RECENZE: Něco skutečného - Erin Watt

8.8.18





Falešný románek v rytmu rocku!

Info o knize: 

  • název: Něco skutečného
  • orig. název: When It´s Real
  • autor: Erin Watt /pseudonym/
  • žánr: Literatura světová, Pro děti a mládež, Dívčí romány
  • nakladatelství: Baronet
  • rok vydání: 06/2018
  • počet stran: 400
     Milé dívky, dámy, ženy... nakladatelství Baronet pro vás má další skvělé zamilované čtení. Tentokrát se podíváme do světa showbyznysu, konkrétněji se podíváme na zoubek populárnímu rockovému zpěvákovi Oakleymu Fordovi, jehož reputace ho předchází. Což se rockovým hvězdičkám většinou stává. Oakley má za sebou mnoho úspěchů, je mu teprve 19 a zná ho celý svět. Jenže jeho manažerskému týmu se pořád něco nezdá a Oakley jim to musí dát chtě nechtě za pravdu. Potřebuje vyzrát, potřebuje najít nový styl, potřebuje se stát uvěřitelným a najít sám sebe i svůj styl hudby. A hlavně potřebuje tu spolupráci s Kingem! A tak jeho tým přichází s nápadem falešné přítelkyně. To už tu ale jednou bylo. Bude snad tahle lepší než ta první a bude tohle divadýlko vůbec k užitku?

     A tak se nám na scéně objevuje Vaughn Bennettová, obyčejná dívka, která žije se svojí starší sestrou a dvěma mladšími bratry. Vaughn musela předčasně odmaturovat a na rok odložit vysokou, protože jejich rodiče tragicky zemřeli. Ne, že by se jim dařilo úplně špatně, protloukají se celkem v pohodě, ale! Ten absurdní nápad. Proč si vybrali právě ji? Jenže ty peníze..., tolik peněz a jen za to, že bude rok předstírat, že chodí s namyšleným a sebestředným pitomcem Fordem? To zvládne. Pár fotek pro novináře, možná nějaký ten "fuj" polibek. Ty peníze by pomohly k tomu, aby bratrům zařídila vysokoškolská studia.... Ano, tohle zvládne. Má oporu, svého přítele W. Ten to snad taky pochopí.

     Vaughn Bennettová, vítej v mém světě, kotě! Jsem někdo, kdo ti obrátí život vzhůru nohama a taky ten, který ti ukáže, jak se žije bohatým a slavným!

     Škoda jen, že tahle holka touží úplně po něčem jiném. Oakley jí převrátí život na ruby, její vztah začne haprovat a ona si stále dokola musí připomínat, že tohle není skutečné..., že Oakley Ford není okouzlující a už vůbec ne kluk pro ni.
   
     Něco skutečného je kniha, kterou napsalo naše oblíbené duo autorek, které vdechly život našim milovaným bratrům Royalovým. To už by samo o sobě mělo znamenat, že sáhnout po této knize nemůže být omyl. A vlastně není. Ano, sérii Royalové to ani za mák netrumfne, ale i tak se můžete těšit na velmi příjemné a pestré čtení, které vás bude bavit. Kniha je jen jednoduše dělena na kapitoly s názvy ONA a ON, takže se můžete těšit na vyprávění ze dvou pohledů, což je u románků již celkem tradiční a proč taky ne, když to funguje, že?

     Tato kniha sice asi ničím extra nevynikne, najdeme v ní spousty klišé a možná vám přijde, že něco podobného už jste někdy četli, ale i tak stojí za vaši pozornost. Obzvláště pokud na takových typech knih ujíždíte stejně jako já, nečekáte od nich nic navíc a přesto víte, že se budete bavit a splní to přesně ten účel, který jste očekávali. Víkendová jednohubka jako vyšitá. Bavilo!
Hodnocení: 75%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:


3 komentáře:

  1. Moc pěkně napsaná recenze :) Tahle kniha vypadá neskutečně lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knížku mám v knihovně už asi dva měsíce. Royalové mě naprosto dostali a tak čekám,že podobně budu na tom i v tomto případě. Vrhnu se ni jen co dočtu to co mám rozepsané.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[