RECENZE: Přítelkyně - Michelle Frances

11.6.18




Trochu více ambiciózní...
přítelkyně!

Info o knize:

  • název: Přítelkyně
  • orig. název: The Girlfriend
  • autor: Michelle Frances
  • žánr: literatura světová, pro ženy, thrillery
  • rok vydání: 03/2018
  • nakladatelství: XYZ
  • počet stran: 432
     Nevíte jaké to je, vyrůstat v nuzných podmínkách, stydět se za svou rodinu, za svou matku i za svoje bydlení. Cherry si svou minulost, přítomnost i budoucnost představovala úplně jinak. Byla ambiciózní a příliš chytrá na to, aby trčela někde v zapadákově a snižovala se k podřadné práci. Měla na mnohem víc, tím si byla jistá a dělala vše pro to, aby dosáhla svého cíle.

     Nikdy se necítila více zostuzená, než v tu chvíli, kdy se s ní rozešel její přítel. Nebyla pro něj dost dobrá, byla sice krásná, ale nepocházela se stejných poměrů. Nebyla schválena jeho rodiči a vlastně se za ní možná i trochu styděl. To byla pro Cherry ta poslední kapka. Ona potká toho pravého, toho dokonalého muže, kterého bude milovat, on bude milovat ji a zabezpečí ji do konce života. Jednoho takového velmi brzy potkala. Daniela...

     Nebyla to láska na první pohled, protože Daniel na Scherry nepůsobil jako bohatý floutek, spíše jako někdo, kdo si z ní chce vystřelit a shání luxusní bydlení v otrhaných kraťasích. Byla ale prozíravá a velmi brzy zjistila, že na první pohled Daniel sice působí jako někdo z její čtvrti, ale ve skutečnosti je to budoucí lékař s dobře zabezpečenou budoucností. Zamilovala se, oba se zamilovali... Ale je tomu skutečně tak?

     Danielova matka by pro svého syna udělala téměř cokoli, jejím posláním je ho chránit. Laura se nemůže po prvním seznámení zbavit dojmu, že Cherry s Danielem velmi obratně manipuluje. Daniel je očividně do Cherry bláznivě zamilovaný, ale z té holky vyzařuje faleš. Od začátku seznámení obou žen visí ve vzduchu ostražitost a nedůvěra... postupem času i velké nebezpečí. 

     Všechno by se mohlo snad vyřešit jednou zákeřnou lží, k níž dopomohly tragické okolnosti. A i když se zdá, že všechno by mohlo klapnout, opak je pravdou. Cherry je mnohem tvrdší soupeřka, než Laura očekávala. Ona se sice dopustila jedné nestoudné lži, díky které chtěla ochránit svého syna, ale samotná Cherry se dopustí mnohem horších věcí. 

     Dvě ženy, které jsou pro jednoho muže schopny udělat téměř cokoli. Na jedné straně matka, která má potřebu chránit své dítě a na straně druhé přítelkyně, která chce udržet vztah za každou cenu. Máme tu dvě verze lásky, mnoho verzí nenávisti a jen jedno jediné řešení. 

     Přítelkyně je celkem povedený thriller pro ženy. Už od začátku čtení budete vnímat lehkou vyšinutost, která je hlavním táhlem celé knihy. A i přesto, že jsou všechny charaktery postav velmi vyzrálé a chytré, pocitu vyšinutosti se nebudete moci nijak zbavit. V mnoha případech budete s hlavními hrdiny soucítit, v dalších vás vytočí k nepříčetnosti. Přítelkyně nepostrádá chytlavé prvky dobrého psychothrilleru. Velmi lehce se čte a a do poslední strany je velmi poutavý. Co dokáže skutečná touha? A jak dlouho trvá člověku než procitne a prozře? Kniha Přítelkyně vám nabídne jednu z mnoha možných variant. Nudit se rozhodně nebudete!





Hodnocení: 75%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

Anotace knihy:

Laura má zdánlivě všechno, co si může přát. Úspěšnou kariéru, bohatého manžela a pohledného talentovaného syna Daniela. Ten se jednoho dne seznámí s Cherry a bezhlavě se do ní zamiluje. Od té chvíle se Lauře začne život hroutit pod rukama. Objevila se tahle okouzlující dívka v Danielově životě náhodou? Jaká tajemství skrývá? Vlivem tragických okolností se Laura uchýlí k nestoudné lži, která bude mít pro všechny zúčastněné nedozírné následky.

3 komentáře:

  1. Na tuhle knihu koukám už od té doby, co na mě vyskočil plakát v metru. Díky za recenzi, je asi jasné, že kniha skončí v košíku :D

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, chtela bych se zeptat, proc uz nenatacis na youtube a pokud planujes opet zacit, kdy se muzeme tesit? Bylas skvela a bezkonkurencni a moc nam tak chybis :) diky za odpoved, D.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[