RECENZE: MAFIOSA (Krev za krev #3) - Catherine Doyle

7.1.18





Fenomenální série!
Fenomenální závěr!

Info o knize:

  • název: Mafiosa
  • orig. název: Mafiossa
  • série: Krev za krev #3
  • autor: Catherine Doyle
  • žánr: romány, romány pro ženy, thrillery
  • rok vydání: 11/2017
  • nakladatelství: Baronet
  • počet stran: 376
     Dlouho očekávaný a hlavně závěrečný díl fenomenální dívčí trilogie Krev za krev už se konečně dočkala mého přečtení. Nebylo snadné se do knihy nepustit hned poté co dorazila do mých rukou, ale jako recenzentka mám určitý harmonogram, který se snažím neporušovat. Drsné čekání, ale o to sladší požitek!

     Vendeta, Inferno, Mafiosa! Série, která převálcovala moji milovanou sérii Royalové a strhla z mého piedestalu! Nemožné? I to se stává!

    Ve druhém díle jsme se se Sofií rozloučili ve chvíli, kdy zaklepala na dveře rodiny Falconeových a pevně rozhodnuta požádala o pomoc a ochranu. Požádala o ochranu největšího nepřítele svého rodu. Dopustila se zrady, ale její srdce jí našeptávalo, že dělá správné rozhodnutí.

     Mafiosa je grandiózní vyústění celé série. Sofie je Marinová a stále se nedokáže smířit s tím, že jí všichni lhaly. Její strýc a Donata Marinová mohou za smrt její matky, což jim nikdy neodpustí a pomalu v ní začíná klíčit semínko nenávisti, které naplno vzroste v touhu po pomstě. 

     Falconeovi ji sice přijali pod svá křídla, ale rozhodně jim není její přítomnost příjemná. Obzvláště Felice jí soužití nijak neusnadňuje. Sofie musí splnit přísahu rodu Falconeových a splnit k zasvěcení jeden jediný prostý úkol, musí zabít! Je jedno, jestli ji protivníka "zpracují" hoši Falconeovi, ale smrtící ránu musí zasadit ona!

     V Mafiose se opět setkávám se všemi našimi známými hrdiny. Millie je Sofiina jediná a skutečná kamarádka, kdo jiný by zvládal Sofii dále podporovat i utěšovat, nežli opravdový přítel... Vztahy mezi ní, Lucou a Nicem jsou napjaté. Sofie ví, co chce, ale je zmatená z chování.

     Den za dnem žije v domě plném zabijáků a snaží se vést normální život..., do kterého ovšem přibylo i něco málo navíc. Zbraně a učení se střílet na terč, zatím neživý... Jenže jediným skutečným terčem je tam právě ona. Krvavá válka právě začala.

     Zatemní Sofii nenávist úsudek a podlehne zlu, které je všude okolo ní? Může být její láska vůbec naplněna, když ve vzduchu je cítit pachuť krve a střelného prachu? Smrt je blízko, smrt si nevybírá, smrt je hladová...


Můj dojem:

     Autorka si s mým srdcem pohrávala jako kočka s myší, v jednu chvíli se mi ho snažila rozdrtit na kousky a v druhé mi hodila malý drobek na uklidnění a naději. Catherine Doyle vytvořila skutečně silně návykový příběh z mafiánského prostředí, kde není nouze o akci, napětí, strach, intriky a ... lásku. Je ale možné, aby láska zvítězila v takovém světe, kde pro lásku není místo a rodina je nade vše? Mafiosa je prostě "něco". Jízda od začátku až do konce, příběh, který vám vezme srdce a dost si s ním pohraje, mnohdy i ošklivě, pak vám ho zase vrátí...nebudu ale prozrazovat v jakém stavu...
     
     Ani nevíte, jak moc je mi líto, že tahle krutá mafiánská pohádka skončila. Velkou poklonu autorce skládám za maximální adrenalinovou atmosféru, nejen v celém příběhu, ale hlavně na konci. Mám dojem, že jsem se posledních padesát stránek ani nenadechla. Catherine si pohrála s mými city, věřila jsem jí naprosto všechno a doufala, že nenapáchá příliš škod...napáchala. Ale i díky tomu je tato kniha prostě skvělá. 

     Je možné, že spousta čtenářek bude knihu hodnotit jako klišoidní brak, ale to je jejich volba. Já mám tento styl knih moc ráda. Jsou jednoduché, čtivé a chytají za srdce. A přesně to vám tato série udělá. Chytne za srdce a už ho nepustí. Jedna z mála sérií, kterou budete chtít číst znovu a znovu... Krása!
Hodnocení: 100%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

Anotace knihy:


Závěrečný díl strhující trilogie o krvavé válce, jež zuří v ulicích Chicaga!
Sofie žije v nebezpečné lži – pod ochranou obávaného mafiánského klanu se snaží vést normální život. Taková přetvářka však nemůže trvat navěky. Její srdce patří muži, jenž má na rukou krev, a Sofie se stává terčem znepřátelené rodiny. Chce se pomstít těm, kteří jí nejvíc ublížili, dokáže za to však zaplatit cenu a stát se mafiánkou?

3 komentáře:

  1. Krásná recenze, ale musím se přiznat, že mě tato série neoslovila, to "mafiánské prostředí" není nějak pro mě. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se stane, ne každému to musí vyhovovat, každopádně já jsem z ní hotová :-D

      Vymazat
  2. Tahle série vypadá hodně zajímavě. :D :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[