Rozbalovačka 01/2017_8

31.1.17

Ano, opět!

   
 dopoledne jsem nasdílela poslední lednovou rozbalovačku. Jenže ona poslední zjevně není 😃.
Nechtěla jsem vás takto mystifikovat, ale já prostě tak nějak přesně netušila, kdy tento balíček dorazí. Čekala jsem ho až tak začátkem února, ale co. Aspoň se radujeme o něco dříve.
Balíček doputoval z nakladatelství Albatros Media a obsahoval tři recenzní výtisky. Dva jsem si vybrala sama a jeden mi vybrala moje pomocná "kontaktní" osoba 😊.
Pojďme se tedy znovu podívat co ukrýval balíček.








Anotace:

Vyzkoušejte malé zásadní změny, které proberou váš mozek a působí preventivně proti mozkovým chorobám!
Miliony lidí bojují s novou epidemií napadající naše mozky. Někteří ji nazývají ADHD, rozptyl mozku nebo mozková mlha. A jiní prostě jenom tvrdí, že se nedokážou soustředit, jsou přepracovaní anebo se necítí ve své kůži.
DOBRÁ ZPRÁVA = EXISTUJE ŘEŠENÍ!
Mozková mlha a podobné problémy jsou pouze nežádoucí účinky současného životního stylu. Mnoho potravin, které přijímáme, a návyků, které si držíme, doslova ničí naše mozky a takový stav vede dlouhodobě k demenci, Alzheimerově chorobě nebo hluboké depresi.
NEČEKEJTE NA ALZHEIMERA, PUSŤTE SE DO PREVENCE A UŽÍVEJTE SI VÝHODY JASNÉ MYSLI!
Kniha přichází s REVOLUČNÍM TŘÍTÝDENNÍM PROGRAMEM, jenž pomocí změny stravy a některých návyků opět nastartuje váš mozek! Pomůže obnovit tři nejdůležitější chemické látky související s mozkem (serotonin, dopamin a kortizol) a vy začnete opět myslet jasněji, zvládnete se učit rychleji, vaše paměť se probere a zaplaví vás vlna kreativity následovaná přílivem optimismu, klidu a vnitřní rovnováhy.
Vyzkoušejte malé zásadní změny, co proberou váš mozek a působí preventivně proti mozkovým chorobám!
Anglický originál vydalo nakladatelství Hay House, jež má na svém kontě takové bestsellery jako Miluj svůj život autorky Louise L. Hayové anebo Intuitivní lidé Heidi Sawyerové.


Anotace:

Zapomeň na svou čest. Musíš jen přežít! Nová knižní série od autorky Divergence.
Ve světě, kde vládne násilí a právo silnějšího, v galaxii, v které mnozí trpí, má každý člověk zvláštní dar. Většina dokáže ze svého daru vytěžit to nejlepší, ale Akos a Cyra jsou kvůli němu zneužíváni. Cyra je sestrou tyrana, jenž vládne celému válečnickému národu, a má dar bolesti, kterou její bratr zneužívá k tyranizování svých nepřátel. Cyra však chce být něčím víc než nástrojem v bratrových rukách.
Akos pochází z mírumilovného národa a je nadevše oddaný rodině. Když ho společně s bratrem zatknou vojáci vyslaní Cyrinou rodinou, snaží se jen o jediné – zachránit bratra na úkor vlastního bezpečí. Akos a Cyra stojí před rozhodnutím – pomoci si navzájem a možná přežít, nebo přinést jeden druhému neodvratnou zkázu?


Anotace:

