ROZBALOVAČKA 01/2017_3

11.1.17

Zdravím!


     dnes mě překvapily hned dva balíčky najednou. Opožděně a to opravdu hooodně opožděně se ke mě dostaly konečně jisté recenzní výtisky a to od Omegy a Ledy. Ale vůbec mi pozdější dodání nevadí, protože bych se k nim zřejmě stejně v loňském roce nestihla dostat. Pojďme se tedy mrknou, jaké kousky mi nově ozdobí knihovnu.

📖 Balíček č. 1 - Nakladatelství Omega 📖







Anotace: Ďáblova svatyně

Odcizená identická dvojčata Daniel a Max mají složitý vztah, a tak když jde Daniel navštívit svého bipolárního bratra do odlehlé a luxusní švýcarské "zotavovací" kliniky, nemá vůbec představu, co může očekávat. Ukolébán rutinou a mírumilovností kliniky vyhoví Daniel Maxově prosbě a bratři se na pár dní vymění.
Ale zakrátko Daniel zjistí, že Max se nevrací a že klinika zdaleka není místem k zotavení. Při zoufalé snaze přesvědčit kohokoli o své identitě Daniel zjišťuje, že je lapen v krutém a tajemném vězení: to není svatyně, to je oživlá noční můra...

Anotace: Vadná

Celestine North má skvělý život. Je vzorná dcera i sestra, spolužáci i učitelé o ní mají jen dobré mínění a ona sama randí s okouzlujícím Artem Crevanem.
Ale pak se Celestine dostane do situace, ve které musí udělat zásadní rozhodnutí. Poruší pravidla a nyní čelí důsledkům svého rozhodnutí. Mohla by být obviněna, odsouzena a označena jako VADNÁ.
Ve svém dechberoucím debutu pro dospívající čtenáře líčí autorka několika bestsellerů společnost, pro kterou je na prvním místě dokonalost ve všech směrech a jakýkoli nedostatek či VADA jsou potrestány. A v této společnosti musí mladá dívka udělat rozhodnutí, které jí může stát vše...

📖 Balíček č. 2 - Nakladatelství LEDA 📖







Anotace: ZLO

NEJHORŠÍ SKUTKY…
Mladý newyorský policista, který je po mnoho měsíců nasazen jako tajný agent do hnízda drogové mafie, nakonec nezvládne krajní situaci a těžce zraní člověka. Marshalla trápí pochybnosti a výčitky svědomí za tento čin i za násilné činy jiných policistů, jež ve své kariéře zažil. Chce skončit, odejít od policie a vůbec zmizet z města. Ještě k tomu se schází s Chloe, dcerou mafiánského bosse, a vypadá to vážněji než jen jako zálet. Pak ale v sídle mafie dojde k přestřelce…
… HO DOSTIHNOU ZÁROVEŇ S NAJATÝM VRAHEM
Několik let nato žije Marshall v ústraní v rámci ochrany svědků, ale stále ho pronásledují pocity viny. Když ve městě zmizí mladá žena Alyce Rayová, která mu na fotografii v novinách něčím připomíná Chloe, pustí se do riskantního vyšetřování jejího únosu. Jednotlivec by sice neměl píchat do vosího hnízda organizovaných zločinců, Marshallův důrazný postup však nese ovoce. Když už chybí málo, aby záhadné zmizení objasnil, dostihne ho jeho minulost – a také profesionální zabiják.
"Pro fanoušky Jacka Reachera a Jasona Bournea je tu nový skvělý hrdina – charakterní samotář Marshall Grade nadaný neústupností a palčivou touhou odčinit zlo. Chtěl bych ho mít pokaždé na své straně." (Michael Robotham)
"Zlo od Bena Sanderse je silný akční krimiromán, který postupně odhaluje pohnutky neproniknutelného hlavního hrdiny." (Associated Press)
"Divoká jízda!" (Library Journal)
"Zlo je sevřený, úžasně napínavý román, nesentimentální příspěvek do kriminálního žánru. Ben Sanders vytvořil nový standard energických, akčních thrillerů." (Victor Gischler)

Anotace: V pasti

Jednatřicetileté Sonje se rozpadlo manželství – po dramatickém rozvodu se ocitla prakticky bez prostředků… a bez syna. V islandské krizi je Sonja bez práce a síly jí docházejí. Její rozvodový advokát jí nabídne pracovní cestu do ciziny a Sonja si pozdě uvědomí nebezpečí…Banka, kde pracoval její bývalý manžel, zkrachovala a jeho vyšetřují kvůli účasti na rozsáhlých finančních machinacích. Sonja celou dobu nic netušila – co všechno ještě před ní skrýval? Domyslí si to, když jí syn náhodně ukáže jednu fotografii… Pod hrozbou, že jí gang unese syna, je schopna vymýšlet nové a nové způsoby, jak uniknout pozornosti celníků, nakonec ji ale jeden z nich zastaví. Znamená to pro Sonju definitivní konec, anebo naopak naději na únik z pasti? 
Znáte knihy nebo autory? Četli jste už některou z knih?
Podělte se o své zkušenost a dojmy.

Mějte pěkný den.

17 komentářů:

  1. Míšo, moc si všechny novinky užij, tentokrát jsou fakt parádní a přesně dle mého gusta - po Zlu a V pasti u Ledy taky pokukuju, vypadají skvěle. Těším se na recenze! Měj se pěkně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty kousky z Ledy budou určo stát za to, za to dám krk. zatím mě nikdy nezklamali. Díky Kristý :-)

      Vymazat
  2. Téda, samý lákavý kousky. Ďáblova svatyně má sice hroznou obálku, ale už v EP mě hodně zaujala anotací. Tu bych si určitě přečetla jako první. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, ta obálka je děsná :-(. Ale doufám, že obsahově bude kniha skvělá :-) Dočtu recenzák od Moby a půjdu na ní ;-)

      Vymazat
  3. Konečně jsi se dočkala :-) Já jsem z tvých přírustků cetla jen Zlo a to se mi moc líbilo. Přeji hezké čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, můžu ti říct, že už jsem ani nečekala, že to dorazí, ale prý toho měli před Vánocemi moc. Předpokládám, že Zlo bude pecka, od Ledy mě zatím ještě nic nezklamalo, tedy...až na V mlze, to mě moc nenadchlo :-)

      Vymazat
  4. Neznám ani jednu. Sice mi přijdou od vidění povědomé, ale nevím jistě. Pěkné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Také se ke mně dnes po dlouhém čekání dostaly knihy z Ledy a Omegy. A koukám, že jsme si vybraly stejné kousky. :D Tak snad se nám budou líbit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dočkaly jsme se :-D. Máme stejný vkus, takže si knihy užij i ty :-)

      Vymazat
  6. Krásné kousky. Nejvíc jsem zvědavá na Cecilku :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ďáblovu svatyni závidím! ;-) Vadná mi také přišla...Moc hezké kousky! Asi se do konce měsíce nudit nebudeš :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem hodně zvědavá na L.S. protože YRSU miluju. Dáblovu svatyni mám také a dnes se na ni chystám :))

    OdpovědětVymazat
  9. Vadnou jsem hodně chtěla, ale bohužel nedostala. Takže jsem opravdu zvědavá na tvůj názor :)
    Zlo a V pasti vypadají přinejmenším zajímavě. Těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[