RECENZE: Topím se v tobě - Jasinda Wilder

3.7.15




"Toto je příběh plný bolesti. Tolika bolesti, co jeden člověk nedokáže unést. 
Ale pak...možná svitne malá naděje."





  • název: Topím se v tobě
  • orig. název: Falling Into You
  • série: Falling (1.)
  • autor: Jasinda Wilder
  • žánr: Literatura světová - Romány pro ženy
  • rok vydání: 06/2015
  • nakladatelství: Ikar
  • počet stran: 296
...Anotace...
     Nell Hawthorneová a Kyle Calloway spolu vyrůstali od dětství. Všichni předpokládali, že se ti dva jednou dají dohromady. A ono se tak opravdu stalo… zamilovali se do sebe. Byla to první láska se vším všudy a budoucnost byla plná příslibů – až do onoho osudného dne.
     Když Kyle tragicky zahyne, Nell jako by ztratila celý svůj předchozí život, vše, co měla a v co věřila. Kyleův náhlý odchod však navždy změní i jeho staršího bratra Coltona. Když se Nell poprvé s Coltonem setkávají na Kyleově pohřbu, oba jsou zranitelní jako nikdy dřív.
     Po roce se opět potkávají v New Yorku. Nell se ještě stále nesmířila s Kyleovou smrtí, zatímco Colton se jí snaží přiblížit. Nedaří se mu to, ale nemůže si pomoct – nedokáže Nell pustit z hlavy. Cestu k sobě nenacházejí snadno, oba tíží vlastní tajemství. A také pocity viny…

Jak dlouho dokážeme nést vlastní tajemství?

A jakou sílu má odpuštění?

....Jasinda Wilder...

Jasinda Wilderová je rodačka z Michiganu se slabostí pro vzrušující příběhy o přitažlivých mužích a silných ženách. Je autorkou úspěšných romantických a erotických sérií, mezi nimi The Ever Trilogy, Alpha, Stripped ad. Její knihy se pravidelně umisťují v žebříčcích bestsellerů prestižních periodik New York Times nebo USA Today aj. S knihou Topím se v tobě (z volné série Falling) pokořila první místo žebříčku mezinárodních bestsellerů na Amazonu. Když Jasinda zrovna nepíše, nejspíš nakupuje, peče nebo čte. Žije na farmě v severním Michiganu s manželem a pěti dětmi.


...Recenze...
     Tato kniha je moje první, u které vážně nevím jak začít. Jak vám vypsat to nejlepší aniž bych vám prozradila příliš. Tahle kniha je nádherná hříčka života a hlavně slov a vět. Jasinda je podle mého nejlepší spisovatelka románů s tímto žánrem. Ona tak naprosto dokonale a věrohodně dokáže popsat bolest, smutek, štěstí..., dokáže vám vše podat tak, že si budete připadat součástí příběhu a to nemyslím, že se jím jen obklopíte, on vás doslova pohltí a vy budete cítit. Budete cítit vše dobré i špatné a opravdu se vám to vryje hluboko pod kůži. 
     Tenhle příběh se na první pohled zdá jako každý jiný. I já po téhle knize sahala sice s nadšením ale s ne příliš velkými nadějemi, že to bude něco extra. Prostě jsem čekala takový běžný průměr a dobré počtení.

     Nell a Kyle...dva nerozluční kamarádi. Narodili se dva dny po sobě, bydleli vedle sebe, chodili spolu do školy, znali se do morku kostí. Každý věděl, že ti dva jednou skončí spolu a to doopravdy, ne jen jako přátelé. A to se také stalo. Zamilovali se a štěstěna jim dopřála i pokračující dobré přátelství. Byli pro sebe stvořeni. Milovali se. Ani jeden z nich si život bez toho druhého nedovedl představit. První láska, kdo si na ni nepamatuje? :-). Pro oba to bylo něco výjimečného, něco, co mají napořád. Jenže osud si s nimi krutě zahrál. 

     Kniha začíná nádhernou úvodní větou o kterou se s vámi musím podělit...
"Nebyla jsem vždycky zamilovaná do Coltona Collowaye. Nejdřív jsem milovala jeho mladšího bratra Kylea. Kyle byl moje první láska.  
První se vším všudy."
     První láska, která skončila kvůli tragédii příliš brzy. Najednou už nebyla Nell a Kyle, nerozlučná dvojice s budoucností plnou příslibů. Už byla jen Nell. Zdrcená, osamělá, s rozedraným srdcem a duší. A s hlubokou vinou uvnitř.

