Měsíční shrnutí 06/2016

7.7.16
Krásný čtvrtek všem mým čtenářům,
     s maličkým opožděním vám dnes servíruji měsíční shrnutí za červen. Je vidět, že počasí mi přálo a pohodových chvilek s knihou bylo víc než dost. Za červen jsem totiž přečetla 9 knih. Sama to nechápu, kdy jsem to mohla stihnout, ale stalo se. A opět musím přiznat, že jsem měla štěstí na dobré knihy!
     Bez dalšího zdržování se pojďme podívat, které knihy mi zpříjemnily červnové dny...

Anotace



     Patnáctiletá Belle vyrůstá v londýnském nevěstinci U Annie, aniž by tušila, co se každodenně odehrává v pokojích nahoře. Annie je totiž její matka a úzkostlivě střeží dceřinu nevinnost. Belle se však nečekaně stane svědkem surové vraždy jedné z matčiných dívek, kterou zabije zákazník. Tato noc změní celý její život. Aby vrah nebyl prozrazen, dívku unese a prodá do pařížského nevěstince. Belle se ocitá v krutém světě zločinu a násilí, nemá nikoho, kdo by ji chránil. Cesty ji zavedou až do dalekého New Orleansu, kde se stane velmi žádoucí a vyhledávanou společnicí. Celou dobu však zoufale hledá šanci, jak utéct a vrátit se domů...

Z mladé dívky se postupně stává žena, která je schopna překonat všechny rány osudu…
Hodnocení: 5/5
Recenze: ZDE



     Společnice je recenzní výtisk od nakladatelství MOBA, které mě zatím ještě nikdy nezklamalo! Jde o trilogii a Společnice je prvním dílem. Musím říci, že se to Lesley znovu povedlo. Od autorky jsem četla knihu Unesená a natolik mě upoutala, že jsem si i její další vydanou knihu nemohla nechat ujít.
Velmi zajímavý příběh a o dívence, která vyrůstala v nevěstinci a její život se během vteřiny rozpadl, když byla svědkem vraždy. Z mladé dívky se rázem stala, dá se říci, otrokyně... Byla prodána do cizích zemí a díky její kráse se z ni stala velmi žádaná společnice. Svůj osud si sama nevybrala, ale přijala. O to zvláštnější byl tento příběh. Doporučuji!

Anotace


     Představte si, jak by mohl vypadat příšerný život: manžel vás opustil a rodině nepřispívá ani penny. Vašeho syna puberťáka šikanují a dcera, jež je matematický génius, má sice možnost nastoupit na prestižní školu pro nadané děti, ale vy si to zkrátka nemůžete dovolit. Už jen nákup školní uniformy by znamenal pořádnou díru do rozpočtu – a co teprve školné… Seznamte se, přesně takový je ve zkratce život Jess Thomasové.
     Jednoho dne se však Jess přihodí zvláštní věc. V taxíku Najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, u něhož doma Jess uklízí. Žádný balík to sice není, pro Eda bezesporu jen pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život…

Hodnocení: 5/5
Recenze: ZDE

     Jeden plus jedna je dalším recenzním výtiskem, tentokrát od Dobrých knih. Každý čtenář ví, že knihy Jojo Moyes jsou sázkou na kvalitní čtivo! Ani její poslední vydaná kniha u nás není výjimkou. Perfektní road trip jedné bláznivé rodiny, do které se připlete jeden bohatý muž, který jejich životem zamává, stejně jako oni tím jeho. Doporučuji, dostanete nádherný láskyplný příběh. 

Anotace

     Ani ta nejtemnější tajemství nezůstanou pohřbená navždy…
Pět postav stojí u mělkého hrobu. Jeden po druhém se vystřídali při jeho kopání. Jáma pro dospělého by zabrala víc času. Zmařili nevinný život, ale uzavřeli smlouvu a zpečetili ji krví.
     Po letech se středoanglické Black Country ocitá v šoku – nejprve je nalezena brutálně zabitá ředitelka místní chlapecké školy, následuje objev lidských ostatků u bývalého dětského domova. A další hrůzné zločiny…
     Detektiv inspektor Kim Stoneová si záhy uvědomí, že hledá zvrácenou osobu, jejíž vražedná pouť trvá už pár desetiletí. Že je třeba ji dopadnout, než znovu udeří. A že nezbývá než se co nejdřív vyrovnat s vlastními démony z minulosti. Protože jinak by už mohlo být příliš pozdě.
     „Ohromující!“ Mail on Sunday. Déle než měsíc vévodil Němý křik žebříčku bestsellerů britského Amazonu, na něm (i na americkém Amazonu) byl pátou nejprodávanější knihou roku 2015. Tento úspěch rázem katapultoval Angelu Marsonsovou mezi nejčtenější autory krimi v současnosti. (Další případ Kim Stoneové připravujeme k vydání ještě letos.)

