RECENZE: Svádění a láskominky (Románek máčený v čokoládě) - Tara Sivec

16.3.17



Připravte se na nespoutanou jízdu
a to nejen plnou čokolády!!!



Info o knize:

  • název: Svádění a láskominky
  • orig. název: Seduction and Snacks
  • série: Milovníci čokolády (1.)
  • autor: Tara Sivec
  • žánr: světová literatura, pro ženy, erotický román
  • nakladatelství: Mladá fronta
  • rok vydání: 02/2017
  • počet stran: 248

Recenze:  

     Dámy, dlouho jsem se takhle nepobavila! Když mi tato kniha přišla k recenzi, tak jsem dala na první dojem z obálky. Říkala jsem si, tak to bude nějaké sladké klišé a možná i "čuňačinky". Pche! Já bláhová, to co v sobě ukrývá tato, na první pohled "přesládlá", kniha, je něco neskutečného. Hned na začátku upozorňuji, že Svádění a láskominky není pro nějaké fajnovky, co ohrnují nos nad břitkým humorem a slušnou dávkou peprného sexu. Tara Sivec se rozhodně vyřádila a nemůžu si pomoct, tohle musel napsat život sám. Možná si při čtení řeknete, "to nevymyslíš", ale je to kus živé reality. Každý se v knize v něčem najde. My ostatní o tom ovšem mluvíme taktně nebo o tom nemluvíme vůbec. Jenže Tara se toho nebála a "hodila" to na papír. 

     Román Svádění a láskominky bych zařadila do humoristické a erotické literatury. Ptáte se, je možné tyto dva žánry spojit tak, aby to mělo hlavu a patu? Já říkám, že to možné je a tato kniha je tomu živým důkazem.

     Náš příběh začíná na jednom vysokoškolském večírku, ze kterého si Claire odnese víc než jen kocovinu. Ano, hádáte správně. Claire otěhotní. Představovala si svoji ztrátu panenství takhle? S tím klukem si okamžitě padla do noty, stejný humor, byl pohledný, proč by to nemohl být právě on? No, byl to on! Ovšem najít v rozlehlém kampusu tohoto štědrého dárce není snadné a bohužel se to ani nepodaří.

     Carter už pět let namátkově bloumá po drogeriích a očichává kdejaký krém nebo tělové mléko. Už je s tím vážně trapný. Z té noci si totiž pamatuje jen její vlasy, kůži a ...čokoládovou vůni. Jen pako by se té božské holky nezeptalo jak se jmenuje. Snažil se jí najít, jenže ani nechodil do stejné školy a nikdo mu nedovolil nahlédnout do ročenek a zjistit, kdo je. Proč se jen musel opít, mohlo to všechno proběhnout jinak...

     Je to sen nebo deja vu? Zdálo se mu to, nebo právě okolo někdo prošel a voněl stejně jako ona?

     Proboha! To je on, to je ten kluk, otec mého pětiletého syna Gavina. Nezdá se ale, že by si mě pamatoval...
Jo, je k popukání. Zkus ho ale vzít někam na veřejnost. Třeba do kostela. Jak všichni ztichnou a začnou se modlit, jediný, co uslyšíš, bude bublající kašna v zadní části kostela a pak Gavinův hlas, jak opravdu nahlas říká:
"Mami! Slyším Ježíše, jak chčije!"
Pak už ti tak vtipnej nepřijde.

Můj dojem: 

     Můj ty světě, tohle bylo prostě boží!!! Ostře podané, barvitě vylíčené, dokonale odzbrojující, vtipné, sarkastické a smyslně a sladce svůdné! 
P E R F E K T N Í.

     Příběh je podáván jak ze strany Caire tak Cartera. Oba dva mají samozřejmě nejlepší "kámoše", kteří za to stojí. Jak to tak bývá, podrží, když to nejméně čekáte, posmívají se když to nepotřebujete a někdy byste je zabili. I oni plní v tomto příběhu velkou úlohu.

