UNBOXING 08/2016_4

30.8.16
Opět vás zdravím,
     mám tu pro vás dvojitou rozbalovačku recenzních výtisků. Knihy mi přišly už někdy minulý týden, jenže jsem neměla vůbec čas sepsat článek (dovolená).
Dnes vše napravuji a můžu se vám pochlubit novými přírůstky do mé knihovny :-).


První balíček obsahuje velmi zajímavou knihu, kterou mi k recenzi nabídl samotný autor a já si toho nesmírně vážím. Uvidíme, jak se mi kniha bude líbit :-)




Tomáš je mladý muž v nejlepších letech. Žije se svou ženou Eliškou v malém bytě ve velkém městě. Každé ráno vstává do práce – pracuje jako učitel na základní škole, tam se cítí užitečný. Po práci zajde s kamarády na pivo. Poslední dobou mu to totiž ve vztahu s Eliškou trochu skřípe a proto hospoda je pro něj ideálním řešením pro volné pozdní odpoledne. Večer unaven uléhá do postele a v duchu bilancuje končící den. Jednou za čas vyrazí s kamarády nebo s Eliškou na víkend do hor na chatu, aby si pročistil hlavu a nabral nové síly pro další rutinu. Jeho život je jen malou kapkou v oceánu stejně monotonních domácností jakých jsou v Čechách statisíce. 

Ale i v šedi života občas vysvitne slunce a dokáže zahnat všechny chmury a starosti. Právě takové světlé chvilky zažívá Tomáš v horách daleko od hluku velkoměsta. Avšak při návratu domů upadá opět do letargie a deprese. Na náladě mu nepřidají ani sny, které se mu tu a tam zdají. V těchto snech z nedaleké budoucnosti žijí lidé jako krysy pod zemí, zatímco na povrchu zuří války. Tomáš má jasno. Už nechce dál takhle žít! Hledá východisko, přece ví, že existují chvilky, kdy se už cítil opravdu šťastný. Jak být šťastný a vyrovnaný napořád? Odpověď na tuto otázku nalézá Tomáš u tajemného muže jménem Kohl, který mu doslova a do písmene převrátí život naruby…a neuvěřitelné dobrodružství může začít! 


Inspirace duchovnem 

Kniha Volba je prvotním literárním počinem mladého autora Jakuba Trpiše. Dílo odráží autorův zájem o duchovní literaturu a duchovno vůbec. Své poznání v této oblasti přenesl na papír do poutavého příběhu. Hlavní hrdina Tomáš, ačkoliv se zdá, že mu nic nechybí, trpí pod existenciální tíhou svého vlastního bytí. I přes jeho jasný status v dnešním systému, neví kdo je a kam směřuje. Hledá něco víc, co mu tento hmotný svět nemůže nabídnout, hledá štěstí.. 
Ekonomická krize a Hollywood 

Román je napsaný velmi čtivou a poutavou formou. Dějově je rozdělen na tři části. Ta první seznamuje čtenáře s Tomášem, který hledá sám sebe. Nahlíží až z intimní blízkosti na jeho nejniternější pocity a do detailu vykresluje nálady všedního dne. 

Ve druhé části se do příběhu promítá aktuální celosvětová politická situace a nálada v dnešní společnosti. Úzkostlivého čtenáře může snadno přepadnou „depka“, protože nás Trpiš dokonale konfrontuje s drsnou realitou dneška, před kterou většina z nás zavírá oči. Mimo jiné barvitě popisuje, jak může svět do budoucna vypadat, pokud se jako lidstvo nezměníme. 

V té poslední a vůbec nejakčnější části nabírá celý román zvrat o 180 stupňů, kdy je Tomáš postaven před jasnou Volbu. Teď na jeho rozhodnutí závisí osud celého lidstva. Na posledních listech knihy se odehrává opravdu strhující drama vyúsťující v překvapivé rozuzlení, za které by se nemuseli stydět ani ti nejlepší hollywoodští scénáristé.

Druhým recenzním výtiskem je kniha Sladké nic od knižního supermarketu Arara.cz



Život se může změnit ve vteřině ... 
Každý zažívá zklamání a ztráty. Patří to k životu a brzy se naučíme vážit si těch několika málo vzácných okamžiků, co jsme prožili předtím, než jsme o všechno přišli. Možnost, že něco ztratím ještě před tím, než mi to patřilo, jsem si nikdy neuměl ani představit. Pohled na to, jak vám něco uniká dřív, než jste to drželi v ruce, stačí člověka zlomit. Ale taky mi to poskytlo příležitost vykoupit se, získat v jejích očích cenu pro případ, že by naše chvíle nakonec přece jen přišla… 
Všimla jsem si ho na semaforech. Seděl v autě ve vedlejším jízdním pruhu. Když se naše pohledy setkaly, věděli jsme, že ten naproti je ten pravý. Už nikdy nebudu jako dřív. Bylo mi jasné, že to je ON, kterého budu milovat celý život. Byl to mžik, ve zlomku vteřiny jsme se zamilovali a začal náš společný život a ve zlomku vteřiny všechno skončilo ... 
Další román Jamie McGuire, tentokrát napsaný spolu s Teresou Mummert je chytrý vtipný, dojemný a plný lásky. Skutečná lahůdka pro náruživé čtenářky!


Na obě knihy jsem opravdu zvědavá, knihy s duchovní tématikou mi cizí nejsou a sladké nic mě láká už delší dobu. Četli jste některou z těchto knihy? 
Podělte se o zkušenost ;-)

17 komentářů:

  1. Sladké nic vypadá zajímavě, těším se na recenzi. Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Oboje knihy vyzerajú vážne zaujímavo :) Som zvedavá na recenzie a dúfam, že z nich budeš nadšená! Prajem príjemné čítanie. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Volbu jsem od autora také dostala a tento týden bych ji ráda rozečetla. Dofám, že mě nezklame. :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud tento žánr máš ráda, tak věřím, že budeš spokojená, také v to doufám. ;-)

      Vymazat
  4. Knihu od Jakuba Trpiše jsem taky dostala :). Uvidíme, jaká bude :).

    OdpovědětVymazat
  5. Pekne cteni preji a budu se tesit na recenze :-)A dostat knihu primo od autora, to urcite potesi :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Obě vypadají velmi zajímavě! Pěkné čtení, Míšo :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak knihu od Jakuba Trpiše mám v rámci projektu Podporujeme české autory doma také. Trpělivě čeká, až se k ní dostanu. :o) A to Sladké nic... No, to si rozhodně zakoupím, protože Jamie McGuire je moje oblíbená spisovatelka. Těším se na recenzi! :o)

    Svět mezi řádky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na to taky zvědavá, doufám, že se nám budou knihy líbit. :-)

      Vymazat
  8. Sladké nic je úúúžasné!! :3
    Přeji pěkné čtení! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[