Alina Starková nikdy v ničem nevynikala, ale teď osud celé země leží v jejích rukách... První díl světového bestselleru!
Ravka, kdysi mocná a hrdá země, se otřásá v základech. Pás neprostupné temnoty obývaný krvežíznivými nestvůrami, ji rozdělil na dvě části. Její budoucnost leží v rukou nic netušící dívky…
Alina nikdy v ničem nevynikala. O to víc je překvapena silou, která se projeví v okamžiku, kdy je se svým regimentem napadena a jejímu nejlepšímu příteli hrozí smrt. Jejích výjimečných schopností si všimnou na nejvyšších místech a dívka je dopravena na královský dvůr, kde se má naučit ovládat své dosud nezkrocené schopnosti. Má se stát grišou – členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků.
Jenže nic v tomto světě plném přetvářky není tak, jak se jí snaží namluvit. Alina proniká do tajemného společenství grišů a poznává blíž i jejich nejvyššího mága, okouzlujícího Temnyje. Postupně přichází na to, že vše, co se kolem ní děje, má jediný cíl. Zneužít její jedinečnou moc proti celé zemi i proti ní samotné. Pokud se nechce stát loutkou v rukou zla, musí uprchnout. Jediná možná cesta však vede tam, kam se jiní neodvažují. K pásu neprostupné temnoty…

Ohlasy na knihu:
„Bardugo dokázala dostat do jediné knihy všechno: úžasný příběh, dojemnou romanci a neuvěřitelné tajemno." 
Rick Riordan, autor bestsellerové série Percy Jackson

„Příběh se odehrává ve fascinujícím a originálním světě bohatém na detaily. Griša – Světlo a stíny je výjimečná kniha, nepodobá se ničemu, co jsem doposud četla.“ 
Veronica Rothová, autorka bestsellerové série Divergence

„Úchvatné... Fantasy jak má být".
New York Times Book Review




Abych pravdu řekla, jsem sama zvědavá. Na Čáry života pomalu měním názor, protože jsem zatím nečetla nijak zvlášť pozitivní ohlasy. Já jsem Divergenci nečetla, takže nebudu moci s ničím porovnávat a vlastně tak trošku spoléhám na to, že díky tomu by se mi kniha mohla více líbit. Ale znáte to, prostě se uvidí.
Ale na Grišu se těším neskutečně. Je i nádherně zpracovaná, prostě krásná. Věřím, že ta mě určitě nezklame!!!
Jasná mysl, to je čtení z úplně jiného soudku, ale každá rada dobrá, pokud se jedná o mozek 😆.

Jak se vám moje nové přírůstky líbí? Co vy a vaše zkušenosti?

12 komentářů:

  1. Čáry života mě moc nelákají, ale Grišu bych si přečetla ráda :)
    Ať se knížky líbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné přírůstky, sice to úplně není můj žánr, ale jsem zvědavá na tvé dojmy. Zejména na Čáry života - pořád přemýšlím, jestli by se mi líbily, ale ta obálka je táááák krásná. Naopak Grisha má obálku naprosto příšernou (na rozdíl od originálu). V zahraničí knihu všichni chválí, tak doufám, že se bude líbit i tobě :)
    Měj se krásně a užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Čáry života už mě zase tolik nelákají, odrazují mě ty - ne příliš pozitivní - ohlasy :-( Ale uvidíme.
      A pravda, Originál Griša je opravdu hezčí, ale líbí se mi tato obálka a hlavně jak je zpracovaná uvnitř :)
      I tobě pěkný den :-)

      Vymazat
  3. Hezké kousky!
    Co se týče Mysli, tak jsem zvědavá, co z toho vyleze :-D Čáry života se mi zprvu líbily, ale podle recenzí jsem z toho zase rychle vystřízlivěla :-) Tak snad se Tobě budou líbit.
    No a Griša je úžasná kniha!!
    Těším se na recenze. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, těch Čar se teď trošku bojím, ale uvidíme :-D.
      Ty už jsi Grišu četla?

      Vymazat
    2. Ještě ne, ale čeká na mě v knihovně :-) Už se na ní těším, to zpracování nemá chybu!

      Vymazat
    3. Viď, já jsem se nad ní úplně rozplývala, ale je pravda, že originál má tu obálku hezčí :-) Tak ať se k ní brzy dostaneš a pěkné čtení :-)

      Vymazat
  4. Jsem zvědavá na recenzi na Grišu. Zatím váhám...

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem moc zvedaba,co reknes na Čáry. Ja totiz myslela,ze budou uplne o necem jinem. Oak jsem cetla recenzi a rikala si,ze to opravdu neni kniha pro me. Ale skoda. Ta obalka je uzasna. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám možná výhodu v tom, že jsem od autorky ještě nic nečetla, takže nevím, co očekávat :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[