RECENZE: Zkrátka se zamilujte - Ali Berg, Michelle Kalus

8.3.19





Napsala si svůj vlastní příběh...

Info o knize:

  • název: Zkrátka se zamilujte
  • orig. název: The Book Ninja
  • autor: Ali Berg, Michelle Klaus
  • žánr: Literatura světová, Romány, Pro ženy
  • nakladatelství: Fortuna Libri
  • rok vydání: 11/2018
  • počet stran: 384
Knihomolové milují knihy, romantické knihomolky milují romantické knihy, a také knihy, které vypráví příběh o podobných knihomolkách jako jsou ony samy. A právě takový příběh dostanete v knize Zkrátka se zamilujte.

Frankie je beznadějná romantička a žena, která miluje knihy. Pracuje společně se svou dlouholetou kamarádkou v knihkupectví a celý den objevuje nový příběh za příběhem. Chybí jí jen skutečná a opravdová láska. Jenže, jak  sami víme, najít tu prvou lásku není úplně snadné, ne-li občas i nemožné.

Frankie má plán, pomocí knih a krátkých vzkazů chce najít toho pravého, pana Božského. Sečtělého inteligentního muže. Proto se rozhodne nechávat ve vlacích a autobusech náhodně položené knihy se vzkazy a kontaktem na ni. První e-mail na sebe nenechá dlouho čekat. Přijde druhý, třetí... Zažívá zvláštní i milá setkání s různými druhy mužů, ale který je ten pravý? 

Věří, že jí knihy pomohou. Jenže si tak trochu zahrává s ohně, obzvláště ve chvíli, kdy potkává Sunnyho, muže, který čte Hunger Games... Pro boha! Sunny rozhodně nebude žádný pan Darcey, ale kdo ví? 

Společně s Frankie a její těhotnou kamarádkou zažíváme mnoho trapasů i šťastných a legračních chvil. Zažíváme poznání, zklamání, a hlavně hledáme sami sebe, tedy vlastně skutečnou Frankie na jejímž ocelovém plášti zaznamenáváme v průběhu čtení lehké trhlinky. 

Najde Frankie svoji vysněnou spřízněnou duši? Jedno je jisté, tohle hledání nebude jednoduché a bude to parádní a nevšední jízda.

Dvojice autorek nám přináší příjemně pohodový román pro ženy a dívky a hlavně pro milovnice knihy, které nejen, že knihy rády čtou, ale rády si i o nich dál něco přečtou. Originální námět i zápletka, která pohladí nejednu romantickou duši. Zkrátka se zamilujte je příběh jednoho obyčejného avšak nevšedního života. Je to příběh, který si rády přečtete v pohodlí pod dekou nebo s nohama na stole. Nekomplikovaný příběh o lásce a jejím hledání. A také o procitnutí, prozření a uvědomění si. 

Já osobně knihu shledávám příjemnou a pohodou, ale pár výtek bych měla. Občas jsem si v určitých situacích povšimla lehké absurdity a možná nadnesenosti. Občas mi hlavní hrdinka přišla přehnaně naivní a v některých situacích se chovala na můj vkus hloupě. Ale je to příběh a není můj. Proto jej respektuji a v celku to smysl mělo. 

Zkrátka se zamilujte je kniha jednoduchá a nekomplikovaná a přesto velmi milá. S klidným svědomím ji mohu doporučit všem romantickým duším hledajícím oddechové čtivo na jeden prolenošený víkend.
Hodnocení: 75%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fortuna Libri

Anotace:

Jak se stát knižní vílou a sbalit kluka svých snů.

Frankie Roseová zoufale touží po lásce. Chtěla by konečně potkat alespoň trochu normálního muže. Má ale smůlu. Proto se rozhodne vzít osud do vlastních rukou! A jelikož pracuje v knihkupectví a je nadšená čtenářka, vezme si na pomoc to, co je jí nejbližší. Knihy. Do vlaků, tramvají a autobusů rozmístí oblíbené knížky se svým kontaktem, aby přilákala inteligentního, krásného a sečtělého mladého muže. Muže svých snů. Ozve se jí Sunny a přeskočí jiskra. Ale je tu jeden háček. Frankie má ráda klasiku a Sunny čte jen žánr young adults, a navíc se objeví i další neodolatelní muži …

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[