ROZBALOVAČKA 03/2017_2

16.3.17

Opět vás dnes zdravím,

     mám tu pro vás ještě jeden článek, tentokrát rozbalovací. Všechny balíčky obsahovaly recenzní výtisky. Minulý týden mě oslovit Alexander Stainforth (pseudonym), možná už i mnozí z vás znáte. Jeho e-mail mě moc potěšil, co vám budu povídat. Oslovil mě s nabídkou zrecenzování jeho nové knihy. S radostí jsem přijala, protože kniha vypadala jako příjemná romantická oddechovka. Další balíčky jsou od nakladatelství MOBA a Omega.


Recenzní výtisk od Alexe Stainfortha




 Anotace:

Co může workoholičce Lauře zkomplikovat život ještě víc než to, že přijde o práci, a tak už není obávaná šéfová? Zamiluje se. Zpočátku to tak sice nevypadá, protože ten otrava jí už podruhé zablokoval vjezd do domu, ale nakonec se z něho vyklube nový soused. Hodně sexy soused. Následuje pozvánka na večeři, první společný den… a Laura má hlavu v oblacích. Nic ovšem není takové, jak se na první pohled zdá, a řada zdánlivých náhod a propletenců na sebe nedá dlouho čekat. Život po vyhazovu snad už nemůže být zábavnější a víc vzrušující. Nebo ano?

 Recenzní výtisk od nakladatelství Omega




Anotace:

Řím je město moci, kde zločin hledá co nejpřímější cestu, jak všem vnutit svůj vlastní zákon. Suburra je příběhem o velkých penězích roztočených kolem plánované výstavby, která má pobřeží v Ostii proměnit v italské Las Vegas. Tento projekt mají pomoci prosadit zkorumpovaný politik Filippo Malgradi, zapletený až po krk s podsvětím; mafián známý jako Číslo 8, který je hlavou mocné rodiny ovládající území Ostie, a především Samuraj, nejobávanější představitel římského podsvětí a zástupce mafie z jihu. Mechanismus dokonalého plánu se ale začíná rozpadat kvůli lidem, kteří žijí na okraji těchto mocenských her. Příběh o zločinu se odehrává ve velmi krátkém časovém úseku sedmi dní, během nichž se rozpoutá brutální válka, která nakonec do svého mlýnku na maso vtáhne vinné i nevinné, zločince, obyčejné lidi, zaprodané politiky i chamtivé kardinály. Poslední den pak nastává Apokalypsa

Recenzní výtisky od nakladatelství MOBA




Anotace:

Nathan nikdy nezapomněl na nejhorší noc svého života, kdy náhle a strašlivě zemřela mladá žena. Jenom on a Bob, jeho starý známý, vědí, co se tehdy doopravdy stalo, a míní to tak nechat. Ale o mnoho let později, za jedné deštivé noci, se u Nathanových dveří objeví Bob a nese děsivé zprávy.

Anotace:

Líza bydlí se svou sestrou a společně provozují rodinnou cukrárnu, kterou zdědily. Finanční tíseň však Lízu donutí přijmout druhé zaměstnání ve městě. Odpálkuje Patrika, nápadníka ze sousedství, a po uši se zamiluje do záletnického šéfa Romana. Líza si užívá a věří, že ho dokáže změnit, že s ním bude šťastná. Jenže se plete, a tak zatímco s pohledným Patrikem se dává dohromady její sestra, ona snáší jedno nemilé překvapení za druhým…
 Znáte některou z knih, četli jste už? Budu ráda za jakékoli postřehy :-)

17 komentářů:

  1. Pěkná kupička přírůstků :) Ta první má docela zajímavou anotaci, prostě takový příběh ze života, ale ta obálka... nééé :)) Jsem zvědavá, co řekneš na Benkovou. Občas po ní pokukuju, ale obávám se, že to bude podobný styl jako třeba Alena Jakoubková. Což člověk přečte a zapomene. Nejlíp vypadá Pohřeb :) Ale ať se ti líbí všechny, Míšo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tu obálku bych asi volila jinou, ale snad bude příběh pěkný. Díky, Šárko :-)

      Vymazat
  2. Pekne kousky. Ja cekam na Pohřeb od MOBY ten totiž​vypadá uzasne a zaujal me hned :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je rozbalovacka, tolik balicku... A jsem zvedava co reknes na prvni knihu. O autora jsem cetla jen jednu knihu a byla jsem dost rozpacita. Tak by me zajimalo, jak dopadne toto... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Láska k nakousnutí vypadá lákavě :-) Jinak si všímám Míšo, že čekám stejné recenzáčky od Moby. Tak snad se nám budou oběma líbit :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezké balíčky. Jsem zvědavá na tvůj názor na knížku Suburra, vypadá opravdu zajímavě, ale stále si nejsem jistá jestli by to bylo čtení pro mě... Každopádně přeji hezké čtení a ať se knížky líbí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trošku se jí bojím, Šárko, aby se přiznala, ale opravdu mě hodně lákala, doufám, že nezklame :-)

      Vymazat
    2. Já jsem si o ni právě raději nepsala, jelikož jsem si nebyla vůbec jistá... Ale tak tebe snad nezklame :)

      Vymazat
    3. Já jsem si o ni právě raději nepsala, jelikož jsem si nebyla vůbec jistá... Ale tak tebe snad nezklame :)

      Vymazat
  6. Pěkné příspěvky. Ta Suburra má lákavou obálku. Anotace mě až tolik nenadchla, není to kniha pro mě, ale vypadá to na dost dobré dobrodružství. Užij si to! :o)

    OdpovědětVymazat
  7. Samé pěkné knížky, Suburru jsem také dostala a již přelouskala, ale byla na mě moc těžká. Musela jsem se pekelně soustředit. Snad ti bude pasovat víc.

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkné kousky :-) Ať se ti knížky líbí :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[