Co mi padlo do oka #2

4.8.15
Jsem tu už podruhé s mým "wishlistem". Tentokrát v něm najdete knihy, které budou vycházet v srpnu a které mě nějakým způsobem upoutaly a uvažuji o jejich koupi. Kdo ví, třeba vás tím i inspiruji a vy narazíte na nějakou novinku, která padne do oka třeba i vám :-)
Wishlist 08/2015

Jako první tu mám Dívka v pavoučí síti - tato kniha vzbudila pozornost nejednoho fanouška Larssonova Milenia. Já jen doufám, že David Lagercrantz se tohoto úkolu; napsat čtvrté pokračování; zhostil dobře. Abych pravdu řekla, jsem hodně zvědavá. Stieg Larsson napsal úžasnou trilogii a já s nedočkavostí očekávám toto pokračování. 
Anotace:
Čtvrtý díl světového fenoménu Milénium
Mikael Blomkvist a Lisbeth Salanderová opět spolu
Časopis Milénium má nové majitele a jeho kritici tvrdí, že Mikael Blomkvist je vyhořelý a že uvažuje o změně zaměstnání.
Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výzkum umělé inteligence. Balder mu tvrdí, že pro něj má důležité informace o americké zpravodajské službě a že byl v kontaktu s výbornou mladou hackerkou, která se podobá někomu, koho Blomkvist velice dobře zná.
Mikael Blomkvist doufá v exkluzivní reportáž, kterou on i Milénium tak zoufale potřebuje. Lisbeth Salanderová má jako obvykle své vlastní plány. Ale nadešel čas, aby se jejich cesty ještě jednou zkřížily.
Kniha vyhází 27.8. 2015 u Nakladatelství HOST.

Z lásky k vám je další kniha, která mě celkem upoutala v edičním plánu a to opět v nakladatelství HOST.
Mrkněte na anotaci a pochopíte :-).
Anotace:
Zničili byste rodinu, abyste zachránili své děti?
Kathryn je žena ředitele prestižní školy. Je dokonalým obrázkem matky a manželky, která žije spokojený a naplněný život. Život, který jí budete závidět.

Dnes ráno připraví snídani pro svou rodinu a vypere prádlo.

Dnes odpoledne zastřihne květinové záhony a upeče koláč na synův kriketový zápas.

Dnes večer si klekne před svého manžela a bude čekat na jeho soud.

Za každé porušení pravidel ji stihne trest.

Její tělo je pokryté jizvami.

Kvůli dětem nikdy nevydá ani hlásku.

Dnes v noci Kathrynina trpělivost přeteče.

Vyndá z kapsy nožík a muže, který ji šestnáct let týral, zabije.

Zítra ji čeká vězení, soud a ztráta dětí.

Ještě pořád jí závidíte?

Příběh vypráví o tom, jak Kathryn zkouší znovu vybudovat svůj život a usmířit se s dětmi, které se jí odcizily. Povznášející román o vnitřní síle, přátelství a houževnatosti lidského ducha.
Kniha vychází cca 13.8. 2015 u Nakladatelství HOST.

Ztráty a lži od Sophie Hannah. Od této autorky nedávno vyšla kniha Bludná sdělení, která také vypadala velmi lákavě, bohužel jsem ji ještě nečetla, ale rozhodně to mám v plánu, tak jako třetí vybrané Ztráty a lži.
Anotace:
Před třemi lety se Naomi Jenkinsové přihodilo něco strašného – tak strašného, že o tom nikomu neřekla. Teď má další tajemství v podobě ženatého milence. Když ale Robert zmizí, Naomi je jasné, že se mu něco stalo. Policie o tom tak přesvědčená není, zvláště když Robertova žena tvrdí, že je její muž v pořádku. Protože je Naomi zoufalá, rozhodne se riskovat a Roberta označí jako nebezpečného devianta – pak už ho policie bude muset začít hledat. Vyšetřování se ujímají detektivové Charlie Zailerová a Simon Waterhouse…
Kniha vychází 7.8. 2015 u nakladatelství Ikar.

Další velmi lákavou knihou je Smrt má oči mojí dcery. Už je ta obálka
mě dostala a bylo mi jasné, že takhle kniha mi nesmí uniknout. Vypadá to na skvělý román. Matka versus dcera? Zajímavé!
Anotace:
Hanna se snaží zapomenout na brutální útok, při němž zemřel její muž, ona sama málem přišla o život a který na ní dodnes zanechal fyzické i psychické následky. Situace je o to horší, že útočníkem byl tehdejší přítel její dcery, jež ho navíc hájila před soudem. Tři roky spolu nemluvily, teď se však náhle Dawn ozvala, že by matku přijela navštívit. A to zrovna v době, kdy se případ znovu otevírá – a s ním ovšem i všechny rány, vzpomínky na hrůzostrašnou noc, ale především také otázka, kdo Hannina dcera, odmalička matkou protěžovaná, ve skutečnosti je…
Kniha vychází 11.8. 2015 u nakladatelství Ikar.

A jako poslední knihu, která mi padla do oka tu mám knihu trošku z jiného soudku, vlastně z úplně jiného soudku. Kdo by si totiž po tolika náročných knihách nechtěl přečíst něco jednoduššího a lehčího :-). Tedy alespoň tak to mám já, taky si prostě po nějakých brutálnějších knihách potřebuji krapet dáchnout :-D.
A k tomu mě láká After I. - Polibek od Anna Todd. Ano, možná to bude další "romanťárna" jako mnoho jiných, co teď doslova frčí, ale co. Já to mám prostě ráda a ráda těmito knihami prokládám náročnější četbu :-).
Anotace:
... můj život a moje srdce už nikdy nebudou stejné. Potom, co do nich narazil Hardin, už ne.
Tessa má všechno – žije v láskyplném prostředí s chápající matkou a má kluka svých snů, laskavého, milého, kterého jí závidí všechny kamarádky. Lepšího už si ani nemohla přát. Tessin pohodový život ale v okamžiku změní jediné setkání. Hardin je pořádně drzý kluk, s nepřeslechnutelným, nafoukaným britským akcentem, sexy rozcuchem, tetováním a piercingem ve rtu. Tessa si nemůže pomoct – Hardin je zkrátka jiný než ostatní kluci, které poznala...
A to po všech stránkách – dovede být i pěkně krutý. Neměla by ho spíš nenávidět? Neměla by jím Tessa pohrdat? Jak to, že se od něj nemůže odpoutat? Nedokáže to – i přes všechny jeho chyby a prohřešky. Intenzivní vášnivou blízkost střídají neustálá Hardinova zmizení a výbuchy vzteku. Může takhle vůbec vypadat láska? Tessa sama nevěří, že by takový vztah mohl fungovat. Ale… jde odolat jeho polibku?
Kniha vychází 7.8. 2015 u nakladatelství YOLI.

Tak co na to říkáte? Láká vás nějaká? :-). Doufám, že jsem alespoň někoho z vás dokázala inspirovat a představit vám minimálně jednu knihu, která vás upoutá stejně jako mě.

Tak zase za měsíc :-)

2 komentáře:

  1. Z lásky k vám vypadá na pěkně brutální příběh, až mě mrazí... Dávám na seznam, stejně tak Smrt má oči mojí dcery. Ztráty a lži už tam mám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, taky tuším silný příběh. Upoutaly mě hned na první pohled. Jsem na ně zvědavá :-) Ach, ty naše seznamy :-D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[