UNBOXING 11/2015

13.11.15
Dneska vás přátelé zdravím s trojitým unboxingem :-D. Není důvod to roztahovat do tří článků, to by bylo zbytečné. Ale! Bude to krapet dlouhé, takže se pohodlně usaďte a pokud vydržíte až do konce, budu ráda ;-).
První balíček přišel v úterý, další ve středu a ten poslední včera. 
Bylo to zase jako kdyby přišel Ježíšek, však to znáte. 



Takže, první balíček je klasicky z mého oblíbeného buxu. Co o něm ve stručnosti říct? Jde o doplnění série HH a dokoupení nových pecek od mého oblíbeného spisovatele :-).


Krev na sněhu - anotace:
Sedmdesátá léta v Oslu. Olav Johansen nedokáže jezdit autem pomalu, je měkký jako máslo, příliš snadno se zamilovává, jestliže se rozčilí, ztrácí hlavu a je mizerný v matematice. Něco málo přečetl, ale moc toho neví a rozhodně nemá takové znalosti, které by byly k něčemu užitečné. A píše pomaleji, než roste stalaktit. K čemu se tedy hodí? Je skvělý zabiják. Nemusí přitom jezdit autem, zabíjí většinou lidi, kteří si to zasluhují, a nejsou to žádné složité počty. Alespoň prozatím nebyly. Dokud od šéfa nedostal nový úkol: vyřídit jeho manželku.
Půlnoční slunce - anotace:
Opět sedmdesátá léta minulého století, tentokrát však na dalekém severu Norska. Opuštěná vesnice Kasund kdesi ve Finnmarce, jejíž obyvatelé jsou příslušníky laestadiánského hnutí, které jejich životy svazuje přísnými pravidly. Desetiletý Knut a jeho krásná, čerstvě ovdovělá matka Lea, zastávající funkci kostelníka a zvoníka, nedostudovaný teolog Mattis a šamanka Anita. Záhadný cizinec Ulf, který tvrdí, že sem přijel z Osla na lov bělokurů, ale na lovce vůbec nevypadá, dokonce ani nemá pořádnou pušku. Nechce se mu ovšem nikomu prozrazovat, že jedinou kořistí, na kterou se tu bude pořádat hon, je on sám. Těžko totiž odhadnout, na čí straně budou místní stát a zda mu pomohou lovce setřást.

Syn - anotace:
Sonny je ideální vězeň. V moderní, přísně střežené věznici Staten se těší značné oblibě, neboť slouží ostatním vězňům jako zpovědník – naslouchá jejich přiznáním a uděluje jim rozhřešení. Šušká se o něm, že na sebe bere vinu za zločiny jiných a odpykává si jejich tresty výměnou za pravidelnou dodávku drog. Vrchní komisař Šimon Kéfas, působící na osloském oddělení vražd, je policista ze staré školy. V jeden den dostane najednou nový případ a novou spolupracovnici. Ab Lofthus byl policista, Kéfasův kolega a dlouholetý kamarád a také Sonnyho otec. Kvůli podezření z braní úplatků spáchal před lety sebevraždu a jeho čin obrátil Sonnymu i Kéfasovi život vzhůru nohama. Roky ve věznici jednotvárně plynou do chvíle, než si Sonny nečekaně vyslechne jistou šokující zpověď a vydá se soudit živé i mrtvé.


Pentagram HH5- anotace:
V Oslu začíná období prázdnin a dovolených a město zasáhla vlna letních veder. V jednom bytě nedaleko hřbitova Našeho Spasitele začíná ze stropu něco kapat do hrnce s vařícími se bramborami. Ve vodě se tvoří drobné černé chuchvalce. Ve svém bytě v Sofiině ulici leží tou dobou na zemi Harry Hole – opilý, opuštěný a suspendovaný. Ve zběsilém, ale neúspěšném honu za usvědčením svého policejního kolegy Toma Waalera z vraždy zradil všechny své blízké. Za čtyři týdny bude bez práce. Vtom zvoní telefon. Šéf oddělení vražd povolává Harryho k podivnému nálezu – zavražděná žena s odseknutým prstem. Harry Hole dostává svůj poslední případ. Bude na něm pracovat společně s jediným kolegou, který právě nemá dovolenou, s Tomem Waalerem, jenž Harrymu učiní jistou nabídku. Vzápětí zmizí beze stopy Lisbeth, manželka známého producenta Willyho Barliho, který chystá premiéru muzikálu My Fair Lady, v němž měla jeho žena hrát hlavní roli. A na policii dorazí v obálce useknutý prstem. Stojí za Lisbethiným zmizením její manžel, jak tvrdí tzv. Holeův první zákon, anebo někdo jiný? Brzy se ukáže, že policie má co do činění se sériovým vrahem. Dokáže Harry rozluštit vzkazy a symboly, které vrah zanechává na místech činu, a dokáže zabránit dalším vraždám? Přijme nabídku Toma Waalera? A podaří se mu vrátit svůj osobní život k normálu? Harrymu začíná být pořádně horko.

