🔝Knižní TIP - 27. týden🔝

2.7.20
Krásný čtvrteční den!
Vítejte u dalšího knižního tipu. Asi nebude žádné překvapení, že půjde opět o žhavou novinku z žánru krimi a thrillerů. Vybírala jsem hlavně z osobní zkušenosti s touto autorkou. Jedna kniha mi stačila, aby mi autorka učarovala. Její Mrtvý klíč byl naprosto fenomenální a tato její nová kniha má být snad ještě lepší. Jde to vůbec????

Anotace:

KAŽDÉ MĚSTO MÁ SVÉ MONSTRUM V roce 1938 se město Cleveland musí vypořádat nejen s vrcholící Velkou hospodářskou krizí, ale i s řáděním neznámého šílence, který si oběti vybírá v zapadlých uličkách mezi tuláky a bezdomovci. Prostitutka Ethel Hardingová hledá ochranu před brutálním vrahem v sídle náboženské misie – záhy však zjistí, že mravokárné tváře jejích členů skrývají ta nejtemnější tajemství. O šedesát let později nachází policie v lese rozřezané tělo Alfreda Wileyho. Ještě než jeho dcera Kris stihne identifikovat ostatky, začnou na povrch vyplouvat fakta, o nichž jí otec nikdy neřekl – záhadný soukromý detektiv, který ho sledoval; webová stránka věnovaná nevyřešeným „torzovým“ vraždám; chybějící záznamy v archivu; ukradené knihy a opuštěná továrna, v níž se sbíhají nitky všech zločinů. Čím více se Kris dozvídá o otcově posedlosti Torzovým vrahem, tím si je jistější, že s ním jeho smrt souvisí – a tím hlouběji proniká do děsivé minulosti Clevelandu. Ethel i Kris, každá ve své době, se snaží odhalit pravdu skrývající se v pozadí hrůzných činů zdejšího nejproslulejšího sériového vraha – a oběma přitom hrozí smrt. Strhující temný krimi thriller napsaný na motivy skutečných událostí.

Info o knize:

žánr: literatura světová, krimi, thrillery, detektivky
vydáno: 2020, Mystery Press
orig. název: The Unclaimed Victim, 2017
počet stran: 432
vazba: pevná/vázaná s přebalem

Co dodat:

  • za chvilku si pro ni běžím do Luxoru
  • příběh založen na skutečných událostech
  • vynikající předchozí zkušenost s autorkou
  • dvě časové linky bývají vždy zajímavé
  • lákavá obálka
  • Mystery Press nikdy nezklame, tedy mě  zatím nikdy nezklamalo!
  • celkem slušná hodnocení na goodreads.com
Tak co vy na to? Četli jste už předchozí knihu a chystáte se i na tuto?
Mějte pěkný slunečný den!

3 komentáře:

  1. Tý jo, tak od této autorky jsem ještě nic nečetla a ani si nevybavuju, že bych od ní knihu viděla. Tak jsem zvědavá, jak se bude tobě líbit, když máš taková očekávání, snad nezklame! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrtvý klíč byla skvělá kniha, hodně tajuplná a zajímavá, fakt pecka. Takže ano, očekávání mám velká :D Uvidíme :D

      Vymazat
  2. Knížka vypadá zajímavě, poptám se v knihovně :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[