RECENZE: Alfa - Jasinda Wilder

7.7.16



"Novodobá Pretty Woman akorát bez profese prostitutky a o trošku více okořeněná!"
Vlastně... o dost více!



  • název: Alfa
  • série: Alpha
  • autor: Jasinda Wilder
  • žánr: literatura světová, román pro ženy, romantika, erotický román
  • nakladatelství: Ikar
  • rok vydání: 06/2016
  • počet stran: 328
...Anotace...
Pikantní erotický příběh, který vám rozproudí krev v žilách!
     Když se to stalo poprvé, připadalo mi to jako zázrak. Účty se mi kupily a dosahovaly takové výše, že by se mi je nikdy nepodařilo splatit. Krom toho jsem právě přišla o práci… A náhle, když už jsem ztratila naději, se ve schránce objevila obálka. Bez zpáteční adresy. Na ní moje jméno a uvnitř šek na deset tisíc dolarů. Stačilo by to na zaplacení všech dluhů a ještě by mi něco zbylo. Mohla bych se soustředit jen na školu. Začít zase žít. Dali byste si na mém místě ten šek proplatit?
Já to udělala. A pak znovu a znovu.
     Po roce mi kdosi zaklepal na dveře. Před domem stála černá limuzína a její šofér mi řekl jen: „Přišel čas splatit dluh.“
Nastoupili byste?
Já jsem nastoupila.
     Ukázalo se, že někomu dlužím sto dvacet tisíc dolarů. A že mu teď patřím.

...Recenze...
TY
     Na našem trhu je už téměř přehršle erotických knih, ale autoři stále hledají skulinku, kde by ještě mohli zazářit. Jednou z nich je i Jasinda Wilder. Zda se mi kniha líbila, se dozvíte vzápětí. Ale jedno vám sdělím hned a na rovinu. Wilderová se toho rozhodně nebojí!
     Náš příběh začíná téměř nenápadně. Šestadvacetiletá Kyrie se pere se životem jak jen může. Její otec byl zavražděn, matka je psychicky nemocná a musí být v pečovatelském ústavu, její bratr studuje. A Kyrie? Kyrie to všechno táhne sama, hlavně finančně.