Spasitel HH6- anotace:
Šestý díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Píše se srpen 1991. Na letním táboře Armády spásy je znásilněna čtrnáctiletá dívka. O 12 let později… v Oslu panuje nejen adventní atmosféra, ale také největší mráz za posledních čtyřiadvacet let. Armáda spásy pořádá na náměstí bratří Egerových tradiční předvánoční pouliční koncerty a rozdává z velkého kotle polévku potřebným. 16. prosince v podvečer se do zvuků hudby ozve výstřel. Voják stojící u kotle s polévkou padá mrtev k zemi. Chorvatský nájemný vrah s červeným šátkem kolem krku dokončil svůj poslední úkol a opouští nepozorován místo činu. Jeho let do Záhřebu je však kvůli hustému sněžení zrušen. Následujícího dne při pohledu do ranních novin zjistí, že zastřelil nesprávného muže. Návrat do vlasti se odkládá, zadanou práci je třeba dokončit stůj co stůj. To však nebude tak jednoduché. Problémy se jen vrší, Chorvat nemá peníze, nemá kde spát, docházejí mu náboje ve zbrani, a především policie v čele s Harrym Holem už je mu na stopě. Harry přitom stojí před nelehkým úkolem - ochránit skutečnou oběť a chytit zabijáka co nejdříve. Aby to dokázal, musí se uchýlit k ještě nekonvenčnějším postupům než obvykle...

Sněhulák HH7 - anotace:
Sněhulák je sedmou knihou volné série krimirománů, jejichž hrdinou je vyšetřovatel Harry Hole.
Je listopad. V Oslu napadl první sníh. Birte Beckerová přichází domů z práce a chválí manžela a syna, jakého postavili v zahradě krásného sněhuláka. Jenže oni žádného sněhuláka nepostavili. Celá rodina užasle zírá z okna. Syn si všimne, že sněhulák je obrácen tváří k domu a jeho černé oči hledí přímo dovnitř. Ráno je Birte pryč. Zmizela bez stopy. Jen sněhulák má kolem krku její šálu. Vrchní komisař Harry Hole dostává tajemný dopis s podpisem "Sněhulák" a také novou kolegyni Katrine Brattovou, která si v tajuplnosti se Sněhulákem nezadá. Harry později zjistí, že Birte Beckerová není první případ. Na povrch vyplouvá řada podobných zmizení a ukazuje se, že mají společné rysy, především to, že všechny ženy byly vdané a všechny se ztratily s prvním sněhem. Rozbíhá se vyšetřování, které je tentokrát ještě napínavější než obvykle a pro Harryho o to složitější, že se silně dotýká jeho nové kolegyně i jedné velice blízké osoby. Harry ani netuší, jakému zlu bude muset tentokrát čelit a jakým způsobem bude muset prokázat, co v něm je...

A tady mají moje kočičky svoje místečko :-)
Ano, ty tři paperbacky mi to tam trošku narušují, něco s tím do budoucna udělám ;-)

V druhém balíčku se schovával divoký recenzní výtisk Zapleteného od DOBRÉ KNIHY.CZ.
Proč divoký? No, právě ho mám rozečteného a divoké to je teda pekelně 
:-D.



