ROZBALOVAČKA - 05/2017

5.5.17
PŘEJI PĚKNÝ PÁTEK!
     máme před sebou prodloužený víkend a já tu pro vás mám po dlouhé době jednu dvojitou rozbalovačku. Mohla být trojitá, ale jednu z knih už jsem stihla za jeden den přečíst i zrecenzovat, tak asi nemá cenu ji tu zpětně ukazovat. 😁 (Byl to Les sebevrahů.) Přes víkend bych pro vás ráda nachystala měsíční shrnutí, ale nevím...podle času. Takže jdeme se mrknout na moje nové přírůstky...




Recenzní výtisk od Robina Stejskala



Anotace:

Čtrnáct nápaditých povídek od úsměvných hříček, přes napínavá dramata a thrillery až k hororu, s přesahem od fantaskního realismu až po sci-fi. Autor si ve své prvotině pohrává s mnoha nápady, tématy i žánry a vytvořil tak pestrou, originální a vyprávěčsky bohatou knížku, která potěší všechny čtenáře, kteří mají rádi příjemnou četbu s dobře vypointovanými příběhy.

 Recenzní výtisk od nakladatelství Omega




Anotace:

Na jaře roku 1628 nalezne mladá Bess Hawksmith bezvládné tělo své matky viset ze stromu. Ví, že pouze jeden člověk ji může uchránit před stejným osudem - Gideon Masters, Warlock. Ví také, že jeho pomoc nebude zadarmo.
V současnosti si Elizabeth v Anglii žije celkem spokojeně. Strávila staletí o samotě, hodně cestovala, přežila epidemie, války i smutek ze své nesmrtelností. Její osamělost náhle skončí, když se spřátelí s dospívající dívkou jménem Tegan. Ačkoli je to proti všem jejím zásadám, Elizabeth otevře své srdce Tegan a začíná ji trénovat na čarodějnici.
Ale Gideon nespí a před ničím se nezastaví. Za svou pomoc si nárokuje Elizabethinu duši. A Bess nyní musí bojovat za záchranu sebe sama – a navíc, musí chránit dívku, kterou miluje jako svou dceru.
 Tak co na knihy říkáte?

Užijte si krásný prodloužený víkend!

19 komentářů:

  1. Na dceru čarodějnice taky čekám, tak snad se nám bude líbit Míšo :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Čarodějka mě také dnes dorazila, snad bude stát za to.

    OdpovědětVymazat
  3. Přemýšlela jsem o té Čarodějce, ale nakonec jsem do ní nešla, tak jsem holky zvědavá, na vaše recenze :) :) Ta první knížka určitě taky nebude špatná a má hezkou obálku :) Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dcera Čarodějnice mi také dnes přišla, tak snad to bude stát za to. Přeji hezké čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Před chvílí mi knihu pošťák přivezl. :) Vypadá opravdu lákavě, ale momentálně mi začíná období zápočtů, tak nevím, kdy se ke knize dostanu. Každopádně ti přeji pěkné čtení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I Tobě. Já už jsem se včera i zacetla a vypadá to pěkný příběh :-)

      Vymazat
  6. Super, snad se ti budou obě knihy líbit:) A také přeji krásný prodloužený víkend! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Byť to není můj žánr, zaujala mě víc Dcera čarodějnice :) Ale užij si obě, Míšo :)

    OdpovědětVymazat
  8. Koukám že ses nechala zlákat čarodějkou. Tak jsem zvědavá :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Užij si ji a budu se těšit na dojmy, Míšo :)

    OdpovědětVymazat
  10. Užij si je! Dceru čarodějnice závidím ;-) Tak hezké čtení.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[