RECENZE: O obrovské hrušce - Jakob Martin Strid

1.7.17

Info o knize:

  • název: O obrovské hrušce
  • orig. název: Den utrolige historie om den kaempestore
  • autor: Jakob Martin Strid
  • žánr: pohádky, pro děti a mládež, dobrodružné
  • rok vydání: 05/2017
  • nakladatelství: Presco Group 
  • počet stran: 104

Recenze knihy:

     Do rukou se mi dostala opět další nádherná knížka od vydavatelství Presco Group, a.s., konkrétně z jejich edice Ella & Max. 

     Kniha O obrovské hrušce nám vypráví dobrodružný příběh pro děti. Já osobně můžu konstatovat, že kniha je velmi krásně a nápaditě zpracovaná a děti opravdu bude bavit. Předčítala jsem ji svému osmiletému synovi, který si jí opravdu zamiloval.

     S kocourem Macíkem a sloníkem Sebastiánem se vydáváme na dobrodružství, kterému nejprve předchází nález staré láhve se vzkazem a se záhadným semínkem. Dopis je sice vlhkem trochu poničený, ale i přesto oba kamarádi pochopí jak s dopisem i semínkem mají naložit.

     Přes noc jim vedle domečku vyrůstá obrovská hruška! V městečku Sluníčkov díky ní vypukne zvědavá vřava. Kamarádi jsou nuceni hrušku odstranit a zničit. Současný starosta si trvá na svém. Kéž by tu tak byl náš starý starosta Bart, který kdysi beze stopy zmizel.

     Nechci vyzradit půlku příběhu, ale mohu vám ještě odkrýt něco málo, díky obrovské hrušce se naši kamarádi dostanou ze Sluníčkova pryč a poputují na dlouhou plavbu přes moře až směrem ke ztracenému ostrovu a tam...

Můj dojem: 

     Opět skvělé! Pohrála jsem si s intonací hlasu a důrazem a můj syn hned po první stránce seděl jako zařezaný a ani nedutal. A přesně tak má kniha působit. Má zaujmou a hlavně dětská kniha, ta má zaujmout hned. Tento příběh je ztřeštěný, tajuplný a dokonce i poučný a vážný. Je sestaven přesně tak, aby děti bavil a aby si z něho odnesly i nějaké to poučení.

     Presco má na dětské knihy opravdu talent, ví co děti zaujme a bude je bavit. Další skvělá zkušenost, kterou oba se synem máme. O obrovské hrušce se u nás stává velmi "ohmataným" výtiskem dětské knihy. Není divu, už jsme ji četli 5x.

     Kniha je v pevné vazbě a ve velkém formátu, větším než A4. Je opravu velmi kvalitně zpracovaná a dominují jí krásné ilustrace, které přesně a do detailu vystihují celý příběh na každé stránce. Jsou opravdu velmi dobře zpracované, dítě v nich najde úplně vše co potřebuje, tudíž se nemusíte bát přílišných doplňujících otázek. To co jsem četla si plynule zaznamenával i obrazově. 

     Knihu nelze jinak, než bez jediného zaváhání doporučit. Bude se líbit jak holčičkám, tak chlapcům. Mladším i starším. Tak co, vydáte se s námi na nové dobrodružství?
Hodnocení: 95%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

Anotace knih:

Neuvěřitelný příběh dvou přátel - kocourka Macíka a slona Sebastiána, který vyšel již v 18 světových jazycích. Unikátní, vybočující bohatě ilustrované dílo vytvořené s citem pro aktuální témata dne a oceňované pro kombinaci moudrosti a hřejivého humoru.

Kocourek Macík a slon Sebastián z přímořského městečka Sluníčkova nevěří svým vlastním očím: na zahradě jim v noci vyrostla obrovská hruška. Skutečný zázrak přírody! Zázrak…, až na to, že jim téměř povalila domek. Co s ní? „Vydlabeme dužinu a odvezeme ji pryč,“ rozhodnou se Macík se Sebastiánem. To je nápad! Přívěs s hruškou se však nešťastnou náhodou dává do pohybu. Nejprve pomalu, pak rychleji a ještě rychleji z kopce dolů, a …cááák! Hruška s ohlušujícím šplouchnutím padá do moře s Macíkem, Sebastiánem a profesorem Glukózou uvnitř. A tady začíná Macíkova a Sebastiánova neuvěřitelná cesta za Tajemným ostrovem, cesta plná dobrodružství….

2 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[