     Kniha vás dostane hned první kapitolou (mimochodem, každá kapitola nese originální název), protože Caire se vyjadřuje zkrátka po svém, s pravdou ven, žádné mazání medu kolem pusy. Když popisovala svůj první sex, otěhotnění a následně porod, málem jsem se potrhala smíchy. 

     Začínáme s Claire a seznámením s jejím osudem a synkem Gavinem (kapitola sama o sobě!!! 😄 ), poté na scénu přichází Carter a následně samozřejmě notná dávka romantiky a erotiky a věřte mi, autorka se toho opravdu nebála a rozjela nám opravdu divokou jízdu. 

     Dlouho jsem se u knihy takhle nepobavila. Bylo to prostě dokonalé. Strhující a vůbec ne klišoidní. Ač by se to dalo očekávat. Nemyslím si ovšem, že kniha sedne všem a je to maličko škoda. Pokud nejste příznivkyní erotiky, pak to asi nebude to pravé pro vás, ačkoli si myslím, že byste pro tentokrát mohly udělat výjimku, protože ten humor za to stojí. Vážně. Svádění a láskominky se rozhodně zařadí do top knih roku 2017!

     Má jít o sérii a tentokrát ani neprotáčím oči, protože chci prostě víc a velmi ráda si počkám. 
Hodnocení: 100%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

Anotace knihy:

Románek máčený v čokoládě.

Svobodné mamince Claire je něco přes dvacet, a aby si vydělala na rozjetí vlastního podniku a svému hubatému, přesto neuvěřitelně rozkošnému (když spí) dítěti zařídila lepší život, pomáhá své nejlepší kamarádce prodávat erotické pomůcky.

Když se v baru v jejím rodném městě objeví Carter, s nímž kdysi strávila noc, která navždycky změnila její život, a nepamatuje si z ní nic než jedinečnou čokoládovou vůni, Claire se postará o to, aby na ni tentokrát nezapomněl.

Carterův šok z toho, že má čtyřletého syna, je sice velký, stejně jako Claiřin strach, že Carter kvůli jejím striím a téměř nulovým postelovým zkušenostem vezme nohy na ramena, přesto se oba pokusí udělat vše proto, aby dosáhli šťastného konce.

Varování: obsahuje barvité líčení postelových radovánek, spoustu expresivních slov a tolik sarkasmu, že by porazil i koně.

5 komentářů:

  1. Nooo, tak to jsi mě normálně nalomila, Míšo :) Nemusím erotický romány, ale tohle s humorem bych asi snesla :) Skvělá recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, je to děsně chytlavé. Erotika tam sice je a nebudu říkat, že málo, ale tak nějak to není úplným smyslem toho románu, jestli mě chápeš. Občas je to i krapet vulgární, ale vůbec mi to nevadilo. Dlouho jsem se nepobavila. Knihu mi okamžitě ukradla kámoška a celý den mě zaplavovala hláškama z knihy. Má to sílu, oddechovka a přitom prostě pecka! Nečekala jsem to, přiznávám. :-)

      Vymazat
    2. Míšo, mně erotika nevadí, ale většinou mi přijde, že je podaná v těch knihách tak nějak neuvěřitelně, že mi z toho vyjde spíš parodie :)) Jediná kniha mě dostala, kde byla taky hromadu sexu a červenala jsem se až na patách :) Myslím, že už jsem ji kdysi jmenovala - Miláček od R. Schöne. A to bylo fakt luxusní počtení. Ale tohle zas vypadá, že by to mohla být i psina, tak to bych brala :) Každopádně jde na seznam :)

      Vymazat
  2. Výborná recenze :) To vypadá hodně lákavě, přímo k nakousnutí :) Asi bych u čtení této knihy měla neodolatelnou chuť na čokoládu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věř mi, že na čokoládu až v druhé řadě ;-). Je to fakt super, pokud nejsi nějaká puritánka, tak neváhej. Někdo na DK psal, že autorka moc tlačí na pilu se sarkasmem. No, já tedy nevím, ale nepřišlo mi to. Byla to bomba! :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[