RECENZE: Zabij mě znovu - Rachel Abbott

2.1.17





Ta mrtvá žena vypadá jako...
ona vypadá jako já!
Ta podoba...kdo bude další na řadě...
/// pravidlo tří ///








  • název: Zabij mě znovu
  • orig. název: Kill Me Again
  • autor: Rachel Abbott
  • žánr: literatura světová, detektivky
  • rok vydání: 10/2016
  • nakladatelství: Mladá fronta
  • počet stran: 300

...Recenze...

     Rachel Abbottovou nemusím doufám čtenářům detektivních příběhů nijak představovat. U nás od ní vyšly už celkem čtyři knihy včetně této - mrknout můžete zde

     Do této knihy jsem se pouštěla s velkým očekáváním a tak trošku i se sázkou na jistotu. A co myslíte? Dostala jsem, co jsem chtěla! Konečně!

     Pojďme si maličko nastínit samotný příběh této knihy, která je řazena do detektivního žánru. Já bych ji ovšem zařadila i do žánru thriller. Knize nechyběla místa plná napětí, strachu, obav a tápání po pravdě. Dopřál tomu i fakt, že v ohrožení byly i děti a to na moje nervíky opravdu funguje!

     Maggie Taylorová se se svojí rodinou stěhuje kvůli nové práci do Manchesteru. Je obhájkyní a vždy byl její sen hájit ty nejhorší zločince. To se jí teď v Manchesteru splní. S manželem Duncanem jsou domluveni, že ona bude zastávat finanční podporu rodiny a on se bude věnovat rodině a občasně bude vypomáhat svojí instalatérskou praxí. Manželi jsou již přes deset let a vychovávají spolu dvě děti, osmiletého Joshe a pětiletou Lily. Moc se milují a jejich rodina je opravdu šťastná...až do teď tedy byla...

     Jednoho dne se Maggie vrací domů z práce a volá z vozu manželovi, telefon dlouho vyzvání a nakonec ho zvedá malý Josh. Táta tu není, řekl jen, že se omlouvá a odešel. To Maggie celkem vyděsí, Duncan by nikdy nenechal děti samotné a bez dozoru. To se mu nepodobá. Takového Duncana nezná...ale zná ho vlastně vůbec? Co je přes deset let života s jedním mužem, můžete doopravdy říci, že ho skutečně zná?

     V té samé době městěm otřásají nálezy dvou mrtvých dívek, které někdo uškrtil a podřízl. Detektiv Tom Douglas se obou případů ujímá a je si téměř jist tím, že už kdysi něco podobného viděl. Přesněji před dvanácti lety... I tehdy byly zavražděny dvě ženy a jedné se podařilo pachatele vyplašit. Proč si byly všechny ženy tenkrát tolik podobné? A proč jsou si nynější dvě oběti podobné znovu? A dá se vůbec přehlédnou ten fakt, že se nesmírně podobají právě Rachel a taktéž detektivově bývalé přítelkyni Leo, kterou už týden nikdo neviděl a přátelé si o ni dělají starost...

     Druhý den po odchodu Duncana malý Josh sleduje televizi a spatří reportáž o první zavražděné ženě.... Hele mami, to je ta paní, co ji měl táta v mobilu....

    Magie nevěří vlastním očím ani uším. Do čeho se proboha Duncan zapletl? Co je její manžel vůbec zač a měla by se snad bát o svůj vlastní život? To rozhodně!!!

...Můj dojem...

     Abbottová velmi mile překvapila! Zabij mě znovu je perfektně napsaný detektivní román s prvky thrilleru. Abbottová velmi zajímavě a spiklenecky upoutává svého čtenářek a kousek po kousku ho vede slepými uličkami Manchesteru. 

     V příběhu se nám prolíná vyprávění z vyšetřování před dvanácti lety se současností a vše je dávkováno přesně tak, aby to čtenáře udržovala bdělého a v napětí. 

