Unboxing 07/15 - Výhra v soutěži :-)

1.7.15

Dneska jsem si s radostí vyzvedla na poště balíček. Zúčastnila jsem se soutěže u Noelie z knižního ráje a k mému velkému překvapení se zadařilo ;-)Můj knižní ráj

     Z knihy mám obrovskou radost a ještě jednou bych tímto chtěla Šárce poděkovat za parádní soutěž. Kniha je pro mne jednou velkou neznámou a tak nějak k ní budu přistupovat s respektem, který si její autorka s jistotou zaslouží.


Něco málo k samotné autorce knihy:
Alice Ann Munroová, vlastním jménem Alice Ann Munro, rodným jménem Laidlaw (* 10. července 1931, Wingham, Ontario) je kanadská spisovatelka, proslulá především svými povídkami.

Třikrát získala nejprestižnější kanadské literární ocenění Governor General's Award (1968 za Dance of the Happy Shades, 1978 zaWho Do You Think You Are? a 1986 za The Progress of Love) a roku 2009 i americkou Man Bookerovu cenu pro zahraniční autory. Většina jejích próz se odehrává v její rodné provincii Ontariu. Její povídka The Bear Came Over the Mountain byla roku 2006 zfilmována režisérkou Sarah Polleyovou pod názvem Away from Her. Film byl nominován na Oscara v kategorii nejlepší adaptovaný scénář.

V roce 2013 jí byla udělena Nobelova cena za literaturu, přičemž byla označena za „mistryni současné povídky“ s výjimečně vyvinutým pozorovacím talentem a stylově se blížící k ruskému prozaikovi Čechovovi. Stala se tak vůbec první Kanaďankou, která obdržela Nobelovu cenu, a třináctou ženou oceněnou za literaturu

Anotace:
     Když se sedmatřicetiletá Enid dozví od umírající pacientky, kterou ošetřuje, že někdejší smrt místního optika doktora Willense, obecně považovanou za důsledek tragické nehody, má na svědomí její žárlivý manžel Rupert, netuší ještě, že vyprávění, které právě vyslechla, povede k zásadnímu zlomu v jejím osamělém životě a její touha konat dobro službou druhým se ocitne ve zcela novém světle. Podobně jako v předchozích úspěšných knihách, i v mistrovské titulní povídce a dalších příbězích své nové sbírky vypráví Alice Munroová o sváru rozumu a citu v lidském nitru a osudných maličkostech, jež dokážou zvrátit běh našeho života. Náhlé podlehnutí rozmaru mysli, milostné vzplanutí, touha vzepřít se konvencím a tlaku okolí či přímo koketování s nebezpečím mohou otevřít cestu k nové životní zkušenosti, ale nezřídka mívají - jak zjišťuje nejedna z autorčiných hrdinek - i nepředvídané, ne-li přímo tragické důsledky.

A teď k samotné rozbalovačce:






No uznejte sami, je nádherná...a ten název :-). Jsem na ní vážně hodně zvědavá.


zdroj:WikiPaseka

2 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[