Zapletený (1.) - anotace:
Drew Evans, úspěšný třicátník se sebevědomím až do stropu, svůj život miluje a rozhodně v něm nehodlá cokoliv měnit. Proč taky? Přes týden září v otcově koncernu, o víkendu v nočních klubech. Vztah? Láska? K čemu! Ženy na něj stojí frontu a jemu jeho životní motto „nevstoupíš dvakrát do stejné řeky“ plně vyhovuje.
Alespoň do té doby, než potká Kate, svou novou kolegyni s vlasy po pás a jazykem jako břitva. Jenže Kate má před svatbou, na aférky si nepotrpí,
a jak se zdá, ani na Drewa...
A že mu v práci šlape na paty? Tak to už, kočka, trochu přehání, ne? Jenže zákonům přitažlivosti neporučíš a muži jsou tvorové nejen ješitní, ale i bojovní. Zvlášť, když se zamilují…

A do třetice tu máme další recenzní výtisk, o který agentura Kristian uspořádala soutěž, nebo výběrko...těžko říct. Vím jen, že měli asi tři recenzní výtisky a zájemci měli napsat, proč by si tuhle knihu chtěli přečíst. Abych pravdu řekla, nečekala jsem, že mě vyberou. Tahle kniha ve mě vyvolává smíšené pocity, tak trochu se jí i bojím, bude to asi dost velké sousto, ale uvidíme...
p.s. mrkněte na to zpracování vazby...trošku mě to vyvedlo z míry :-)








Šantaram - anotace:
Hlavní hrdina převážně autobiografického románu Šantaram přilétá do Bombaje, aniž kdo tuší, že jeho příjezdu předcházel útěk z přísně střežené australské věznice, kde si odpykával devatenáctiletý trest za loupežná přepadení. Loupil, aby ukojil svou závislost na heroinu, kterou si vypracoval po rozpadu rodiny. V Bombaji získává přátele, kteří mu pomohou zorientovat se v tamějším životě, ale další životní zvraty ho opět dostávají do vězení a posléze na cestu mafiána, pašeráka i bojovníka v afghánské válce.
Román Šantaram je silný a napínavý příběh. Ale je to také výpověď o citech, hledání dobra, hodnotě rodiny a lidského života i jeho smyslu. Kniha je také označována jako „novodobý Motýlek“ a po vydání okamžitě získala mezinárodní věhlas a uznání.
Filmová práva vlastní Johny Depp, v roce 2016 je očekávána premiéra filmu.
Gregory David Roberts, který v románu popsal své vlastní zážitky, dnes žije v Bombaji, kde založil charitativní organizaci zajišťující lékařskou péči pro nejchudší obyvatele. Tady napsal i volné pokračování své úspěšné knihy s názvem The Mountain Shadow, která má vyjít letos na podzim.
Kniha, jež právě vychází v češtině, je kvůli čtenářskému komfortu rozdělená do tří samostatných oddílů, ale speciální obal z ní činí jeden celek se společným hřbetem.


Děkuji Vám za pozornost, pokud máte nějakou připomínku nebo cokoli, pište :-) Za každý vzkaz i dotaz jsem ráda :-)
Mějte pěkný pátek :-)



13 komentářů:

  1. Míšo, moc pěkné knihy :-) Přeji pěkné čtení. Ta trojkniha je zajímavá, jen nevím jestli to bude praktické při čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, lekla jsem se toho stejně jako ty, až po dalším prozkoumání jsem zjistila, že se ty jednotlivé knihy dají vysunovat, takže to půjde :-). Ale bude to i tak fuška :-)

      Vymazat
  2. U toho Zapleteneho se pry nasmejes :D. Jinak...tolik Nesboa?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je to fakt zábavný. Jsem za to ráda, jinak by to byla klasická erotická tuctovka :-). Nesbo je moje srdeční záležitost :-) <3

      Vymazat
  3. Páni, takovou trojknihu vidím poprvé. A Nesbo luxusní... taky si chci dát do kupy celou sérii s Harrym a Syn mě taky láká. No a Zapletený ani nepotřebuje komentář :-D Přeji pěkné čtení a těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-). Zapleteného jsem dočetla v sobotu, teď se pokusím to nějak sesmolit :-D

      Vymazat
  4. Šantaram mi taky přišel a měla jsem úplně stejné pocity. Velké překvapení. Zajímavé, ale aspoň nebudu nosit jednu těžkou knihu, ale tři lehčí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych naopak raději jednu bychličku, než tohle. Včera jsem začala číst a je to moc pěkně psané, tak trochu mi přijde, že tím zkazili téhle originální knize vzhled...

      Vymazat
  5. Zajímavé knížky. Pěkné počtení přeju :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já chci ten Santaram už dlouho, tohle nové vydání je krásné, ale nikde jsem ho neviděla... Kdy má kniha vyjít, nevíte?

    OdpovědětVymazat
  7. Já chci ten Santaram už dlouho, tohle nové vydání je krásné, ale nikde jsem ho neviděla... Kdy má kniha vyjít, nevíte?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[