spoustu pěkný knih! :-) Měj pěkný den a děkuji za komentář :-)

      Vymazat
  6. Skvělá čísla, Míšo, co je ale důležitější, že se ti většina knih líbila. Doufám a přeji ti, aby to tak bylo i v roce 2017. I já si svou výzvu nastavila na 70, tak uvidíme, jak to dopadne :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ti také držím palce a ano, hlavní je, že se knihy líbily. Takže krásný čtenářský rok 2017 :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[