"mini"RECENZE - LAURA - Prokletí městečka Palokaski - J. K. Johansson

3.6.15




Strhující Thriller? Možná předzvěst  lepšího pokračování...
Aneb, finský pokus, jak zapadnout mezi nejlepší.






  • název: Laura
  • série: Prokletí městečka Palokaski (1.)
  • autor: J. K. Johansson
  • žánr: Literatura světová, detektivní
  • rok vydání: 2015
  • nakladatelství: XYZ
  • počet stran: 208
...Anotace...60% (3.6.2015)
     Co se stalo Lauře Andersonové?
Miia Pohjavirtová, bývalá policistka se specializací na internetový zločin, začíná novou kariéru jako metodička prevence na střední škole, kterou dříve sama navštěvovala. Těsně před začátkem školního roku zmizí během školní zábavy v sobotu večer studentka Laura Andersonová, klientka Miina bratra, školního psychologa Nikkeho. Když Lauřini rodiče založí facebookovou stránku za účelem lokalizovat svou dceru, Pandořina skřínka se otevírá a ovlivní jindy poklidný chod městečka Palokaski je narušen...
     První díl trilogie Prokletí Městečka Palokasi je napínavý psychologický thriller odehrávající se v době sociálních sítí a internetových diskusí.


...Recenze...
Miia dříve pracovala pro policii jako specialistka na sociální sítě. V dnešní době se ani není čemu divit, že je pro policii, právě toto oddělení důležité. Většina z nás žije právě ze sociálních sítí. A i ona sama jim doslova propadla. Změna je život a možná proto, změnila zaměstnání nebo to byl možná osud. Miia nastoupí do nové práce, čímž je preventiska na místní škole v Palokaski, právě v den, kdy je nahlášeno pohřešování tamní studentky Laury. Naposledy byla viděna na rozlučce s létem a pak, jako by se po ní slehla zem...
I když se chce Miia vehementně věnovat svojí nové práci, její zalíbení ve šťourání v sociálních sítí,  nepřijde nazmar ani zde. Celý tenhle případ zmizení, je jí velmi blízký, před lety totiž podobným způsobem zmizela její sestra Venla... 
Případ vyšetřuje její bývalý parťák Korhonen, který nejprve Miiu ledabyle odháněl, ať se teď věnuje nové práci, protože pro policii už nepracuje. Chtě, nechtě, nakonec je do toho případu stejně zatažena, protože první podezřelá osoba je její bratr, který na škole dělá psychologa. Někomu se vztah jeho a Lauřin nezdál býti dosti pracovní a na sítích si na něm pěkně smlsli. Co je to za psychologa, když se svým studentům věnuje s takovou péčí? 
Miia se tedy dává do pátrání, aby očistila svého bratra a snaží se z ostatních spolužáků dostat co jen lze. Kdo je ten záhadný informátor, který ví mnohem více, než se zdá? Kam se Laura poděla a proč je Lauřina kamarádka Nora tak vystrašená? Laura je mrtvá, čeká ji stejný osud?

Můj názor na tuhle knihu je velmi vlahý. Obálka vás ohromí, formát knihy také, ale její obsah, zase tak ohromující není. Není ani strhující, tak, jak slibuje titulek na obálce. Abych pravdu řekla, nebyla jediná pasáž, při které bych tajila dech, nebyla tam ani žádná taková, která by vás popohnala k tomu, číst se zaujetím a křečí v ruce... Velké plus této knihy je hlavně to, že i přesto, že není nijak zvláště napínavá, tak je velmi dobře psaná. Nedá se totiž říci, že mě nudila, prostě jsem četla a dočetla. Myslím ale, že to takhle bylo prostě myšleno, tento díl je rozhoupávací a seznamovací, protože to lepší nás zřejmě teprve čeká a to v dalším díle s názvem Nora. A jak jsem již výše zmiňovala, právě Nora v poslední kapitole zasadí Miie brouka do hlavy. Ta holka něco ví, možná ví víc a možná proto bude muset v dalším pokračování zmizet...???

Určitě dám šanci ještě dalšímu pokračování, protože věřím, že právě to, bude v tomto příběhu zlomové. Toto je skvělé téma, městečko, které má svá tajemství...

Zdroj: www.databezknih.cz

2 komentáře:

  1. kniha me take zaujala ale bojim se ze presne jak rikas ty neco tomu bude chybet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono záleží na tom, jak je člověk náročný. Už jsem se setkala i s nadšeným komentem, ale jak jsem psala, já čekala víc. :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[