RECENZE: Zapletený - Emma Chase

16.11.15



"Zapletený je překvapivě originální erotická chuťovka, která vás nejen navnadí, 
ale i pobaví!"


  • název: Zapletený
  • orig. název: Tangled
  • série: Zapletený
  • autor: Emma Chase
  • žánr: literatura světová, román pro ženy, erotický román, romantika
  • rok vydání: 2015
  • nakladatelství: Mladá fronta
  • počet stran: 224
...Anotace...
     Drew Evans, úspěšný třicátník se sebevědomím až do stropu, svůj život miluje a rozhodně v něm nehodlá cokoliv měnit. Proč taky? Přes týden září v otcově koncernu, o víkendu v nočních klubech. Vztah? Láska? K čemu! Ženy na něj stojí frontu a jemu jeho životní motto „nevstoupíš dvakrát do stejné řeky“ plně vyhovuje.
     Alespoň do té doby, než potká Kate, svou novou kolegyni s vlasy po pás a jazykem jako břitva. Jenže Kate má před svatbou, na aférky si nepotrpí,
a jak se zdá, ani na Drewa...
     A že mu v práci šlape na paty? Tak to už, kočka, trochu přehání, ne? Jenže zákonům přitažlivosti neporučíš a muži jsou tvorové nejen ješitní, ale i bojovní. Zvlášť, když se zamilují…



...Recenze...
     Ač se zdá, že jsou tyhle typy knihy jednoduché, nesmysluplné, tuctové, vulgární, pobuřující... a pro polovinu čtenářů zbytečné, stejně si musíme přiznat, že jsou prostě kupované a čtené. Co je na nich tak zvláštního? Mnoha lidem nestojí ani za pohled a další část je hltá a vyhledává další jim podobné. Všichni víme, čím tenhle boom odstartoval, jednou veleúspěšnou, -ať se vám to líbí nebo ne-, skvělou trilogií. A od té doby, se české pulty hemží romanticko-erotickými peckami. Některé jsou slabší, horší a jiné jsou výjimečné a dobré. Kam se řadí kniha Zapletený? To je na uvážení každého čtenáře. Já vám tu však sdělím, jak kniha dostala a zapůsobila na mě.  

"Dámám, které poslouchají, si dovolím dát jednu radu zcela zdarma. Pokud vám chlap, kterého jste právě potkaly v klubu, říká bejby, miláčku, zlato a tak podobně, nedopusťte se té chyby, že byste uvěřily, že je do vás takový blázen, že už vám vymýšlí přezdívky."
"Je to tím, že si nechce nebo nemůže zapamatovat vaše jméno." 
     Čekáte třicetiletého, proklatě bohatého a úspěšného sexy boha? Pak čekáte správně. Drew, Drew, Drew, hezounek, který si jezdí Aston Martinem a vydělává hromady peněz. Jeho sebevědomí by mohlo bořit i tvrdý arktický ledovec. No...ten by mohl bořit i něčím jiným a nemálo tvrdým! ;-) Říkáte si, že tohle jsem přepískla nebo, že jsem si to mohla odpustit? Zapomeňte, ani omylem. Byla by to věčná škoda. V téhle recenzi se s tím prostě párat nebudu a hlavně nechci. Tak jak mi byla podána kniha, já vám podám svoje dojmy!

      Příběh je to vcelku klasický, plný arogance, peněz, sexu a nakonec...samozřejmě lásky. I zde narazíte na to tvrdé a šokující procitnutí..."sakra, já se asi zamiloval". Ano, tahle kniha splňuje všechna kritéria, která má mít. Hra na kočku a na myš. Chtíč, odmítání, "bušení" od rána do večera ve všech možných polohách a na všech možných místech. Ale pozor, až od poloviny knihy! :-D. Což je celkem slušné ;-). 
"Další poznámka pro vás, dámy. Tohle je fakt: muži myslí na sex dvacet čtyři hodin denně, sedm dní v týdnu. Přesné číslo je každých 5,2 vteřiny nebo nějaká podobná hovadina. Takže jde o to, že když se zeptáte: "Co chceš k večeři?", my myslíme na to, že vás o*ukáme na kuchyňské lince. Když nám vyprávíte o připitomělém filmu, který jste minulý týden viděly s kamarádkami, my myslíme na porno, které jsme sledovali na kabelovce včera v noci. Když nám ukazujete modelové lodičky, které jste si koupily ve slevě, my myslíme na to, jak by vypadaly na našich ramenou."
     Kniha je psaná z mužského pohledu, takže dámy, věřte...nesčetněkrát půjdete do kolen, nejen díky názorům, které mají naše drahé polovičky, prostě jiný a úplně špatný ;-), ale hlavně díky té úžasné ironii a sarkasmu, kterého je tahle kniha plná. Proto je výjimečná. Ona vás prostě dostane do kolen jen díky neuvěřitelnému myšlení hlavního hrdiny, díky podání skutečností s nepopiratelnou mužskou logikou a ješitností. Jako, klobouk dolů. Metál autorce za toto úžasné zpracování, díky němuž tuhle tuctovou knihu povýšila na geniální erotickou komedii!

     Nevím jestli je třeba něco dodávat přímo k ději a příběhu knihy, vcelku je to klasický příběh, kdy se i ten největší sexy bastard zamiluje a změní. Kdy se vzdá svobody a nezávazného sexu, pro pravou a skutečnou lásku. Klasický příběh o Popelce, která natrefí na prince, ale v této moderní době se nám z Popelky stává šikovná a ambiciózní žena s úžasným dekoltem a ještě úžasnějším pozadím. Popelka, které se opět splní sen a princ jí bude klečet u nohou s pár miliony v kapse :-D.
     Dámy...neslintejte...jsou to pohádky, nám se tohle určitě stát nemůže. Těžko. :-D. Podívejte se teď na svou drahou polovičku a i když ji vroucně milujete a jste přesvědčené o tom, že s ní zůstanete na věky věků, každá z nás v koutku duše touží po téhle pohádce, nemám pravdu? Mám a proto si kupujeme tyhle knihy!

...Můj názor...
     Knihu doporučuji všem ženám, které si tenhle žánr oblíbily. Nezklame vás, ba naopak, velmi mile překvapí. Je to svižné, zábavné, vtipné a chytré a v neposlední řadě...děsně sexy. Prostě to funguje, tak jak má ;-). Já si to užila.

...Emma Chase...
Emma Chaseová je ve dne oddaná manželka a matka dvou dětí. V noci však hotový klávesnicový křižník! Odhodlaně proplouvá mořem pozdních hodin, aby vdechla život svým barvitým postavám a dodala jiskru i jejich nekonečnému handrkování. Úspěch romantické komedie Zapletený považuje za splnění svých nejdivočejších snů.




Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji e-shopu Dobré knihy.cz.
Knihu můžete zakoupit ZDE.


4 komentáře:

  1. S erotickými románmi som skončila, ale Zapletený je výnimka. Proste Drew je najlepšia postava na svete, strašne sa mi páčilo, ako komunikoval s čitateľom a bol dosť vtipný :D :3 :3

    OdpovědětVymazat
  2. Recenze mě na knihu nalákala. Jak bude chuť přečíst si erotický román, budou to ty od Emmy Chase ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[