RECENZE: Uklidňující omalovánky -

24.2.16
Rok vydání

2016
Počet stran

128
Vazba

brožovaný
Jazyk

čeština
Formát

216x254 mm
Původní název:

Calm Colouring Book

...Anotace...
     Tato podmanivá kniha je plná překrásných obrázků určených k vybarvení. Omalovánky s přírodními a zvířecími motivy ve vás probudí skrytého umělce. Jakmile necháte tvořit své vnitřní já, vaše mysl a tělo se zklidní.
...Recenze...
     Dostalo se mi do rukou něco, co mě opravdu velmi pozitivně ovlivnilo. Co mě potěšilo, uspokojilo, uklidnilo a příjemně kreativně zaměstnalo. To "něco" jsou tyto krásné omalovánky s názvem Uklidňující omalovánky
     Po otevření této omalovánkové knihy jsem byla mile překvapena rozmanitostí obrázků. Jednouché tvary, zvířecí motivy, krajina a dokonce i složitější obrázky, které, ač se zdají být náročné a těžké, tak nejsou. Jde jen o inspiraci, představivost a čas. Po pár minutách vás to tak chytne, že nebudete chtít přestat. Je jen na vás, jaké barvy použijete, nikde není psáno, že vše musí korespondovat s realitou. A o tom to právě je. Je to jen o vás a vaší fantazii.
     A co dodat k názvu uklidňující? Jednoznačně souhlasím. Omalovánky vás pohltí a i přesto, že se váš mozek bude soustředit na jednotlivé tahy a složitost obrazu, tak vy se s každou další barvou budete více a více uvolňovat. Ano, opravdu mě to uklidňovalo. Momentálně procházím složitějším obdobím a abych pravdu řekla, nevěřila jsem, že něco takového může fungovat. Ale ono to vážně fungovalo. Je to perfektní odreagování a uvolnění celého vašeho JÁ. Mohu jen vřele doporučit. Ale pozor! Je jisto jisté, že se z radostného "čmárání" stane závislost ;-).
     Celá kniha má velmi příjemný formát, dobrou tloušťku jednotlivých listů, což je pozitivní, protože nedochází k protlačování tahů na další stranu. Všechny obrázky jsou na jednotlivých stranách. Není nutností začínat hned prvním obrázkem. Můžete si vybrat každý den jiný, podle vaší momentální nálady a chutě. A věřte, nemusíte se bát, že si nevyberete. Já si vždy našla ten pravý, který mě v ten daný den oslovil. Rovněž oceňuji možnost vystřižení obrázku, výsledný obrázek si totiž pak můžete třeba i zarámovat. Doporučuji používat lepší a kvalitnější pastelky. Nejen, že si to tyto omalovánky zaslouží, ale váš požitek z tvorby se tím několikanásobně zvětší a výsledný výtvor vás o to více potěší.
Není třeba už více dodávat, obrázky níže vám řeknou mnohem více a vy tak budete mít možnost nahlédnout do tajů těchto skvělých Uklidňujících omalovánek:












Za poskytnutí těchto omalovánek k recenzi velice děkuji nakladatelství 
Omalovánky zakoupíte ZDE nebo ZDE.


16 komentářů:

  1. Moc pěkná recenze Míšo, a obrázky máš krásné je vidět, že tě to opravdu bavilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Marcelko, jak mi psala Šárka. Pozor, je to návykové. Měla pravdu :-D

      Vymazat
    2. Ano to je pravda, my taky jen čteme a malujeme :-D

      Vymazat
  2. Míšo, moc pěkná recenze :) Vítej mezi pastelkářky :D

    OdpovědětVymazat
  3. Omaľovánky vyzerajú veľmi pekne a príjemne a hoci ja osobne som tomuto trendu ešte nejako nepodľahla, vyzerá to na fajn relaxačnú činnosti :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se celou dobu držela mimo, ale pak to přišlo a víš co?? Podlehla jsem a to velmi rychle, potřebovala bych nafukovací den. ;-)

      Vymazat
  4. super recenzia, ja mám radšej také mandaly ornamenty , najviac pri nich zrelaxujem ♥ je to super kiežby som mala viacej času

    TeenMumy

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkná recenze vážně :) I já jsem sama dostala omalovánky Proměny lesa a asi se na to po nervech na vysoké brzy vrhnu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, na proměny už jsem koukala a jsou velmi zajímavé. Škole zdar. ;-)

      Vymazat
    2. Děkuji, na proměny už jsem koukala a jsou velmi zajímavé. Škole zdar. ;-)

      Vymazat
  6. To jsou povedené omalovánky, líbí se mi ta rozmanitost... Já některé z těchto "omalovánek pro dospělé" naprosto nechápu - je to vše tak mini mini, že bych se při snaze vybarvovat spíše rozčilovala než uklidňovala. :D Naopak, takovéto motivy mě lákají. Díky za tip a přeji hezký den! :)
    K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač. A naprosto chápu to mini, jak píšeš, ale pozor, nemusíš se bát. Já jsem se tomu nejdříve vyhýbala a pak to zkusila a opravdu jsem byla překvapená. Jsem nervák, ale světe div se, v tomhle případě se nic takového nekonalo. Nevím, jak je to možné, ale prostě to opravdu funguje a uvolňuje. Ale i tak,pro někoho je prostě příjemnější vymalovávat jednodušší motivy, takže jen s chutí do toho :-). Věř mi, budeš překvapená, jak tě to chytne ;-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[