UNBOXING 05/2016_3

22.5.16
Krásný nedělní večer všem knihomolům,
    mám tu pro vás jednu pozdní rozbalovačku, balíček sice přišel už v pátek, ale nějak nebyl čas si sednou k PC. Není také divu, protože krásné počasí, které nás provázelo celý víkend jsem si prostě užívala převážně venku:-).
    Pojďme se podívat co mi tedy přistálo ve schránce :-).
Opět jde o recenzní výtisk od nakladatelství Omega. Kniha je trošičku z jiného žánru, než na jaký jsem zvyklá, ale věřím, že to bude zajímavé čtení.







Dívka s jahodami
Okouzlující román živě vyprávěný mladou ženou, která se stala přímým svědkem bouřlivého románku, jenž inspiroval vznik světově známého a ve své době skandálního obrazu „Výkřik“.
„Dívka s jahodami“ je Johanne Lienová, jejíž prostý život v malebném norském pobřežním městečku – život sestávající se ze sbírání lesních plodů, které prodává turistům a z toho, že jako bosonohá modelka pózuje malířům okouzleným zdejším prostředím – se dramaticky změní ve chvíli, kdy získá práci v bohaté rodině námořního admirála. Spřátelí se zde s admirálovou nejmladší dcerou Tullik zoufale toužící po sexuálním a citovém dobrodružství. To nachází u Edvarda Muncha, kontroverzního umělce, který se snaží získat uznání a jehož chování místní komunita odsuzuje jako hříšné. Johanne jim začne dělat prostředníka a jejich silně jiskřící vztah spolu se syrovými emocemi malířových obrazů ji čím dál tím hlouběji vtahuje… 


Tak co na to říkáte? Lákalo by vás to?

6 komentářů:

  1. Také mi dorazila, tak jsem na ni zvědavá. Ale mě ještě čekají Oběšení. Ale až dočtu Amnézii, už jsou na řadu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oběšení psi - určitě se ti bude líbit :-). Já už se teď těším na další díly, ale to si sakra ještě počkám. U Dívky s jahodami jsem teprve na začátku, dnes jsem tomu čtení moc nedala a opravdu doufám, že se začtu. To víš, není to úplně to pravé ořechové :-)

      Vymazat
  2. Vypadá to zajímavě, ale anotace mě tak úplně nepřesvědčila... počkám si na recenzi :)
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký přírůstek, kniha má lákavou obálku, ale asi to není úplně moje čtení :) Jsem zvědavá, co na ni řekneš :) Hezký den, Míšo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já jsem dost zvědavá, zatím je to hodně pozvolné :-) Recenze bude brzy :-)

      Vymazat
  4. Podle té anotace... no nevím. Už se moc těším na Tvou recenzi! :)
    Přeji příjemné čtení! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[