     Uplyne pár let a Nell se stále topí na samém dně své viny. Ale pak znovu potká jeho...Kyleova bratra Coltona. Je stejný, je mu podobný, ale přeci úplně jiný. Všechno je rázem jiné a najednou svitne malinká naděje na lepší zítřky, pokud je to vůbec možné...

     Nemohu vám napsat víc, ač bych hrozně ráda chtěla. Ale nechci vás připravit o ten požitek ze čtení, který prostě přijde. Můžu vám jen říct, že po kapesníku jsem sahala už na straně 75. Tuto část knihy beru za její vrchol a ta vás rozhodně chytne za srdce.

     Kniha je hlavně  o vině, bolesti, trestu a samozřejmě o lásce. Je o nepřízni osudu, o tom, jak si člověk musí sáhnout na samé dno a dokázat se sám zvednout a nepropadnout ještě mnohem hlouběji. Je o nových šancích, které nám života dává, když to nejméně čekáme a když si myslíme, že si je nezasloužíme, o tom naučit se žít dál a nebát se brát dál to, co nám život nabízí. Je o tom nejtěžším...o víře a o odpuštění. O odpuštění nám samotným. Nešťastné náhody se prostě stávají...

...Můj dojem...
     Pokud to mám shrnout jako celek, já knize dávám plný počet bodů, zaslouží si je. Ale abych byla upřímná, tak musím vypíchnout i malé drobné vady. První polovina knihy je dokonalá, ona je dobrá i ta druhá, ale...jak jen to napsat...prostě, sexuální scény tomu krapítek ubraly na kouzlu vážnosti. A teď mě nechápejte špatně. Byly dokonalé jako celá kniha, jen mi to moc nešlo dohromady. Nedalo se jim po popisovací stránce vůbec nic vytknout. Ale kniha je velmi vážná, s vážným tématem a pak najednou buch a už to jelo. Víte, celou dobu s hrdinkou soucítíte a ona se vám pak promění před očima v něco, co byste nečekali :-D. Ale je to jen můj dojem. Podle mého mohla autorka trochu ubrat, nic víc. Ale i tak knihu oceňují plným počtem hvězd za to, jak Jasinda Wilder dokázala tenhle příběh podat. Protože je nádherný.

...Bonus...
"Celý život jako bych se topil jen.
Topil se, topil,
topil se.
Jen stěží držel hlavu nad vodou.
Až jednou jsem tě spatřil
pod mohutným stromem stát
a díval se, jak odmítáš se
rozplakat.
Já ale viděl bolest,
drtivou bolest v očích tvých
a pod tím stromem jsem si přál
ti od ní navždy ulevit.
Neznal jsem ale slova, která léčí,
ani sebe vyléčit jsem neuměl.
Teď osud nás dva zase k sobě sved
navzdory bolesti, kterou jsem viděl hned
dřímat za tvýma očima.
Navzdory přízrakům, co nám v patách jdou,
co jako mlha halí naše duše,
teď náhle vím, že ta slova někde jsou,
snažím se najít slova, co vyléčí tě.
Co od bolesti uleví ti, co zasáhnou tě tak,
že budeš navždy mou.
Aby byl v tvých krásných očích zase smích,
abys poznala zas klid a mír.
Teď osud nás dva zase k sobě sved
navzdory času, který dělil nás,
mámení očí tvých jsem odolat nedoved,
kouzelné kráse tvého těla,
tvým písním sirény, jež šeptají
mé jméno.
V temnotě noci, v teplé posteli
už není nic, co bych nás mohlo rozdělit.
Protože se pořád topím, lásko,
topím se v tobě."
- by Colton-

zdroj:www.databazeknih.cz, www.bux.cz

5 komentářů:

  1. Knižka má úplne očarila, bola jednoducho krásna :)

    OdpovědětVymazat
  2. ♥ mám ted týden na četbu, tak hned začnu:)

    OdpovědětVymazat
  3. knihu si plánuji koupit ale tvá recenze mě na ni navnadila jeste víc :) knihy kdy mohu pozorovat jak se někdo odráží ode dna mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takových knih je spousta a tahle rozhodně stojí za to popřemýšlet o její koupi ;-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[