UNBOXING 07/2015_3

14.7.15
Poslední dobou se o Unboxingu docela dost mluví. Jestli ano, nebo ne, jaký to má smysl atd...
JÁ TO NEŘEŠÍM, prostě ho dělám. Kolikrát se díky němu u ostatních dozvím o dalších zajímavých knihách, o kterých ani nevím.

Takže, pro velký úspěch :-D tu mám už třetí rozbalovačku za měsíc červenec.
Kdo mě sleduje pravidelně, tak ví, že mám na Fcb bazárku svojí oblíbenou "Markétku", která mi prodává nové knihy téměř za hubičku. Už jsme tak sehrané, že ona přesně ví, co mi má nabídnout a zeptá se mě ještě dřív, než knihy uloží na bazar. Za její ochotu a skvělé nabídky jí moc děkuji :-).

Pojďme se tedy podívat, co jsem ukořistila tentokrát:




Rozbití andělé - Graham Masterton
Druhá kniha ze série o komisařce Katie Maguirové.

Hradba mlčení skrývá tajemství, jemuž se nechce věřit.

Jednoho chladného jarního rána najdou dva rybáři ranec hadrů plovoucích na řece Blackwater v Corku. Jde o mrtvolu otce Heaneyho, bývalého učitele hudby na místní chlapecké škole. Má svázané ruce a nohy a na krku stopy po škrcení drátem. A co hůř, je vykastrovaný.

Případ místní komunitu hluboce zasáhne a inspektorka Katie Maguirová se ocitne pod velkým tlakem, aby ho co nejrychleji vyřešila. Jenže pak je nalezen další zavražděný kněz…

Katie objeví důkazy, že v sirotčinci Sv. Josefa došlo ke zlověstnému spiknutí, pokud však ve vyšetřování zajde příliš daleko, přivolá na sebe hněv katolické diecéze. Jestliže chce chytit vraha dřív, než znovu udeří, bude muset čelit církevní hierarchii a prolomit hradbu mlčení, která už desetiletí skrývá strašlivé tajemství.
***
Já mám právě rozečtený první díl z této série s názvem Bilé kosti. Jsem tedy teprve na začátku, ale můžu vám říct, že některé pasáže jsou vážně šílené...a to jsem si myslela, že vydržím celkem dost :-).
 Doufám, že bude kniha i nadále tolik zajímavá. V následujících dnech pak můžete čekat recenzi právě na Bílé kosti od Grahama Mastertona.

Výjímeční lidé - Peter May
Sázka odstartuje pátrání biologa v nevyřešených francouzských případech v prvním
dílu série Akta Enzo Deset let stará záhada — zmizení geniálního Jacquese Gaillarda, přednášejícího na elitní francouzské vysoké škole École nationale d’administration, vychovávající francouzské premiéry a prezidenty — se stane předmětem sázky. Enzo Macleod, který opustil Skotsko i slibnou kariéruve forenzních vědách a nyní vyučuje biologii ve francouzském Toulouse, si ji nemůže dovolit prohrát. Doufá, že se mu s využitím nových vědeckých metod podaří zjistit, co se s Jacquesem Gaillardem stalo.Enzo přijíždí do Paříže, aby se tu setkal s novinářem Rogerem Raffinem, autorem knihy o sedmi slavných nevyřešených vraždách, mezi něž zařadil i případ Jacquese Gaillarda. Neidentifikovaná lebka v kufru nalezeném v pařížských katakombách Enza záhy navede na stopu rafinovaně ukrytých Gaillardových ostatků.
***
No řekněte, kdo by tuhle knihu nechtěl? Hitovka od P. Maye si mě získala svou anotací.

 Ztracené - Eva Urbaníková
Eva Urbaníková ve své nové knize přináší šest životních osudů, které nenechají nikoho lhostejným. Simona, Mona, Maruška, Baška, Renáta, Patrícia – šest žen vypráví o lásce, jakou předtím nezažily, o naději, o stěhování, o konvertování k islámu, o zklamání, o nové rodině, o zmizelých dětech, o podplacených soudech, o samotě a bezmocnosti, o boji proti zvykům a zákonům muslimských zemí.
***
Eva Urbaníková je slovenská spisovatelka, napsala už řadu knih a právě její kniha Ztracené mě oslovila svým tématem. Je mi tak trošku jasné, jaká tahle kniha bude, takových příběhů už byla napsána spousta a mě prostě baví, i když mi u nich někdy zůstává rozum stát. Je to knížečka formátu Harlequin, takže žádné velké sousto, co se stránek týká, ale příběhy budou jistě velmi silné a emotivní.

 Vražda v Průhonickém parku - Martin X.
Vyprávění novináře, jenž byl v kontaktu s vyšetřovateli a v samotném středu dění, zavádí čtenáře zpět na začátek divokých devadesátých let. Tehdy veřejností otřásly brutální vraždy dvou mladých žen, jimž pachatel nebo pachatelé vyjmuli orgány. Spekulovalo se o mnoha motivech, včetně rituálních vražd nebo obchodu s orgány, policie ale přes veškeré úsilí případ nedokázala uzavřít.
Novinář, který se touží proslavit a chce se stát reportérem špičkové úrovně, rozjede pátrání na vlastní pěst. S pomocí svých známých u policie a ve věznicích se dostane ke zdroji informací, které policie neměla.
Ten, kdo mu je má předat, chce ovšem něco na oplátku – zajistit otevření svého případu a znovuobnovení procesu.
Novinář nakonec rozluští tajemství hned dvou vražd. Ani jedno z nich však nelze prokázat, a tak zůstává vražda z Průhonického parku dodnes pomníčkem...
***
Další z témat, které mám ráda, jsou příběhy a knihy na základě skutečných událostí a tou je i právě Vražda v Průhonickém parku. Na tu jsem vážně zvědavá.

Je hezké, když vám kdokoli do balíčku zabalí i nějakou drobnost, která dokáže udělat radost. Pokaždé, když na něco takového narazím, mám dobrý pocit, že ten, kdo prodává, je stejně spokojený jako my, co nakupujeme.

5 komentářů:

  1. Knihy vyzerajú skvele, nečítala som ani jednu, ale dúfam, že sa ti budú páčiť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také doufám :-). Jen bych potřebovala trochu víc času a nafukovací den :-D

      Vymazat
  2. Knížky vypadají parádně. Já Unboxingy miluji a sama je dělám na svém blogu. :)
    http://readingwithlu.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-), věřím, že i parádní budou. Díky za přátelství na goodreads a už sleduji i tvůj blog ;-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[