RECENZE: Vždycky je to manžel - Michele Campbell

7.12.18




Vždycky je to manžel… pokud to není nejlepší kamarádka

Info o knize:

  • název: Vždycky je to manžel
  • orig. název: It's Always the Husband
  • autor: Michele Campbell
  • žánr: Literatura světová, Pro ženy, Thrillery
  • rok vydání: 10/2018
  • nakladatelství: Mystery Press
  • počet stran: 384
Voda dole pod nimi vířila a pěnila. I přes bušení svého srdce slyšela ten hukot až nahoru.
“Běž a skoč.”
“Běž.. a skoč?”
“Běž a skoč. Sama víš, že to chceš udělat.”
     Shari Lapena tuto knihu označila jako geniální a B. A. Paris si zase stojí za názorem, že tuto knihu nejde odložit. Je to skutečně tak? Nový thriller od nakladatelství Mystery Press přiláká nejednoho čtenáře nejen svou líbivou obálkou, ale také názvem: Vždycky je to manžel. Pokud to není nejlepší kamarádka…

     Román je řazen mezi thrillery a také do kategorie románů pro ženy, souhlasím a přidávám “psychologický”. Příběh je dělen do dvou časových rovin, jak už jsme zvyklí – minulosti a přítomnosti. V dějové lince minulosti poznáváme tři studentky – Kate, Aubrey a Jenny, ze kterých se později stanou nerozlučné přítelkyně. Sdílí spolu nejen pokoj na koleji, ale také spoustu tajemství. Každá dívka je úplně jiná. Kate je světoběžnice, bohatá kráska, která umí užívat života plnými doušky. Aubrey je z chudé rodiny a její duševní stav není nijak dobrý. Jenny je ambiciozní šprtka ze střední třídy. Překvapivě se všechny tři doplňují a rozumí si. Tato dějová linka nás přivede do bujarého vysokoškolského žití. A jestli si myslíte, že mluvím o učivu, tak se pletete. Toto období je totiž plné divokých večírku, drog, sexu a alkoholu. Všechny tři se tváří jako královny, ale uvnitř každé je sváděn psychický boj. Možná až na Jenny, ta si hledí svého jasného cíle a nenechává se moc svými kamarádkami strhnout.

     První ročník vysoké je pro všechny tři dobrým odrazovým můstkem a ani jednu by nenapadlo, že se všechno jednoho dne fatálně změní. Na konci prvního ročníku totiž dojde k nešťastné tragédii, které budou všechny tři součástí. Někdo méně, někdo více. A tady se dostáváme k tomu tajemství, které je spojuje.

Recenze psána pro portál Chrudimka.cz - pokračovat ve čtení můžete ZDE

2 komentáře:

  1. Tak tuhle knížku si dávám do mého seznamu: chystám se číst :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[