RECENZE: Láska k nakousnutí - Alexander Stainforth

6.4.17






Ve chvíli, kdy mnoho ztrácíš, 
můžeš i něco nalézt.




Info o knize:

  • název: Láska k nakousnutí
  • autor: Alexander Stainforth /pseudonym/
  • žánr: román pro ženy, romantický
  • nakladatelství: ČAS
  • rok vydání: 01/2017
  • počet stran: 272

Recenze knihy:

      Nabídka zrecenzování knihy od samotného autora? Samozřejmě nešlo odmítnou!
Do rukou se mi dostala tato černočerná zaláskovaná kráska, která dává tušit neskonalou romantiku. Společně s ní, jsem ovšem také získala i slušnou dávku humoru a životních lapálií.

     Hlavní hrdinkou knihy je Laura Svobodová, která pracuje v rodinném nakladatelství jako manažerka a redaktorka v jednom. Její práce je jejím koníčkem. Je jejím životem. Po rozchodu s dlouholetým přítelem Richardem se upnula hlavně na svou práci, která ji zcela naplňuje.

     Laura kdysi, ještě na škole, nebývala taková, jaká je dnes. Byla obtloustlá a rozhodně nebyla nijak atraktivní. Šikana její osoby byla na denním pořádku. To poznamená každého člověka a poznamenalo to i Lauru.

     Laura nečekaně obdrží telefonické pozvání od své spolužačky - jedné z teroristek jejího života - k plánovanému školnímu srazu. "No, to ani omylem!" Tam Laura rozhodně nepůjde a tak se snaží ze všech sil vykroutit. I když už dávno není tím nešťastným otloukánkem. Teď je z ní krásná a úspěšná žena - bez manžela, přítele a dětí...

     Co horšího se dnes ještě může stát, náladu už má beztak zkaženou. Jenže osud Lauře připraví nejedno překvapení a to jedno bude v podobě urostlého fešáka, který bude blokovat její vjezd do domu a který se jí do cesty připlete právě ve chvíli, kdy přijde o své vysněné zaměstnání.

     Jak se Laura vypořádá se ztrátou práce a náhlým přívalem silných pocitů z jednoho letmého setkání, které možná nebylo zase až tak náhodné? V Lauřině životě dochází k velkému zlomu. A hlavně k sebepoznání... Láska k nakousnutí je velmi příjemnou třešničkou, která vás pohladí i rozesměje. 


"Děláte si snad ze mě srandu?" zařvu na něj z plných plic. Konečně cítím, jak se začínám uvolňovat. Přesně tohle potřebuju, vykřičet ze sebe všechen vztek, zklamání a ponížení.
"Taky vás rád vidím," culí se. 
"Okamžitě si sedněte do toho vašeho škopku a vypadněte!"
" ´Škopku´, kotě?"

Můj dojem:

     Čekala jsem hodně velkou "slaďárnu", ale naštěstí bylo v této knize vše dobře vyvážené. Alex se s ženskou i mužskou stránkou příběhu velmi dobře popral. Byla jsem až překvapená, jak velmi povedeně a jemně příběh podal. Přeci jen, jak může muž psát příběh z pohledu ženy? Ale opravdu se povedlo. Někde na síti už jsem postřehla přirovnání k žánru knih od S. Kinsell. Noo, maličko podobnost by tu být mohla, ale zaručeně poznáte, co psal muž a co žena. Ale nesnáším tohle srovnávání. Hodnotím knihu jako samostatný celek.

     Možná bych v knize snesla více peprnosti a možná i ironičtějšího sarkasmu, ale i tak kniha působila skvělým dojmem. Chytla a upoutala a to je podstatné. Četla se velmi lehce, nepostřehla jsem žádné nesrovnalosti nebo nepřesnosti v ději. Láska k nakousnutí je velmi povedený román pro ženy, řekla bych, že i díky podání mužského spisovatele, velmi jemným, i když o humor zde nouze nebyla.

     Na další knihy autora se velmi ráda podívám!

Hodnocení: 83%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji samotnému autorovi!



❓Věděli jste, že Alex je autorem knihy Krvavá Mary

O autorovi:

foto Mgr. Petra Křížová

Narodil jsem se 18. dubna roku 1982 v Kladně. První mou samostatnou knihou byl úvodní díl série Anglický erb – Temný úplněk (2003). Vyšla pod pseudonymem Alexander Stainforth, který používám dodnes.

Pravidelně publikuji od roku 2008. Do dnešního dne mi vyšlo téměř dvacet knih: historicko-romantická tetralogie Lady Jane, dále má nejúspěšnější série Krásná Karolína z doby Rudolfa II. či samostatné romány Ďáblova nevěsta a Pod maskou nevinnosti. Napsal jsem i několik hororových příběhů a jeden paranormální. V lednu 2017 mi v Nakladatelství ČAS vyšel román ze současnosti Láska k nakousnutí.

Ve volných chvílích rád čtu – historické romány, horory, thrillery, sci-fi… Zkrátka všehochuť. Stejně to mám i s filmovou tvorbou, takže se v jednu chvíli dívám na Akta X a v další si třeba pustím Pýchu a předsudek.

Aktuálně pracuji na další knize. Podrobnosti se dozvíte krátce před jejím vydáním.

Budu moc rád, když mi po přečtení některé z mých knih napíšete názor: alexander@stainforth.cz

4 komentáře:

  1. Tak vypadá to celkem zajímavě:) O autorovi slyším poprvé :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kdybys na závěr nezmínila, že je to autor Krvavé Mary, neměla bych moc zájem. Ale Krvavá Mary se mi opravdu líbila. Soce YA kniha, ale opravdu skvělá :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zmínila jsem to schválně, protože Krvavou Mary zná přeci jen více čtenářů ;-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[