UNBOXING 02/2016_2

10.2.16
Dnes tu máme dvojitou rozbalovačku :-)
Dnešní středu bych nazvala velice plodnou a radostnou. 
Žádné zdržování...jdeme na to!

Obě nadílky jsou z mého oblíbeného buxu.






Izolovaný
Koroner Paul Herzfeld najde v hlavě jedné velmi zohavené mrtvoly telefonní číslo své dcery. Hannah byla unesena a pro Herzfelda tak začíná děsivá hra na honěnou. Únosce totiž na ostrově Helgoland přichystal další těla s indiciemi. Herzfeld ale nemá šanci se k novým informacím dostat, protože ostrov nacházející se na širém moři je kvůli orkánu odříznut od pevniny a většina obyvatelstva již byla evakuována. Kreslířka komiksů Linda, která našla mrtvé tělo na pláži, je jednou z mála osob, které na ostrově zůstaly. Herzfeld se ji snaží zoufale přesvědčit, aby dle jeho pokynů po telefonu provedla pitvu. Jenže Linda v životě nedržela v ruce skalpel, natož aby někoho pitvala…

Nezvěstná
Jedno temné tajemství. Jeden akt pomsty.
Když Emma Josephová potkala svého pozdějšího manžela Davida poprvé, byl zlomený zármutkem. Jeho první žena tragicky zahynula při autonehodě. A z místa nehody záhadně zmizela i jejich šestiletá dcera.
Nyní, o šest let později, Emma věří, že bolestná léta už jsou za nimi. S Davidem si vybudovali nový život a mají krásného syna Ollieho. Vtom ale do jejich životů vstoupí nezvaný host a jejich svět se vychýlí z osy. Emma už se necítí v bezpečí. Jak to tenkrát bylo doopravdy? A proč má takový strach o sebe i o své dítě?
Když zoufalá Emma požádá o pomoc svého dávného přítele detektiva Toma Douglase, dá v sázku celý jejich život. Brzy se začne rozplétat síť podvodů a lží, která oběma naprosto otřese.
Říká se, nikdy nevěř cizím lidem. Možná na tom něco bude..

Krásný holky
Před více než dvaceti lety beze stopy zmizela Claiřina a Lydiina dospívající sestra Julia. Pár let poté se obě ženy odcizily a od té doby spolu nepromluvily. Z Claire se stala oslnivá manželka atlantského milionáře. Lydia, svobodná matka, žije s bývalým vězněm a jen tak tak vydělává na živobytí. Ani jedna z nich se však dosud nevzpamatovala z kruté ztráty, která jim zlomila srdce. Tato zničující rána se opět otevírá, když dojde k vraždě Claiřina manžela.
Zmizení dospívající dívky a vražda muže ve středních letech, které dělí skoro čtvrt století. Co by je mohlo spojovat? Obě sestry opatrně uzavřou příměří a začínají pátrat v minulosti, aby zjistily pravdu. Odhalují přitom tajemství, která před dávnými lety zničila jejich rodinu… a nacházejí možnost vykoupení a odplaty tam, kde by je nejméně očekávaly.

„Karin Slaughter má nepřekonatelný cit pro detail a pravdivé vyjádření skutečnosti… Ráda si koupím každou její knihu.“ – Gillian Flynn
„Neohrožená spisovatelka. Jedna z nejsmělejších autorek thrillerů v dnešní době.“ – Tess Gerritsen
„Její postavy, zápletka a rytmus vyprávění nemají mezi autory thrillerů konkurenci.“ – Michael Connelly

Kůže
Jack Caffery (4.)
Mo Hayder nás znovu vtahuje do děsivého, temného světa. Natolik děsivého, že tentokrát se začne bát i detektiv Caffery.
Na odlehlém místě za městem byla nalezena mrtvola ženy v pokročilém stádiu rozkladu. Policie došla k závěru, že šlo o sebevraždu, a soudní patoložka tuto domněnku potvrdila. Jeden člověk však stále pochybuje: detektiv Jack Caffery. A pochybnosti se přemění v jistotu, když policejní potápěčka Blecha Marleyová vyloví ze zatopeného lomu torzo psa. Ten pes patřil mrtvé ženě. A před smrtí ho kdosi stáhl z kůže.
Caffery ví, že něco takového by před smrtí žádný sebevrah neudělal. A protože chce kolegům dokázat, že se mýlili, začne postupně pronikat do tajů předčasně ukončeného života Lucy Mahoneyové. A zatímco nalézá temná zákoutí, o nichž neměli tušení ani Lucyini blízcí, začíná se ho zmocňovat podivný neklid. Jako by ho někdo sledoval...
A pak je nalezena další žena, jejíž mrtvola jako by byla kopií té předchozí. Události nabírají rychlý spád. Caffery se ocitá v jejich víru a znovu se přesvědčuje, že každý člověk v sobě skrývá cosi temného: zavražděná žena, majitel starožitnictví, on sám... a také jeho blízká kolegyně. 

