MĚSÍČNÍ SHRNUTÍ - 07/2016

12.8.16
Zdravím vám moji milí příznivci!

     dnes tu pro vás mám shrnutí měsíce července. Povedlo se mi přečíst 6 knih a vlastně ani nevím jak, protože prostě přes prázdniny nějak nestíhám :-D. Nevím, jak to máte vy, ale já jsem pořád v jednom kole.
Pojďme se na to ve stručnosti mrknout :-).
42. Alfa - Jasinda Wilder - 07/2016
43. Případ Pegasus - Gregg Loomis - 07/2016
44. Dvojí život - Diane Chamberline - 07/2016
45. Priscilla - Ota Ulč - 07/2016
46. Matčiny dary - Cecilie Enger - 07/2016
47. Eclipse Bay - Rodinná msta - Amanda Quick - 07/2016 (e-book)

Anotace

Pikantní erotický příběh, který vám rozproudí krev v žilách!

Když se to stalo poprvé, připadalo mi to jako zázrak. Účty se mi kupily a dosahovaly takové výše, že by se mi je nikdy nepodařilo splatit. Krom toho jsem právě přišla o práci… A náhle, když už jsem ztratila naději, se ve schránce objevila obálka. Bez zpáteční adresy. Na ní moje jméno a uvnitř šek na deset tisíc dolarů. Stačilo by to na zaplacení všech dluhů a ještě by mi něco zbylo. Mohla bych se soustředit jen na školu. Začít zase žít. Dali byste si na mém místě ten šek proplatit?
Já to udělala. A pak znovu a znovu.
Po roce mi kdosi zaklepal na dveře. Před domem stála černá limuzína a její šofér mi řekl jen: „Přišel čas splatit dluh.“
Nastoupili byste?
Já jsem nastoupila.
Ukázalo se, že někomu dlužím sto dvacet tisíc dolarů. A že mu teď patřím.

Video recenze: ZDE
Recenze: ZDE
Hodnocení: 3/5*
Abych pravdu řekla, čekala jsem víc, i když se to od těchto knih asi očekávat nemělo. Hlavní hrdinka mi pila krev a to se také odrazilo na mém hodnocení. Sečteno podtrženo, erotický průměr na českém trhu, který neurazí, ale ani nenadchne!



Anotace

Řád Templářů údajně zanikl roku 1312. Ale co když ne? Možná stále existuje a střeží tajemství, které by mohlo otřást vírou milionů lidí…

Americký právník Lang Reilly přijde během podezřelého výbuchu v malebné pařížské čtvrti o sestru. Pustí se do pátrání po skutečné příčině exploze, jenže někdo si očividně nepřeje, aby pravda vyšla najevo, a Langův život se ocitá v ohrožení.

Zdá se, že se všechno točí kolem obrazu, který si jeho sestra koupila těsně před smrtí. Mohl být důvodem, proč byla zavražděna?

Stopy zavedou Langa přes Řím a Londýn až k ruinám templářského hradu v podhůří Pyrenejí, kde se ukáže, že zdánlivě obyčejný náboženský výjev v sobě skrývá klíč k jednomu z největších tajemství, jaké kdy lidstvo poznalo.

Recenze: ZDE
Hodnocení: 5/5*
Tak tohle bylo to pravé ořechové! Skvělá volba knihy, která mi absolutně sedla. Román plný historie a konspiračních teorií. Plný akčních zvratů, honiček a přestřelek. Co na tom, že to je možná občas trošku přitažené za vlasy, když to funguje??!!
Někdo si myslím, že je kniha moc složitá na pochopení. Není! A není to ani těžké čtení. Tahle kniha rozhodně baví!

Anotace

Když Tara a Emerson najdou dopis jejich blízké přítelkyně Noelle, která se dobrovolně rozhodla opustit tento svět, uvědomí si, že celé roky vedla druhý život, o kterém ony ani Noellini nejbližší neměli ani tušení. Proč se rozhodla odejít? Vždyť dávala lidem život – pracovala léta jako porodní asistentka a zdála se všem okolo spokojená a šťastná. Co ji vedlo k tomu, aby dlouhá léta tajila, že byla náhradní matkou jiným párům? A mohla tahle podoba jejího pokání napravit pocity viny? Kniha rozplétá soukromá dramata čtyř žen a jejich rodinných tajemství, která měla zůstat navždy skryta.
Video recenez: ZDE
Recenze: ZDE
Hodnocení: 5/5*
Jednoznačně nejlepší kniha tohoto měsíce! Skvělý román s neskutečným příběhem. Tato kniha mě po dlouhé době opravdu dostala! 