Hodnocení: 5/5
Recenze: ZDE

     Tuto knihu jsem dostala k recenzi v elektronické formě od www.bux.cz.  Němý křik je prvním dílem série s Kim Stoneovou. První díl a hned pecka! Takže kdo máte rádi krimi thrillery s ponurou atmosférou, neváhejte. V pozadí příběhu je prostředí bývalého ústavu pro dívky a sama detektivka si něčím podobným prošla. Osobní zkušenosti + několik vražd z minulosti = sázka na jistotu! Perfektní čtivo!

Anotace

  Temné znamení, jedinečný soubor hororových povídek z českého, zejména pak moravského prostředí, nyní vychází ve druhém, opraveném vydání.
Oblíbený dětský lékař v sobě objeví úchylku děsivější než cokoli jiného... zlomený otec musí stanout tváří v tvář magickým bytostem tajemného světa, aby se vyrovnal s rodinnou tragédií... muž při vědeckém experimentu v sobě nešťastnou náhodou začne nosit myšlenky a vzpomínky tisíců lidí... šílený spisovatel napíše světový bestseller, který vypustí do světa zlo z dílny samotného ďábla. Tohle všechno a mnohem víc najdete v souboru povídek Temné znamení, knize, po níž můžete sáhnout kdykoli, kdy máte chuť na trochu zdravé hrůzy a napětí.

Hodnocení: 5/5
Recenze: ZDE
Rozhovor s autorem: ZDE

     Tak tato byla vážně lahůdka. Pokořila jsem touto knihou veškeré své zábrany a mám takové tušení, že už nikdy nic podobného ke čtení nenajdu. Kniha Temné znamení je prvotina jednoho mladíčka z Ostravy. Pro Krista, pokud ten týpek napsal ve dvaceti tohle, tak co nám bude servírovat do dalších let?? Je to jedna z těch knih, u kterých si řeknete, to není normální! Tohle prostě nevymyslíš! Bomba!

Anotace


DO KRAJNOSTI VYČERPANÁ
     Lucille dovedou potrápit hluboké duševní zmatky, až neví kudy kam. Její rodiče selhali a ona se ze dne na den ocitla bez pomoci sama s malou sestrou. Musí čelit zraňujícím aspektům lidské existence, zvlášť když si dala slovo, že malou Wren udrží ve své péči. Není to nejlepší doba pro osudovou lásku a ještě k tomu má Digby svoji dívku, Lucille ale ví s naprostou jistotou, že jestli nic nepodnikne, ztratí kus svojí duše a bude navždycky litovat.
NACHÁZÍ SVOJE SILNÉ STRÁNKY
     V bitvě o znovunabytí vnitřní vyrovnanosti selhává znovu a znovu. Je absolutně vyčerpaná a víc už nemůže unést… pak si ale uvědomí, že kupodivu právě komplikovaná láska plná rozporů jí pomáhá, aby ve svém nitru odkryla nové dimenze a objevila svoje silné stránky.
Hodnocení: 4/5
Recenez: ZDE
     Běsnící světlo byla taková milá oddechovka od nakladatelství LEDA. Nepřekvapilo a neurazilo. Pokud nechcete nijak náročné čtivo, tak toto je ta pravá volba. Kniha má sice vážné téma, ale pro mě to nebylo nic nového na trhu. Každopádně jsem si čtení užila:-).

Anotace

     Uhrančivý thriller s hororovou zápletkou od autora označovaného za finského Stephena Kinga.
     Po generace si mládež z jednoho zastrčeného předměstí na severu Finska předává hrůzostrašnou legendu o bábě Motyce. Má černý jazyk. Kdo o ní promluví, toho čeká smrt. Bába Motyka mu vyrve srdce z těla, zakope ho a nakonec sní. Je to jen historka, krutá tradice mezi místními dětmi? Proč ale z města mizí lidé beze stop? A co se vlastně děje v opuštěné vile na ostrově, kam nikdo nesmí?
     Sagal má tajemství, protože promluvila. Samuel hledá svou dávnou lásku Julii, která zmizela. Maisa chce najít odpovědi na otázky, co ji trápí už od dětství. Bába Motyka však nezná slitování…
Hodnocení: 4/5
Recenze: ZDE

     Bába Motyka je taková záhadná lahůdka pro fajnšmekry. Čtenáři se zde budou dělit na dva tábory. Budou ti, co knihu budou zbožňovat a na druhé straně pak ti, kteří knihu nepochopí a bude je nudit. S tím se prostě musíte smířit. Já naštěstí patřím do té první skupiny, ačkoli cesta k ní byla opravdu trnitá, ale tak to má být. Bylo to zasloužené! Vřele doporučuji!