     Na začátku příběhu dostává výpověď v práci, kterou tak nutně potřebuje, snaží se přemluvit vedoucího, aby ji nevyhazoval. A on nad tím krátce zauvažuje. Ovšem jen velmi krátce. Kyrie odchází z kanceláří rozzuřená jako býk a jejího bývalého zaměstnavatele ochranka odvádí z přeraženým nosem. Šéfík chtěl sice udělat výjimku, ale ne takovou na kterou by přistoupila Kyrie. To je tak, když chlap myslí víte čím...
     Pro Kyrie nastává beznadějná situace, zdá se, že je vše ztraceno. Kdo bude platit maminčinu léčbu a bratrovo školné? Poštovní schránka je plná účtů s blízkou splatností. Elektřina je vypnutá a do vystěhování zbývá pár dní. Mezi účty si K. všimne jedné ručně nadepsané obálky bez zpáteční adresy. Když ji rozbalí zůstává šokovaně hledět na šek vypsaný úhledným mužským písmen s nečitelným podpisem. Šek je vypsaný na Kyrie St.Claire a jeho hodnota k vyplacení je neskutečná. Kdo by jí sakra posílal šek na deset tisíc dolarů?!
PATŘÍŠ
     Kyrie to se svojí nejlpší přítelkyní rozebírá ze všech úhlů, zvažují a přemýšlí, kdo by to mohl poslat a proč. Obě ale ví, že vybrání šeku je nevyhnutelné. Kyrie to pomůže zaplatit dluhy, školné i léčbu a ještě jí něco málo zbude. Kdo ví, třeba si neznámý odesilatel jen všiml, že prostě potřebuje pomoct a doufejme, že za to nebude nic chtít... V kolonce zpráva pro příjemce vězí jen osamocené slovo TY...
     Uběhl další měsíc a mezi účty najde K. další šek. Divné mrazení v zádech ji trochu děsí, ale peníze prostě potřebuje. S podezíravým pohledem opět přečte zprávu pro příjemce, kde je tentokrát jen slovo PATŘÍŠ...
     Ani třetí měsíc nezůstane Kyrie bez zajištění. Tajný neznámý posílá šeky dál. Na třetím šeku je opět zpráva....MĚ. Kyrie se v hlavě honí různorodé myšlenky a ani jedna není dobrá. Kdo po ní co chce a proč jí anonymně posílá peníze? Ta slova, která dohromady tvoří tu děsivou větu: Ty patříš mě! 
     Rok uběhne jako voda. Kyrie celkem obdržela 12 šeků po deseti tisících dolarech. Slušná suma. Do teď se nikdo neozval, tak proč si dělat starosti. Jenže s posledním šekem přijde i zaklepání na dveře...
     Záhadný muž, který vypadá jako řidič a osobní strážce po K. chce, aby se okamžitě připravila na cestu, že je na čase splatit její dluh. K. je velmi svérázná, takže mi věřte, že dělala co mohla, aby nemusela. Z řidiče se vyklubala zřejmě i dvorní dáma, protože K. tak pečlivě zabalil a připravil na cestu, až z toho šla K. hlava kolem. Ale to ještě nemělo být zdaleka všechno. Podmínkou a součástí doručení "balíčku" bylo, že K. měla mít přes oči pásku. Nevěděla kam jede, letí a kde bude její konec. Však zvědavost a odhodlání ji drželo stále při smyslech a nad vodou. Kdyby jen tušila, že o ty smysly brzy přijde, že se k životu probudí úplně jiné, rušivě dráždivé a silnější než element živelného ohně!
     Kam se Kyrie dostala, kdo tam na ní čekal, kdo stál za ročním dotováním a proč si vybral zrovna Kyrie? Já už to vím a věřte mi, že vy to musíte vědět také!

...Můj dojem...
     Jistě jste si všimli, že jsem knihu ohodnotila 3*. Nemohla jsem jinak. Neboť se domnívám, že vše co mohlo být vepsáno do knih s touto tématikou už napsáno bylo. Můžou se maličko měnit osudy, detaily a důvody, ale pořád to bude, a teď se omlouvám, "na jedno brdo". Máme tu nemožně bohatého chlapa, který je Krul, král válečníků s přirozením tak velkým, že by mohl bourat alpské ledovce. Proč jsem na začátku přirovnávala k Pretty Woman? Protože náš milý boháč, kupuje firmy a kus po kuse je rozprodává. A nejen tato malá podobnost mě k tomuto filmu vedla, ale to je vedlejší... 
     Jak popelka ke štěstí přišla? Vinnou či nevinnou osudu, každopádně pointa příběhu měla slušný smysl. Škoda jen, že na ni přijdete téměř při první zmínce "čehosi". Mě to tedy trklo... Nevadí. I tak se dá číst dál. Naše chudá a přenádherná Kyrie, jejíž duše je "k zamilování"...ta mě ovšem tedy slušně deptala. Bůh se mnou, za to co teď napíšu, ale nemůžu jinak. Ta holka byla naprosto trapná, naivní a sprostá "trubička". Celou dobu jsem jí fandila, ale ten kontrast její "rádoby" povahy absolutně neodpovídal jejímu snadnému podléhání. To bych jí ovšem ještě odpustila, ale to jaké "zhovadilosti" vypouštěla z úst, tak to tedy ne. Samozřejmě dokáži pochopit, že jde o zdivočelý a náruživý sex, ale jako prrr. Některé vulgarismy prostě přeháněla a dovršila to tím, že mě uzemnila vlastním pojmenování své drahé ... Zvládla bych cokoli, ale číča mi opravdu přišla nevhodná a absolutně nehodící se. Snad máme těch pojmenování dost a v knize bylo patrné, že se jich Jasinda nebojí.  Nu, Kyrie je prostě v určitých pózách kapitola sama o sobě. 
    Ale dost s negativismem. Jistě čekáte na mé doporučení. Já vám ho dávám, ale nemějte velká očekávání. Podle mého knize totiž chybí velké táhlo i přes to všechno, co obsahuje. Není tam takové to zvědavé chvění, které jsem již párkrát zažila a nutilo mě číst do brzkých ranních hodin a v práci pak mžourat na pc. Rozhodně příběh není špatný, ale také není nijak výjimečný a perfektní. Prostě je to dle mého názoru dobrý průměr. 
     Myslím si, že podle anotací dalších dílů se máme nač těšit a já si troufám myslet, že další díly budou prostě lepší. Myslím, že tohle je rozjezd a Jasinda nám ještě ukáže.
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji knižnímu supermarketu ARARA.CZ
Knihu můžete koupit za skvělou cenu ZDE!
...Jasinda Wilder...
Autorka je Michiganská rodačka a píše pro NEW YORK TIMES, USA TODAY, Wall Street Journal příběhy o sexy mužích a silných ženách. Žije na farmě v Severním Michiganu s jejím manželem, autorem Jackem Wilderem, jejich pěti dětmi a mnoha zvířaty.(zdroj: jasindawilder.com)

