UNBOXING 10/2016_4

31.10.16
Krásný začátek pracovního týdne!
Vítám vás u dalšího říjnového rozbalovacího článku. Na konci minulého týdne mi přišly hned dva zajímavé balíčky, k sepsání článku jsem se bohužel dostala až dnes. Ale prodloužený víkend jsem si opravdu užila a nezahálela. Udělala jsem si takový svůj malý osobní čtecí maraton. Dočetla jsem Skleněný trůn. Nezlomnou a Stínovou královnu. Naprostá spokojenost se všemi knihami.
 To byl relax!
Teď se ale pojďme podívat na balíčky a co se v nich ukrývalo.

Oba balíčky pohromadě k nerozeznání jeden od druhého.

První je od Knihy Dobrovský



Emory Charbonneauová, dětská lékařka a maratonská běžkyně, zmizí na horské stezce v Severní Karolíně. Vydala se tam na trénink, ale také si chtěla uspořádat myšlenky a uvážit, zda má smysl udržovat manželství, které se rozpadá. Než policie začne po pohřešované pátrat, stopa dávno vychladla a horskou divočinu sevřela mlha a sněžení. Policie má podezření, že za zmizením Emory vězí právě její manžel. Strhující příběh, v němž nic není tak, jak se jeví, je nabitý nečekanými zvraty a prostoupený vášnivými emocemi. Vyprávění o lásce, zradě a volbě, kterou musí člověk učinit, aby přežil.

Druhý balíček je od nakladatelství Omega






Román Psycho Roberta Blocha byl poprvé vydán v roce 1959 a okamžitě se stal hitem, což jen o rok později vedlo k natočení filmu, který přinesl děsivý příběh Normana Batese do povědomí veřejnosti, který ještě umocnila TV série Motel. Trvalo dalších 23 let, než Bloch napsal další román Psycho, ze kterého zjistíme, že Norman byl po celou tu dobu v ústavu pro duševně nemocné. V tomto pokračování Norman ze sanatoria uprchne a v Hollywoodu rozjede smrtící mejdan..

Ale co se v onom sanatoriu přihodilo během těch dvou desetiletí? To ještě nikdo nezažil...

Píše se rok 1960 a Norman Bates je ve státní nemocnici pro duševně nemocné zločince v péči doktora Felixe Reeda, který se ho snaží dostat z jeho katatonických stavů.

Ale Norman a Dr. Reed jsou neustále obtěžováni ostatními pacienty i zaměstnanci, kteří si myslí, že toto sanatorium je daleko spíše vězení než místo určené k uzdravování nemocných, Přispívá k tomu i samotná budova, kdysi soukromá léčebna, o které se tvrdí, že je strašidelná. Na scéně se objevuje Normanovo dvojče Robert Newman, jehož mozek byl ihned po narození jeho ošetřujícím lékařem prohlášen za poškozený. Jak Robert a Norman vyrůstali, Norman zjišťuje, že temno Robertovo je ještě hlubší než to, které na Normana číhá venku ve městě.

Vraždy na sebe nenechají dlouho čekat a šokující řetěz událostí nás vtáhne ještě hlouběji do vyšinutého šílenství uvnitř Psycho-Sanatoria.

Na obě knihy se moc těším, Psycho - Sanatorium už jsem dokonce i včera rozečetla, ale zatím nemohu nic konstatovat, protože jsem přečetla jen kousek, bude to asi hodně zajímavé čtení. 
Sandra Brown je taková sázka na jistotu, zatím mě nikdy nezklamala, dokáže do knih zapojit jak napínaví děj, tak i lásku a to mi naprosto vyhovuje.

Četli už jste některou z nic? 

Mějte krásný a slunečný den.
Míša :-)

12 komentářů:

  1. To Psychosanatorium teď vídám skoro všude. Musím říct, že obdivuji čtenáře, kteří do toho jdou. Já nejsem zastánce takových knih, jsem až moc velký srab. :o)) Ale knihy vypadají krásně, anotace lákavé. To vypadá na parádní čtení. Pořádně si to užij. Těším se na recenze. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu tě, ale nic není tak horké, jak to vypadá a zdá se, že přesně takové to bude i u této knihy. Málo kdy natrefíš na opravdu děsivou pecku, mám dojem, že to snad ani nikdo už neumí napsat.
      Ale jsem teprve na začátku, tak uvidíme.
      Děkuji a měj krásný den :-)

      Vymazat
  2. Ani jednu knihu jsem nečetla, ale obě vypadají hodně dobře! :) Jsem zvědavá na recenzi k Sandře Brown :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, Skryté zlo jsem objednávala do naší malé knihovny, snad se čtenářkám bude líbit. Těším se na tvou recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ani jednu jsem nečetla, není to můj šálek četby :) Ale přeji Ti, ať se líbí! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tady mě zajímá názor na obě knihy :)) Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  6. První knihu jsem už párkrát viděla, ale moc mě nezaujala. Snad se ti bude líbit :) Psycho jsem četla v pondělí a je to zajímavá knížka. Myslím, že by se ti mohla líbit. I když zrovna strašidelná kniha to podle mě není.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akorát jsem včera Psycho dočetla, nebylo to nijak strašidelná, to máš pravdu, čekala jsem víc, ale nemůžu říci, že by mě to nebavilo :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[