RECENZE: Trable - Samantha Towle

10.7.15



"Mia nikdy neměla lehký život."
Ale jednou tyhle trable prostě musí skončit...



  • název: Trable
  • orig. název: Trouble
  • autor: Samantha Towle
  • žánr: Literatura světová - Romány pro ženy
  • rok vydání: 09/2014
  • nakladatelství: Baronet
  • počet stran: 384
...Anotace...
     Mia Monroeová nikdy neměla lehký život. Když se konečně osamostatnila, myslela si, že všechno bude jednodušší. Ale nebylo… Teď prchá před člověkem, kterého nechce už nikdy vidět. Utíká před minulostí, o níž se nesmí nikdo dozvědět. Zoufale se snaží najít lásku, o které dosud jen snila.
     Jordan Matthews naopak bere všechno na lehkou váhu. Má rád ženy, jednoduchý, uvolněný a bezproblémový život. Jenže pak potká Miu… zlomenou, zdeptanou a s takovou přítěží, jež je na jednoho člověka příliš. Čím více tuto dívku poznává, zjišťuje, že poprvé chce někomu pomoct. Že touží dozvědět se o ní víc.
     Když Mia poprvé uvidí Jordana, říká si, že je to přesně typ člověka, s nímž nechce mít nic společného: potetovaný drsňák, který vydělává peníze pokerem a po barech sbírá jednu ženskou za druhou. Jak je tedy možné, že se do něj zamilovala? Jenže pak ji minulost, před níž utekla, začíná rychle dostihovat: Neboť jestliže před něčím utíkáte, musíte se jednou zastavit…
…a když se zastavíte, udeří na vás minulost plnou silou.

Samantha Towle začala psát svou první knihu v roce 2008, když odešla na mateřskou dovolenou. O pět měsíců později dokončila rukopis a od té doby psát nepřestala. Je autorkou několika knih, z nichž jedna byla vyhodnocena časopisem Wall Street Journal jako bestseller.

Je autorkou i několika románů z oblasti paranormálních jevů, které jsou zasvěceny jejím oblíbeným hudebním skupinám a interpretům, jako např. The Killers, Kings of Leon, Adele, The Doors, Oasis, Fleetwood Mac a mnoha dalším.
Samantha pochází z města Kingston upon Hull ve východním Yorkshiru, vystudovala Salfordskou univerzitu. Dodnes žije s manželem, synem a dcerou v hrabství Východní Yorkshire.

...Recenze...
"Mia nikdy neměla lehký život." Co se v jejím životě odehrávalo od útlého dětství až do dospělého života? Možná na to přijdete sami, tak či onak, je to nepochopitelné. Pro nás, co si žijeme jako v bavlnce a celkem se nám daří, je skutečnost utrpení druhých lidí naprosto nepochopitelná. Anotace vám z jejího tajemství nic neprozrazuje a ani já to neudělám. Můžu vám jen říct, že to opravdu neměla snadné. Vyrůstala jen se svým otcem, velmi uznávaným kardiochirurgem, který paradoxně zemře na infarkt. A najednou se Mie uleví, cítí radost, štěstí a konečně svobodu. Zdá se vám to divné? Pochopíte.


     Když si konečně myslela, že všechno bude teď mnohem lepší, tak si do svého života pustí člověka...tolik podobného svému otci. Láska je slepá a pak, pak už člověk neví jak z toho utéct.
Život se jí hroutí pod rukama, když je nucena z hodiny na hodinu opustit Boston. Zhroutí se jí o to víc, když při úklidu otcových věcí narazí na dokument, ve kterém je jméno její matky. Její matky, která měla zemřít při porodu. Mia si už není jistá vůbec ničím a obzvláště pak sama sebou. Má problémy a to dost vážné. Psychicky je na pokraji svých sil a do toho utíká...utíká pryč od minulosti, od svého přítele. 

     Tahle kniha je románem pro ženy, proto ani zde nebude chybět okouzlující mladík, jménem Jordan. Asi se budu zase opakovat, ale tyhle knihy jsou prostě v podstatě všechny stejné, liší se pouze zpracováním a podáním příběhu. Některé jsou dobré, jiné průměrné a některé jsou prostě braky. Jordan je lehkomyslný holkař, který si umí jen užívat života a ničím se nenechá vázat a ani nikým! Jenže samozřejmě nemohl tušit, že se mu do cesty připlete právě Mia a ani ona netuší, že právě tenhle mladík ji záhy změní celý život. Ani jednoho z nich by ve snu nenapadlo kolik toho budou mít společného...

...Můj dojem...
     Knihu hodnotím 3/5. Oceňuji autorčinu snahu zapadnout mezi standard, ale. Kniha má téměř 400 stran a já si myslím, že úplně zbytečně. S klidným svědomím můžu říci, že se tento příběh mohl shrnout do poloviny tohoto počtu. Ale já nejsem odborník a ani autor, proto to berte pouze jako můj soukromý názor. Kniha neměla vůbec špatné téma, ale ty zlomové situace, kdy přišla láska? To bylo trošku moc uspěchané. My ženy jsem zvyklé na trochu toho odmítání a aby se nenapravitelný holkař až takhle snadno zabouchnul? Jasně, vždycky se zabouchnou, ale tohle bylo prostě tak moc přeslazené. Každopádně vás tím nechci odradit. Kniha je to pěkná, jen já se s ní prostě trošku prala :-). 

Trable stojí za přečtení už právě proto, abyste se vžily do Miiny životní situace, která vážně není lehká. Možná to některé z vás trochu otevře oči. Protože problémy, kterými prochází hlavní hrdinka této knihy se dějí, dějí se dnes a denně...jen je nevidíme nebo je prostě vidět nechceme. 
A i kdyby měla tato kniha vést alespoň k tomu si to byť jen uvědomit, pak je to jedině dobře!

zdroj anotace: www.databazeknih.cz

2 komentáře:

  1. Mia nemela vubec hezký život , prejme ji změnu :) mě se knihy moc líbila a doufam ze od autorky vyjde jeste neco dalsiho

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také doufám, myslím, že bych si určitě přečetla i další :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[