    Nový rok jsem nemohla začít lepší knihou a doufám, že to tak bude pokračovat dál.

     Nepostřehla jsem v knize žádné překlepy či rušivé elementy ve smyslu souvětí atd. Za což jsem velice ráda, protože se mi poslední dobou hodně stávalo, že překlad byl prostě mizerný a sami dobře víte, jak to dokáže ovlivnit celé čtení.

     Knihu Rachel Abbottové Zabij mě znovu s klidným svědomím doporučuji všem. Mě osobně pěkně zabrnkala na nervy. Pokud máte chuť na slušnou dávku napětí a dobrého postupu příběhu, pak sáhněte po této knize. Tuším a předpokládám, že nebudete zklamáni, stejně jako jsem nebyla já. Dnes se pouštím do další knihy této autorky a doufám, že kniha bude stejně dobrá jako tato! Zabij mě znovu je kvalitní detektivní čtení pro mrazivé večery pod peřinou.
Hodnocení: 95%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji 
e-shopu Martinus.cz


...Anotace...


     Když Maggie Taylorová přijme v Manchesteru nové zaměstnání, je přesvědčená, že z pohledu její rodiny jde o krok správným směrem. Děti si zvyknou záhy, ovšem manžel Duncan už tak nadšený není.
     Nic ale nemůže Maggie připravit na šok, který zažije, když jednou večer přijde z práce domů a zjistí, že Duncan zmizel a jejich malé ratolesti nechal samotné. Nemůže se mu dovolat a vůbec netuší, kam mohl manžel odejít a proč. A pak zjistí, že není jediná, kdo po něm pátrá. Když dojde k brutální vraždě ženy, která se Maggie nesmírně podobá, a vyšetřování převezme inspektor kriminálky Tom Douglas, uvědomí si Maggie, jak málo toho ví o Duncanově minulosti. Je tím, koho miluje? A před kým chtěl utéct? Na rozhodování, zda mu důvěřovat, nebo ho zradit, nemá mnoho času. Jedno už totiž Maggie pochopila – brzo zemře další žena a možná to bude ona sama.

16 komentářů:

  1. To jsem rada,ze se ti to tak líbilo letos bych se do ni taky rada pustila ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pekne hodnoceni. Na autorciny knihy uz jsem taky koukala. Mozna nekdy zkusim ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze, až z ní místy běhá mráz po zádech.....

    OdpovědětVymazat
  4. Super kniha - také jsem četla a dostala mě. Musím si pořídit i další knihy od autorky. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám všechny, jen se k nim dostat. Teď jsem ale začala Ohroženou a vůbec mi nevadí, že je to druhá kniha ze série. Naopak, lépe se chytám a některé postavy už znám a vůbec to nevadí :)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Nevím zatím jak ty ostatní, ale tahle je fakt super. Včera jsem se začetla do Ohrožené a zatím taky dobré! :-)

      Vymazat
  6. Četla jsem Ohroženou a podle Tvé recenze se musím podívat i na tuhle knihu. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, Soni. Ohroženou jsem začala včera a abych pravdu řekla, tak zatím dobré, hlavně se mi líbí, že už postavy znám, protože Zabij mě znovu je asi pátý díl. Kupodivu to vůbec nevadí, ba naopak.

      Vymazat
    2. Ohrožená se mi líbila, ale bylo tam pár "ALE"...tak jsem zvědavá, co na ni řekneš Ty. :-)

      Vymazat
    3. Zatím mě to baví, ale pravda je, že se to tam moc okecává. Ale nemůžu říct, že bych se nudila :-)

      Vymazat
  7. Tak to je skvělé, že Tě kniha nadchla, zrovna jsem si ji totiž objednala z KK, tak se těším dvojnásob :) Já jsem četla Spi sladce a také super knížka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu mám doma také, ale ještě jsem s k ní nedostala. At se ti líbí, udělala jsi dobře :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[