RECENZE: Trofej - Steffen Jacobsen

16.8.17




Aby chytili lovce 
musí se stát lovnou zvěří!


Info o knize:

  • název: Trofej
  • orig. název: Trofæ
  • série: Michael Sander a Lene Jensenová (1.)
  • autor: Steffen Jacobsen
  • žánr: literatura světová, thrillery
  • rok vydání: 03/2015
  • nakladatelství: Kniha Zlín
  • počet stran: 419
     Michael Sander a Lene Jensenová se v prvním dílu série setkávají za ne příliš příznivých okolností. Doposud cizí lidé, v průběhu příběhu nerozlučná dvojka bojující na život a na smrt. Ona je policejní komisařkou u kodaňské policie, on je soukromým vyšetřovatelem, jehož služby nenajdete nikde na internetu a musí vám jej někdo hodně bohatý doporučit. 

     Trofej je prvním případem této dvojice, kterou spojí nešťastná událost týkající se samotné komisařky. Spojí je zdánlivě nepodobné případy, které řeší každý zvlášť.

     Lene se ujímá případu sebevraždy bývalého vojáka, která by mohla být velmi brzy objasněna, kdyby dotyčný neměl spoutané ruce za zády a Lene v banálně jednoduchém případu netušila něco většího.

     Michael je doporučen jedné z nejbohatších dědiček Dánska. Ta po smrti otce, nalezla v jeho trezoru velmi zvláštní nahrávku na CD. Její otec byl vášnivým lovcem, za svůj život ulovil snad vše co se jen dalo. Jenže na nahrávce se lovnou zvěří stalo úplně něco jiného. Žena si tedy najme Michaela, který by měl objasnit, zda se její otec skutečně zúčastnil lovu, který s tradiční myslivostí nemá vůbec nic společného. Michael v ruce drží TROFEJ - CD, na kterém je nahrána smrt...

     Ač se to na první pohled nezdá, oba případy mají společného jmenovatele. A tak se poprvé zkříží cesty Michaela Sandera a Lene Jensenové. Lene se tento případ stane osudným a navždy poznamená ji i její dceru. Pokud chtějí chytit profesionální lovce, nelze jinak, než se stát jejich kořistí!

Můj dojem:

     Super! Já nemám slov! Nedávno jsem přečetla druhý díl této série, která nesla opět velmi jednoduchý název - Odplata. Byla jsem tak moc nadšená, že jsem si nutně potřebovala přečíst i první díl, který jsem sice po vydání okamžitě zaznamenala, ale v tom množství knih, jsem na něj zapomněla. Velká škoda! Trofej mi uniknout neměla!

     Klasický severský thriller, který má grády, hlavu a patu a také neskutečný příběh! Hlavní hrdiny si oblíbíte během chviličky. Oba jsou ze stejného těsta, ale přitom je každý úplně jiný. Soukromý vyšetřovatel, bývalý voják a muž, který si ve své profesi může dovolit šlapat mimo zákon. Policejní komisařka, které to pálí a která si šlapat mimo zákon nemůže a nesmí dovolit, jenže pokud to tak cítí, klidně to udělá. Svéhlavá a energická! Skvělá kombinace. 

     V Trofeji nejdříve každý vyšetřuje zvlášť, ale v polovině knihy se jejich cesty spojí a pak už jim jde o holý život! Velmi poutavě a skvěle napsané. Steffena Jacobsena si řadím mezi své oblíbené severské muže! Troufám si ho přirovnat stylem k J.A. Olssenovi. Jacobsen dokáže svého čtenáře upoutat nejen výborným příběhem a dramatickou zápletkou, ale hlavně velmi dobře propracovaným stylem psaní. Kniha je pravou volbou pro milovníky thrillerů a krimi ze severského prostředí. Věřte mi, přečtení nebudete litovat, Trofej prostě musíte mít!
Hodnocení: 90%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:


Anotace knihy:

Mladý manželský pár se po několika letech vydává na společnou dovolenou. Když se jim ale na paty pověsí skupinka brutálních násilníků, promění se výlet do zimních hor v noční můru. Násilné činy v drsné severské krajině však nezůstanou utajeny. Elisabeth Caspersenová, hlavní dědička celosvětově působícího dánského průmyslového impéria, nachází po nějaké době v trezoru svého otce dévédéčko dokumentující krutou organizovanou honičku a popravu lidí.

5 komentářů:

  1. Wow! Tak tohle mě nalákalo. Super recenze, Míšul :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nebýt tvé povedené recenze, která mě hodně nalákala, tak mi kniha unikla, a to hlavně kvůli nudnému a ničím nezajímavému obalu, což je škoda. Díky za tip, knihu si píšu na seznam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marce, obal je sice jednoduchý, ale příběh za to rozhodně stojí. Hodně mě to bavilo a dost jsem si oblíbila hlavní hrdiny. Napínavé do poslední stránky :-)

      Vymazat
  3. Teda tak to vypadá na pořádnou pecku! Píšu si na chsp, skvělá recenze, která mě fakt nalákala :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[