Měsíční shrnutí 02/2016

6.3.16
Pozdě, ale přece. Poslední dny nějak zanedbávám blog. Je mi to líto a všem se moc omlouvám. Ale onemocněl mi syn a nebyla to žádná sranda.... Zdá se, že teď už vše nasvědčuje tomu, že bude v pořádku a já zase začnu být více aktivní. Toť k mé omluvě. Mám tu pro vás měsíční shrnutí měsíce února. Přečteno 8 knih a devátá rozečtená. Což není vůbec špatné. Jsem spokojená :-). Jen toho času kdyby bylo víc, ale to přece znáte. Takže jdeme na to.

09. Povídej, co vidíš - Joy Fielding - 02/2016
10. Slunce na útěku - František Niedl - 02/2016
11. Dům na kopci - Shirley Jackson - 02/2016
12. Černé lži - Alessandra Torre - 02/2016
13. Grey - E. L. James - 02/2016
14. Polámané panenky - James Carol - 02/2016
15. Spálená obloha - Gilly Macmillan - 02/2016
16. Kraj padavých větrů - Jörg Maurer- 02/2016

Povídej, co vidíš - recenze ZDE


Knihu jsem hodnotila 4 hvězdičkami. Možná bych dala i pátou, protože kniha nebyla vůbec špatná. Jenže podle mého osobního názoru, místy občas zbytečně vleklá. Však jsem to také napsala i v recenzi. Ale jinak dobré čtení, dobrý námět i dobře zpracované. Doporučuji.










Slunce na útěku - rezenze ZDE

Knihu jsem hodnotila plným počtem hvězd a to zaslouženě. Moje první zkušenost s postapokalyptickou knihou. A musím říci, že to bylo opravdu perfektní, čtivé. Nemohla jsem se odtrhnout, byl to pro mě opravdu takový svěží vítr z jiného soudku a myslím, že jsem objevila nový žánr, který by mě opravdu mohl dost bavit. 










Dům na kopci - recenze ZDE




Knihu jsem sice hodnotila jen 3 hvězdičkami, ale to neznamená, že nebyla dobrá. Naopak, je to...jak bych to jen řekla...stará škola? Ano, asi tak. Mám ráda tématiku starých domů, takže ty pasáže, na které si většina stěžovala, že jsou nudné, jsem si já absolutně užívala. Seznamování se s Domem na kopci bylo prostě super. Tajuplné tak akorát. 








Černé lži - recenze ZDE

Další erotická kniha na našem trhu. Nejprve jsem si myslela, že ji ani nedočtu, ale pak došlo k tak překvapivému zvratu, že jsem se nemohla odtrhnout, takže...milovnice erotických romancí neváhejte ani minutu. Tohle je to pravé pro vás!











Grey - rezence ZDE


Kdo mě už trošku zná, tak ví, že se sympatiemi k této knize netajím. Prostě tuhle sérii miluju... Ale i já jsem celkem objektivní, proto jsem si kladla otázku, zda byl díl, s příznačným názvem Grey, vůbec nutný. Byl pěkný, ale možná trošku zbytečný. Ale to nemění nic na tom, že je kniha chtěná, čtená a neustále kupovaná. To o něčem svědčí. A není to fakt, že ti, co ji kupují, jsou negramotní tupci, kteří nemají vkus. Pak je asi zřejmě ČR plná takových bláznů a já se hrdě řadím mezi ně :-).






Polámané panenky - recenze ZDE

 Dle mého názoru se máme od tohoto autora ještě na hodně co těšit! Naprostá pecka vážení. Geniální a velmi působivé čtení. První díl ze série a já nehodlám zůstat pouze u jednoho, rozhodně dokoupím i ty další. Super čtení.











Spálená obloha - recenze ZDE

S podobnou tématikou jakoby se roztrhl pytel. Ztracené děti...
Ale proč ne, když to takhle dobře funguje. Skvělá kniha, která vás donutí se zamyslet nad pár věcmi. A donutí vás přemýšlet i po jejím přečtení. I když vše dobře dopadne, neznamená to, že je vše zapomenuto. Lidská psychika je křehká a co teprv ta dětská. Skvělé čtení! Rozhodně doporučuji.









Kraj padavých větrů - recenze ZDE

A poslední knihou měsíce února byla tahle na první pohled dobře působící kráska. Jenže opak byl pravdou. Kniha mi moc nesedla, ale věřím, že si své příznivce jistě najde. Každopádně to nebylo nic pro mě. Bohužel.











Tak to máme za sebou. Co na to říkáte? Četli jste některou z výše uvedených knih? Pokud ano, podělte se o svůj zážitek. 

10 komentářů:

  1. Pěkné shrnutí:-) Četla jsem jen Polámané panenky a ty byly super :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé shrnutí :) Přečetla jsi toho hodně :) Jsem ráda, že jsem si přečetla recenzi na Kraj padavých větrů, aspoň vím, že si ji nepořizovat. A Slunce na útěku bylo dobré, jen s hlavními hrdiny jsem si úplně nesedla..Spálená obloha vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem měla problém s hrdiny, hlavně s tím klukem, lezl mi na nervy, ale jako celek to bylo super.

      Vymazat
  3. Zvládla si toho hodně :)
    Polámané panenky jsou pro mě na cestě a já se na ně neskutečně moc těším!! :)
    Greye bych chtěla koupit mamce a Spálenou oblohu sobě,ale mám stopku,tak si budu muset počkat :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Díky Šárko, dobrý rozjezd, ale už cítím, že nějak ubírám :-D

      Vymazat
  5. Obdivuji Tě, že i s nemocným synem dokážeš přečíst takové množství knih... Parádní bilance a už se těším na další! :)
    Hezké pondělí,
    K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle jsem právě ještě stihla před tou nemocí, pak už to šlo těžko, ale děkuji :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[