RECENZE: Žena mého života - Tim Weaver

25.2.20



Pohřbil ji. 
Oplakal.
A teď je zpět.

Info o knize:


  • název: Žena mého života
  • orig. název: You Were Gone
  • série: David Raker (9. díl)
  • autor: Tim Weaver
  • žánr: světová literatura, detektivky, thrillery
  • nakladatelství: Mystery Press
  • rok vydání: 10/2019
  • počet stran: 512
Devátý případ Davida Rakera. A asi ten nejvíc emotivní díl ze všech. Už u předešlého dílu Muž bez minulosti jsem zmiňovala, že se autor více soustředí na city čtenáře, že jsou případy mnohem více emotivní. U Ženy mého života to platí dvojnásob. V tomto dílu se k Davidovi přiblížíme nejblíže a to hlavně osobně. Více nahlédneme pod pokličku jeho osobního vztahu s manželkou Derin, která před několika lety zemřela na zákeřnou rakovinu. Bojovala statečně, dvakrát se jí podařilo rakovinu porazit, potřetí už ztratila sílu k boji a podlehla. 

Osm dílů se s její smrtí smiřoval společně s Davidem i samotný čtenář. Osm dílů jsme si procházeli střídavě dobrým i špatným obdobím. Jenže Deriin stín se ploužil společně s námi. A ploužil se tak dlouho, až se i fyzicky zhmotnil! Derin Rakerová je zpět. Přináší s sebou ještě větší zmatek než ten, který zde po sobě zanechala před osmi lety. 

Je krátce po Vánocích a David tráví tyto sváteční chvíle společně se svou dcerou. Užívá si pohodu a načerpává sílu do dalších dnů. Poklidnou atmosféru a rodinnou idylu ovšem naruší telefonát z policejní stanice. Tam se totiž objevila žena, která tvrdí, že je jeho manželka Derin. Absurdní a nemožné! Ale je to opravdu nemožné? 

Ta žena je Derin opravdu podobná, ale David si je téměř jistý, že to Derin, jeho milovaná Derin, není. Drobné hlasové rozdíly, nepatrné drobnosti v její tváři… Ale proč ta žena velmi dopodrobna zná jejich soukromý život. Ví o věcech, které mohla a může vědět pouze a jen Davidova žena. 

Ta žena tvrdí, že je David nemocný, že trpí jakousi psychickou nemocí, která čas od času zapříčiní to, že David trpí utkvělou představou o tom, že jeho žena je mrtvá a nebo se za ni někdo cizí vydává. Nebudu vám nic nalhávat, o Davidovi budou pochybovat všichni, včetně jeho samotného.


Recenze psána pro portál CHRUDIMKA.CZ

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[