     

10 komentářů:

  1. Dobrá recenze, Míšo! :-) Musím ale říct, ze mě Tvůj názor nepřekvapil, protože si také říkám, že už snad nikdo nemůže vymyslet nic jiného, jen jiné pozadí děje... Ale jinak to pořád bude o Popelce a "statečném" rytíři. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak Soni. V každé takové knize je samozřejmě jistá sexuální vulgarita,ale tady to úplně rvalo vlasy. A to je možná ta škoda. Prostě FSoG už nic nepremuze. Tam byli všechno,at to bylo jaké bylo. :-)

      Vymazat
    2. Taky si myslím, ze Fifty Shades už nic neprekona, i když to byla ta samá pohádka. :-) Jen měla to štěstí, ze byla tak nějak "první" a udělala díru do světa! ;-)

      Vymazat
  2. Tyto knihy mě vůbec nelákají. Alespoň někde ušetřím :))) Nicméně, moc pěkně napsaná recenze, Míšo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Původně mě tahle kniha vůbec nezaujala, ale podle tvé recenze to nevypadá zas tak špatně.:)

    OdpovědětVymazat
  4. :D recenze mě neskutečně pobavila. Já prostě asi vím, proč tento typ knížek do mojí knihovny nesmí ani růžkem přebalu. Nesnáším tento typ hlavních postav, které zrovna v této knize jsou, číča by mně asi taky vadila a pán s velkým... hm... kašpárkem asi bude muset hrát divadlo pro jiného čtenáře. Ale recenze je suprová!
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkná recenze :) Knížka mě docela zaujala, ale jak říkáš, podobných knih vycházejí mraky :) Tak jsem zvědavá, jestli bude něčím vybočovat z řady :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak mně právě ta hlavní hrdinka nejvíce vadila. Jako FSoG nějak zvlášť nemiluju (zvlášť Christian je kretén k pohledání), a Ana taky nebyla moc chytrá, ale zase tak blbá postava jako to děvče tady (v duchu jsem jí dala přezdívku Kyrie Eleison, čili Pane zmiluj se ;)) se nepovede jen tak někomu. Já jsem za ten přebytek erotických scén byla vlastně ráda, protože tam něměla možnost ukázal svou tupost... Fráze jako "sval v hlavě" nebo "příst jako lev" by podle mně měli být trestné a od začátku jsem na ni v duchu řvala, aby utekla, aby si nenechala ten šek proplatit, aby tomu kreténovi ponoukla cokoliv, jen aby ten dluh nemusela splatit sexem (což byl prakticky duvod, proč ji tam kretén přivezl). Na druhou stranu hlavní hrdina mi sice vadil taky, ale oproti Greyovi a jiným podobným "pánum Dokonalým" byl vlastně docela fajn. Tím chci říct, že v reálném světe bych ho nenakopala hned na prvním rande. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tenhle tvůj komentář mě opravdu bavil! Absolutně tě chápu a souhlas! :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[