Anotace

Ota Ulč napsal pozoruhodný životní příběh své čínsko-švýcarské manželky Priscilly Lim. Její dědeček založil čtyři banky, obchodní komoru a stal se ambasadorem císařského dvora, ale prosperitu rodiny rozvrátil jak Mao Ce-tung, tak Čankajšek a Priscilla se jako úplně chudá princezna vydala do New Yorku, kde pracovala pro UNICEF. Tam se poznala s plebejským emigrantem z Plzeňska Otou Ulčem. Pro Číňany byla málo žlutá a naopak v Americe byla až příliš rasově jinobarevná, a nejvíc se jí dotklo, když ji někdo označil za Japonku. Není divu, že Priscilla vstoupila do rasově smíšeného manželství s Otou Ulčem, s kterým se nikdy nenudila. Třikrát spolu objeli celý svět a přesvědčili se, jak je rozmanitý a bohatý a kolik v něm vře nesnašenlivosti, kolik absurdit člověka obklopuje a co všechno ho může obohatit, a na těch cestách se s nimi nebude nudit ani čtenář.

Video recenze: ZDE
Recenze: ZDE
Hodnocení: 2/5*
A teď tu máme pro změnu propadák měsíce. Já jsem z anotace pochopila, že by mělo jít o jakýsi životopis úžasné ženy, nic takového jsem ovšem nedostala. Nemůžu říci, že by kniha nebyla zajímavá, ale kdybych věděla oč půjde, určitě bych si ji dobrovolně nevybrala.


Anotace


Když Ceciliina matka skončí v důsledku zákeřné Alzheimerovy choroby v pečovatelském ústavu, rozhodne se Cecilie dát do pořádku rodný dům. Během úklidu narazí na matčiny úhledně zaznamenané seznamy všech vánočních dárků, které rodina v průběhu čtyř desetiletí nejen darovala, ale také dostala. A ke každému dárku se váže životní příběh nějakého člověka. Tyto seznamy jsou pro Cecilii určitým vodítkem pro sepsání rodinné historie od konce 19. století až po současnost…
Jedinečná kniha, která se stala v Norsku bestsellerem, je úžasnou cestou časem i obrazem jedné neobyčejné rodiny.
Video recenze: ZDE
Recenze: ZDE
Hodnocení: 4/5*

Tato kniha je velmi zvláštní a určitě nesedne každému čtenáři. Je to svým způsobem jednoduchý příběh na vážné téma. Je to vyprávění ze života samotné autorky trošku jiným způsobem než jaký jsme většinou zvyklí. 


Anotace


Rodiny Harteů a Madisonů se vždy nenáviděly. Nenáviděli se jejich dědečkové. Nenáviděli se jejich otcové. Jako další generace by se Hannah a Rafe měli nenávidět také, jenže Hannah Harteová – úspěšná svatební koordinátorka se skeptickým pohledem na manželství – si moc dobře pamatuje na dávnou noc na pláži, kdy se z Rafea stalo mnohem víc než jen „ten pitomý Madisonův kluk“. A Rafe si vzpomíná na hrdinské gesto, jež prokázalo, že nespoutaný duch Hannah je silnější než jakákoliv nenávist – a zachránilo ho před téměř jistým zatčením.
Nyní se Rafe a Hannah po letech opět shledávají díky překvapivému dědictví a vracejí se do Eclipse Bay a k nepřátelství, jež stále rozděluje a zároveň spojuje jejich rodiny. A objevují cosi, co je příjemné a znepokojující zároveň. Rafe a Hannah nenávist necítí. To ani zdaleka...

Video recenze: ZDE
Recenze: ZDE
Hodnocení: 5/5*

Musím říci, že tato série má dobře našlápnuto a těm, co mají rádi romantické knihy s kapkou nějakého tajemství, tak si jistě přijdou na své. Toto je teprve první díl a já už se nemůžu dočkat dalšího. Maličko mi to připomnělo knihy S. Brown, ta totiž také zamotá lásku do problému, vraždy či jiného tajemství. Proč ne, když to funguje. 

Tak takhle vypadal můj červenec a co ten váš? Četli jste něco z mého výběru? Pokud ne, rozhodně doporučuji Dvojí život!!! A co rozhodně nedoporučuji??? Priscillu ;-)

12 komentářů:

  1. Mě hodně láka ten Dvojí život. Vypadá to vážně dobře...
    Katy

    OdpovědětVymazat
  2. Mne lakaji knihy Matciny dary, Dvoji zivot a Pripad Pegasus, preji krasny vikend :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I Tobě krásný víkend, pokud si knihy poridis, tak přeji pěkné čtení! :-)

      Vymazat
    2. I Tobě krásný víkend, pokud si knihy poridis, tak přeji pěkné čtení! :-)

      Vymazat
  3. Eclipse bay bych si také ráda přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné skóre, Míšo :) A výběr pestrý :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné kousky! :)
    Po Tvé recenzi a chvále hodně uvažuji nad knihou Dvojí život... asi si ji budu muset pořídit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[