V žáru lásky
Po několika letech strávených v cizině vrací se k loži těžce nemocného otce krásná Schyler. Vrací se i proto, aby se konečně zbavila tíživých pout minulosti, které ji svazují a nedovolují jí začít žít vlastním nezávislým životem. Především musí vyřešit svůj vztah ke Kenu Howellovi, muži, kterého vroucně milovala, s nímž plánovala společnou cestu životem, na kterou však Ken vykročil s její sestrou. Má jediné přání - vypátrat, co před lety způsobilo, že si přestali rozumět s otcem, a pokusit se obnovit krásný vztah, který mezi nimi byl. A protože ví, jak otci záleží na rodinném podniku a nádherném domu, pouští se do boje o jejich záchranu. Přitom potkává muže, který jí pomůže odkrýt nejedno tajemství.
Dramatický příběh plný nečekaných zvratů je zasazen do rozpáleného jižanského města, které si žije svým poklidným životem, pod jehož povrchem se však tají lidské osudy plné vášní, bolesti, strastí, nenávisti a krutosti, ale i hluboké a vroucí lásky.

Chybíš mi 

Mimochodem, obálka je v příšerném stavu :-(, nechápu, jak se tohle může stát! Horní i spodní okraje jsou pomuchlané a oštěchtané :-(

Nový špičkový psychothriller Harlana Cobena, autora celosvětového bestselleru Šest let.
Na začátku to vypadalo jen jako obyčejná profilová stránka tak jako spousta jiných na internetové seznamce. Kat Donovanová, osamělá policistka newyorského sboru, dostala předplatné na tenhle web od své kamarádky Stacy. Ale pak si Kat lépe prohlédne fotografii muže, který ji zaujal, a najednou jako by její svět kolem ní i v ní vybuchl. Ze snímku na ni hledí její bývalý snoubenec, Jeff, který jí zlomil srdce a kterého osmnáct let neviděla. A to ještě netuší, co všechno se kliknutím na jeho stránku otevře… Kat nejprve doufá, že se možná její život od téhle chvíle začne ubírat lepším směrem. Pak ji však osloví mladičký Brandon, který tvrdí, že jeho matka zmizela a že v tom má prsty Jeff. A z minulosti se začnou vynořovat nejen Jeffova tajemství, ale i znepokojivé otázky týkající se všech lidí, které kdy Kat milovala…

Šepot vzdálených chvil
Edie Burchillová dostane nečekaný dopis a vydává se do Milderhurst Castle, vznosného, ale chátrajícího sídla, kde žijí neprovdané sestry Blytheovy. S nimi a s jejich stárnoucím otcem zde před padesáti lety během druhé světové války Ediina matka strávila po evakuaci z Londýna část dětství. Starší sestry Blytheovy jsou dvojčata a většinu svého života zasvětily péči o nejmladší sestru Juniper, která se nikdy nevzpamatovala z psychického šoku, který utrpěla v roce 1941, kdy ji opustil snoubenec. 
Eddie pomalu začíná rozplétat matčinu minulost, v kamenných zdech Milderhurstu se však skrývají ještě mnohem větší tajemství… Co všechno se vlastně před oním půlstoletím stalo?





 A jako další tu máme??? Koho jiného než mého oblíbeného???
<3




Grey
Život Christiana Greye je čistý, disciplinovaný, plně pod kontrolou, plný bohatství a… naprosto prázdný. Až do dne, kdy do jeho života vstoupí Anastasia Steele. Snaží se na ni zapomenout, vytěsnit ji, ale místo toho ho strhne bouře emocí, kterou nedokáže pochopit a které nedokáže odolat. Dá mu Ana zapomenout na hrůzy dětství, které Christiana pronásledují každou noc? Nebo ho jeho temné sexuální touhy a snaha kontrolovat vše včetně téhle dívky donutí zničit křehkou naději, kterou mu Ana nabízí?


A víte co? Dnes to uzavřu pouhou větou....
MILUJI KNIHY, MILUJI JEJICH VŮNI A POŘÁD JICH MÁM HROZNĚ MÁLO! :-D

6 komentářů:

  1. Páni opravdu krásná hromádka a samé špeky :)
    Přeji příjemné čtení a těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Absolutně luxusní nálož, užij si čtení, Míšo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-), bože...měl by nám někdo už stanovit diagnózu :-D

      Vymazat
    2. To by měl :) Ještě že se za to nezavírá do léčebny, obávám se, že by bylo přeplněno na několik let dopředu :D

      Vymazat
  3. To je teda hromada :-) Až na Graye, bych brala všechny.

    Giveaway

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[