Anotace

     Také jste jako malé děti milovaly pohádky? A co ta O Šípkové Růžence? Co kdybychom vám řekli, že se něco podobného stalo ve skutečném světě, věřili byste nám? Že ne? No, tak to si přečtěte tento příběh…
V den, kdy má Fran oslavit své osmnácté narozeniny, se píchne do prstu. Nikoliv však omylem, nýbrž úmyslně. V tom okamžiku se u ní projeví kletba, kterou na ni uvrhla nevlastní sestra její matky. Její tělo však neusne a stane se něco, co by asi nikdo nečekal…

     Velmi zajímavý a neobvyklý příběh, který je žánrově řazen do Fantasy, dokáže vtáhnout každého z vás.
Hodnocení: 3/5
Recenze: ZDE

     Terka Mikulová je jedna z mých oblíbených recenzentek. A když nabízela svoji prvotinu k recenzi, samozřejmě jsem nezaváhala. Sice jde jen o kratičký příběh, ale důležité je, že se pokusila splnit si svůj sen. Její sen je tato kniha, která je také plná snů, fantazie a pohádkových představ. Příběh, který osloví nejen mladší čtenáře, ale oslovil i mě samotnou. Sice kniha potřebuje značné úpravy a doplnění, ale nebylo to vůbec špatné. :-)

Anotace


     "Manolito vytahuje špinavý prádlo" je čtvrtou knihou úspěšné série o španělském chlapci Manolitu Brejlounovi. I tento díl je přímo nabitý zábavnými anekdotami a komickými situacemi.      Manolito poprvé pozná lásku, kterou k němu zahoří nová záhadná spolužačka Melody Martínez. Dozvíte se také, jak se slaví španělské Vánoce a jak probíhá tradiční Jízda Tří králů, během níž Manolito na vlastní brýle uvidí svého otce převlečeného za Římana. Se svými nerozlučnými přáteli se také vydává na koledu, jejímž jediným výsledkem bude, že ztratí Manolitova mladšího bratra Blbečka. Vše dobře dopadne a čtenáři se opět budou mít na co těšit v dalším díle.

Hodnocení: 5/5
Recenze: ZDE

      Jupi jou, jupi jou...tohle bylo parádní. Recenzní výtisk od Omegy trošku z jiného soudku. Kniha pro děti, která neurazí ani staršího čtenáře, ten se bude hodně divit, jak s ním tento příběh zamává. Vrátíte se do dětských let a užijete si tuto knížečku jedna radost! Rozhodně doporučuji do každé rodiny. Pořiďte si celou sérii, nebudete litovat!

Anotace


     Jak daleko byste zašli, abyste pomstili toho, koho milujete?
Brünhilda Blumová doufala, že tajemství, které dávno pohřbila, již nebude muset nikdy odkrýt. Pak ale za podivných okolností zemře její manžel a Blumové se z minuty na minutu zhroutí svět. Brünhilda plánuje pomstu. Především si však klade otázky: Co se doopravdy stalo? Proč musel Mark zemřít? Když najde odpovědi, začne jednat. Nemilosrdně.
Jak toho může být schopná?
Odpověď na to leží v minulosti staré mnoho let...

Hodnocení: 3/5
Recenze: ZDE

     Další recenzní výtisk od buxu. Jsem si vědoma toho, že moje recenze vás asi moc nenaláká, ale já musela napsat svůj vlastní názor. Tato kniha je pro mě takový paradox, líbila se mi, ale! Kniha je skvělá, ale! TEN STYL! Mě prostě narušoval čtení. 
     Napadla mě taková maličkost, myslela jsem, že bych třeba mohla natočit video s ukázkou čtení. Přečíst vám třeba jednu, dvě kapitoly. Nevím jestli to pomůže, ale za zkoušku to stojí. Je pravdou, že když jsem si knihu četla nahlas, abych vyzkoušela, jaké to bude, vyniklo to úplně jinak, možná je to jen v mojí hlavě. Ale to nic nemění na tom, že to opravdu bylo zvláštně podané. Věty samozřejmě dávaly smysl, ale byly takové strohé a přitom plné informací, podstatných. No, můžu vám říci, že se mi ještě nikdy takhle špatně o knize nemluvilo, já prostě nevím, jak vám to popsat :-D. 
     Pokud budete mít zájem o tu ukázku, písněte mi do komentáře a uvidíme co se dá dělat :-). Kvůli vám se klidně přemůžu na jeden kratičký okamžik před tu kamerku vlezu :-D.

