RECENZE: Zrádné srdce (Kroniky pozůstalých #2) - Mary E. Pearson

19.1.18





Pojďte a poslechněte si píseň Vendy!

Info o knize:

  • název: Zrádné srdce
  • orig. název: The Heart of Betrayal
  • série: Letopisy Pozůstalých
  • autor: Mary E. Pearson
  • žánr: dobrodružné, pro děti a mládež, dívčí romány, fantasy
  • rok vydání: 11/2017
  • nakladatelství: CooBoo
  • počet stran: 360
     Na první díl Kronik Pozůstalých vzpomínám s radostí ještě teď. Falešný polibek mi učaroval a mohl za to skvostný vypravěčský styl autorky. K mému potěšení byl autorčin chytlavý styl zachován i v druhém dílu série - Zrádné srdce. Bylo to jedině ku prospěchu, protože se zde projevilo kruté prokletí druhých dílů.

     Zrádné srdce je typický druhý, "vycpávkový", díl, který je jakýmsi mezi"kusem" k závěrečnému vyústění celé série. V ději druhého dílu se, oproti prvnímu, příliš moc neděje, ale zase co se konce týká, máme krásně a dokonale našlápnuto na díl závěrečný.


     Lia byla unesena Zabijákem a odvlečena do Vendy. Nedokázal ji zabít, bojoval s tím, jak jen mohl, ale prostě to nedokázal. Na konci prvního dílu se nám k zajatkyni Lie přidal také Rafe. Lia už si je vědoma jeho postavení - Rafe je princ Dalbrecku. On je tím mužem, kterého si měla vzít. Zamilovala se do něj, jako do obyčejného farmáře a nyní stojí tváří v tvář skutečnému princi a dědici trůnu.

     Lia Kadena nedokáže vystát, za to, co ji provedl a na Rafeho se zlobí, protože se nechal schválně chytit, aby byl Lie na blízku. Teď jsou oba zajatci země, která zajatce nikdy nebere!

     V celém příběhu se vlastně nic moc neděje, myslím tím akci a napětí. Lia poznává Komizara Vendy v jehož rukou je její život a také Rafeho. Kadena začíná poznávat z jiného úhlu pohledu a pomalu na něj mění názor. Kniha je plná intrik, tajemství a teprve se probírající magie, kterou v sobě Lia konečně začíná poznávat.

     Podstatou celého druhého dílu je vlastně přežití v zajetí a touha osvobodit se, aniž by přišel Rafe i Lia o život. Jenže útěk zdá se být nemožný. 

     Autorka si pro nás opět připravila znamenitý konec, kdy konečně vygradovalo napětí, na které jsem čekala celou knihu. Připravila si dokonalou ornou půdu pro začátek třetího dílu, na který se nesmírně těším. I přes to, že autorka je znamenitá vypravěčka, která si umí pohrát s každým detailem a její styl mi mnohdy přijde velmi poetický a smyslný, stále při čtení převládá fakt, že jde pouze o jakousi knižní výplň a jednodušší přechod k poslednímu dílu. Myslím si, že kdyby autorka nebyla ve svém psaní tak dobrá, kniha by byla odsouzena k záhubě. Děkujme tedy jejímu umění, že nás tímto dílem neodradila k přečtení závěrečného.

     Knihu s klidným svědomím doporučuji každému, kdo podlehl už prvnímu dílu Falešný polibek, je nutností a nedílnou součástí. Přistupujte k němu s menšími nároky a pak zklamáni nebudete. Autorka vás i přes veškeré výtky dokáže plně zaujmout a než se nadějete, budete na konci. I přes to všechno, co jsem zde psala, jsem byla velmi spokojená, autorka mi dala sice ochutnat jen pár drobků od snídaně, ale věřím, že hlavní chod bude stát za to a já si na něj velmi ráda počkám!
Hodnocení: 60%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

Anotace knihy:

V zajetí barbarského krále Vendy mají Lia a Rafe jen malou šanci na útěk. A tak je jejich jedinou nadějí spoléhat na to, že král bude příliš zaujat Liiným údajným darem, než aby je oba nechal popravit. A samozřejmě je tu i Kaden, který jí lhal, ale který zároveň tuší, že Lia jediná dokáže zvrátit kola osudu.

8 komentářů:

  1. Jakmile možné, že jsem Zrádný polibek ano Zrádné srdce ještě nečetla?
    To musím napravit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze, kniha vypadá vážně dobře. :) Píšu si na seznam. :))

    OdpovědětVymazat
  3. tato serie me popravde ani nelaka :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Už jsem četla obě knihy a byla to pecka ale nevíte někdo kdy by vyšla kniha 3

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[