🔝 Lednový TIP č. 2 🔝

10.1.17

Hezké úterý všem :-),

     Jsem tu s dalším knižním TIPem pro druhý lednový týden!
Bylo velmi těžké vybrat pouze jednu knihu, ale rok má týdnů mnoho, takže se nebojte. 😝
Tentokrát jsem vybrala knihu mimo kriminální žánr. Ale opět jsem zvolila starou, dobrou a osvědčenou klasiku - Nicholase Sparkse!!!

📖 TIP pro 2. lednový týden 📖


Anotace:

Colin Hancock má za sebou divokou minulost, a přestože se snaží žít správně, stále se nad ním vznáší hrozba vězení. Maria Sanchezová, dcera mexických přistěhovalců, je jeho zdánlivý opak; úspěšná, tvrdě pracující, dokonalá. Ani jeden nehledá vážný vztah, ale náhodné setkání na deštivé silnice zkříží jejich cesty nečekaným způsobem. Silně zakořeněné předsudky nakonec nejsou tak silné jako pouto, které se mezi nimi vytvoří. Nový román Nicholase Sparkse připomíná, že ti, kdo nás dokážou vidět v nejjasnějším světle, se zprvu mohou skrývat ve stínu…

Informace:

Nakladatel:Ikar
Edice:Edice světový bestseller
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:456
Vazba:Pevná
Formát, hmotnost:135 × 207 mm, 428 g

Ukázka textu:

S podobnými ženami neměl moc zkušeností. Obvykle randil s takovými, co měly piercing, spoustu tetování, naštvaný výraz a otcovské komplexy. Očekávaly špatné zacházení a on jim ho obvykle poskytl. Jenom výjimečně vztah vydržel třeba tři měsíce, avšak na rozdíl od Evana nijak netoužil po tom mít někoho jen pro sebe. Měl rád nezávislost, kterou mu život bez závazků nabízel, a to, že se nemusel nikomu zodpovídat. I tak svůj život stěží zvládal, natož aby se ještě vypořádával s očekáváním jiných.V jeho životě není pro Mariu místo. Nemá čas, nemá energii.A přesto…Byli tu spolu na osamělém pruhu písku a jeho zase napadlo, že je Maria strašně sexy. Logicky by teď měla vzít nohy na ramena, ale vypadalo to, že přijala jeho minulost s klidem.Pozoroval, jak se zaklonila a opřela vzadu o lokty. Zase si pomyslel, že nikoho tak přirozeně krásného ještě neviděl.
zdroj: https://www.knizniklub.cz/knihy/202221-ve-tvych-ocich.html 

O autorovi:

Nicholas Sparks (* 1965) Nicholas Sparks je jedním z nejúspěšnějších a nejpopulárnějších amerických spisovatelů současnosti a jeho knihy se pravidelně umísťují na prvních místech žebříčků bestsellerů. Jsou překládány do více než třiceti pěti jazyků a podle řady z nich byly natočeny celovečerní filmy. Kromě dnes již legendárního Zápisníku jedné lásky vyšly romány Útěk do samoty, Svatba, Noci v Rodanthe, Talisman, Milý Johne, Poslední píseň, Bezpečný přístav, To nejlepší z nás (Co s láskou), Nejdelší jízda, Volba nebo Vzkaz v láhvi. Nicholas Sparks žije se svou rodinou v Severní Karolíně, do níž také zasazuje děj většiny svých příběhů.

www.nicholassparks.com
zdroj: https://www.knizniklub.cz/knihy/202221-ve-tvych-ocich.html 

Co dodat:

  • kdo by neznal Sparkse a jeho srdce rvoucí příběhy?
  • podle mě jsou knihy N.S. občas někdy vleklejší, ale samotný příběh za přečtení vždy stojí
  • kdo autora zná, tak ví, že o slzy není nouze, ale mám dojem, že toto bude klasická romance...uvidíme
  • občas je třeba sáhnout i po normálních knihách a přestat se topit jen v krvácích
  • ta obálka!!!
  • kniha vychází cca 9.1.2017 u nakladatelství Ikar

možnost nákupu ⇐


Tak co, milovníci Nicholase Sparkse, volba je jasná, že? 
A co vy ostatní, dáte knize šanci?

Pěkný zbytek dne...

7 komentářů:

  1. Nejsem žádný ohromný fanda, ale jednou za čas po Sparksovi ráda sáhnu, takže této novince patrně neodolám :) Bylo by prima, kdyby tam tentokrát nikdo neumíral, poslední dobou mě taková témata celkem nervujou. A Míšo, moc mě tento formát knižních tipů baví, je to skvěle zpracované :) Měj se pěkně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Kristý!
      Už mám připravený další tip na příští týden. Vím, že jsem spíše orientovaná na novinky, ale snad to nevadí :-).
      A máš pravdu, Sparks je celkem depresivní autor, ale když to tak vezmu, tak poslední dvě knihy vlastně dopadly celkem dobře, tak snad i tato :-D

      Vymazat
  2. Já ho tedy třeba vůbec neznám, to jsem ostuda, že :D Ale je pravda, že ty srdcervoucí knihy moc nečtu, ale obálka je na jedničku!
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsi ostuda, stačí třeba že jsi viděla pár filmů na motivy jeho knih.
      Některé jeho knihy za to ale opravdu stojí. Jsou srdcervoucí, ale dá se! :-)

      Vymazat
  3. Ještě jsem od něj nic nečetla, ale už dlouho zvažuji, že bych po něčem sáhla, tak uvidím, jestli se k němu někdy dostanu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme těch tipů moc co? :-) Uvidíš, třeba sek němu někdy dostaneš :-)

      Vymazat
    2. Víc než stíhám číst 😊

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[