Děkuji, že jste vydrželi až na samý konec. 
Budu ráda za jakýkoli komentář či připomínku. Klidně mi písněte co jste přečetli za červen vy a nebo která kniha vás z mých přečtených třeba oslovila. 
Užívejte slunce a spoustu dobrých knihy.

14 komentářů:

  1. Hezké knihy. Vypadá to, že jsi měla čtenářsky příjemný měsíc :) Docela mě láká Jeden plus jedna, možná ještě Společnice, ale to ještě váhám. Kletbu osudu jsem také četla, jinak ostatní knihy znám jen z doslechu.
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kačko, díky za komentář. Rozhodně neváhej na Jeden plus jedna :-)

      Vymazat
  2. Děkuji za inspiraci. Temné znamení jsem už četla, teď se chystám na Němý křik a láká mě Jeden plus jedna. Jsem ráda, že máme stejný vkus a pokud se líbí tobě, vím, že budu spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evčo, rozhodně sis vybrala dobře, ani jedna tě totiž nezklame. Rozvrhni si to podle nálady. Moyes se hodí někam k vodě na sluníčko, prostě pohodička. A Němý křik bych si klidně schovala na teplé letní večery někde na lavičce před dome, ať pěkně vnímáš okolní zvuky. Udělá to parádní atmosféru ;-)

      Vymazat
  3. Krásně pestrý měsíc, Míšo :) Dnes mi dorazil Němý křik, tak se moooc těším :) A jsem pro ukázku Přítelkyně smrti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, ale nebyly to dlouhé knihy :-). Němý křik tě určitě nezklame :-). Aj, tak jsem si říkala, kdo se té ukázky chytne a jestli ji třeba všichni nepřehlédnete :-D. Já si jen vzpomenu na kameru a už se mi ježí vlasy, ale zase vím, že by to pro budoucí čtenáře asi bylo fajn :-)

      Vymazat
  4. Krásné kousky! :)
    Z Temného znamení jsem si na zadek sedla stejně jako ty a názor mám naprosto stejný! :)
    Běsnící světlo mi naopak přišlo originální- nesetkala jsem se s podobným tématem, takže asi proto :)
    Němý křik mě hodně láká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líbí se mi, jak se čtenáři různí, ale o tom to přeci je. A Němým křikem se určitě nalákat nech :-)

      Vymazat
  5. Krásný výběr, Míšo! :-) Já se peru s časem a snažím se momentálně číst v každé volné chvilce, tak Ti jen tiše závidím počet tak pěkných knížek ;-) A jen tak mimochodem, ukázka z Přítelkyně smrti je parádní nápad :-D Už se těším!!!!
    P.S. Přeji další "kvalitní" měsíc ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Soni, jsou to takové výkyvy, ne vždy se poštěstí, počet je sice vysoký, ale ne všechny knihy byly tak obsáhlé :). Každopádně bez knížky si připadám jako bez ruky. Dnes jsem do práce přišla opět pozdě, protože jsem si musela nafotit knihu :-D.
      To video zkusím, jen musím vymyslet kde ho natočit, abych měla klid :-)

      Vymazat
  6. Jeden plus jedna je skvělá kniha. :) Společnici a Běsnící světlo bych si taky ráda přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Parádní čtenářská bilance a krásný výběr, Míšo. Jsem ráda, že jsi měla na knihy šťastnou ruku a věřím, že tomu tak bude i v červenci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky:). Znáš to, každý měsíc je prostě jiný, někdy je nám přáno a jindy ne. Sice je to vysoké číslo, ale zase musíme brát v potaz obsáhlost knih, takže min dvě by se tam ani počítat nemusely. Ale nač počítat. Hlavní je ta spokojenost a to opravdu byla. Cervenec jsem začínala Alfou a to tedy nebyl úplně nejlepší rozjezd :-D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[