Unboxing 06/2016_3

19.6.16
Dnešní unboxing bude dost obsáhlý a možná i trošku netradiční :-).
     Mám tu pro vás jak rozbalovačku recenzního výtisku, tak i nové přírůstky z LK a také přírůstky do mé čtečky - taktéž recenzní výtisky, tentokrát od bux.cz - což je vlastně také taková rozbalovačka, akorát bez krabice :-D.
Snad se Vám moje nové kousky budou líbit. Bez dalšího otálení jdeme na to :-)

Jako první tu mám recenzní výtisk od Omegy - výhra v recenzním konkurzu o dětskou novinku.





"Manolito vytahuje špinavý prádlo" je čtvrtou knihou úspěšné série o španělském chlapci Manolitu Brejlounovi. I tento díl je přímo nabitý zábavnými anekdotami a komickými situacemi. Manolito poprvé pozná lásku, kterou k němu zahoří nová záhadná spolužačka Melody Martínez. Dozvíte se také, jak se slaví španělské Vánoce a jak probíhá tradiční Jízda Tří králů, během níž Manolito na vlastní brýle uvidí svého otce převlečeného za Římana. Se svými nerozlučnými přáteli se také vydává na koledu, jejímž jediným výsledkem bude, že ztratí Manolitova mladšího bratra Blbečka. Vše dobře dopadne a čtenáři se opět budou mít na co těšit v dalším díle.

Sice jsem nečetla ty předchozí díly, ale věřím, že to není potřeba. Doufám, že se to mě i synovi bude líbit :-)


Jako další tu pro vás mám nové knižní přírůstky z LK - nebylo co rozbalovat, ale podělit se o ně s vámi musím ;-)


Má dar.Pronásledují ji.
Je tvoje matka.
A kdo jsi ty?

V životě patnáctileté Juli má všechno svá pravidla. Vybočovat je nebezpečné, kdo neodpovídá normě, toho sledují. Ale pak Julina matka zničehonic beze stopy zmizí a její otec se třese strachy. Juli postupně začne odhalovat všechna rodinná tajemství: Máma je jedna z mála víl, kterých se společnost Normality obává. Má totiž zvláštní schopnosti. Je Juli taky taková? Společně se svou novou kamarádkou Ksy a jejím bratrem Ivanem se vydá pátrat – po zmizelé matce, po zakázaném vílím světě a po pravdě o sobě samotné.

Tato kniha je trošku z jiného soudku, ale má tak nádhernou obálku, že jsem ji tam prostě nechat nemohla. Očekávám pohádkový a napínavý příběh :-)




Na jedenáctiletého Sebastiana padne obvinění, že zavraždil osmiletého kamaráda. Důkazy svědčí proti němu: krev na oblečení i výpověď náhodného svědka. Seb zločin popírá, navíc mu matka poskytne alibi. Zdánlivě jednoduchý případ se komplikuje, porota se ovšem musí shodnout – buď vinen, anebo nevinen. Nakonec vynese rozsudek, tím to však zdaleka nekončí…

Velmi zajímavá anotace mě přesvědčila, že bych měla s touto knihou dostat velké životní drama. 
Moc se na ní těším.



Je tu nová Bridget Jonesová a jmenuje se Anna!
Anna Blytheová si na svůj život nemůže stěžovat. Má skvělou práci v redakci časopisu, úžasnou nejlepší kamarádku a právě se jí podařilo sehnat nakladatele pro svoji knižní prvotinu. Potíž je v tom, že si neustále vybírá nevhodné muže. Brzy poté, co se jí zhroutí další vztah, najde Anna vizitku společnosti, jež má stejné jméno jako ona a kterou považuje za seznamku. Ze zvědavosti a pro tu shodu jmen si ji ponechá. A když jí pak nejlepší kamarádka oznámí, že se právě zasnoubila, rozhodne se z jakéhosi pocitu žárlivosti a vzdoru tu tajemnou agenturu vyzkoušet. Jenže ji čeká pořádný šok – nejde totiž o obyčejnou seznamku, ale o kancelář nabízející exkluzivní (a taky pořádně drahé) zprostředkování sňatků... 
O něco později se Anna ocitne v luxusním mexickém letovisku, kde se během pouhých dvou dní seznámí s Jackem, mužem, kterého jí vybrali, a provdá se za něj. A navzdory všemu očekávání to funguje! Alespoň do chvíle, než novopečená manželka odhalí, že ani Jack, ani agentura nejsou tím, čím se zdáli.

Nová Bridget Jones? NO, tak to prostě musím mít. 
Akorát kniha na léto :-)

Tak a poslední várka knih je do mojí čtečky :-)
Všechno jsou to recenzní výtisky, dva od buxu a jeden od Terky Mikulové.

Můj Pocket dostal nový kabátek :-)





Také jste jako malé děti milovaly pohádky? A co ta O Šípkové Růžence? Co kdybychom vám řekli, že se něco podobného stalo ve skutečném světě, věřili byste nám? Že ne? No, tak to si přečtěte tento příběh…
V den, kdy má Fran oslavit své osmnácté narozeniny, se píchne do prstu. Nikoliv však omylem, nýbrž úmyslně. V tom okamžiku se u ní projeví kletba, kterou na ni uvrhla nevlastní sestra její matky. Její tělo však neusne a stane se něco, co by asi nikdo nečekal… Velmi zajímavý a neobvyklý příběh, který je žánrově řazen do Fantasy, dokáže vtáhnout každého z vás.

Terka si mě vybrala, abych zrecenzovala její první knihu, velmi ráda se toho zhostím a moc se na to těším :-)

Kulka
Když profesorku francouzské literatury Caroline začne pobolívat zápěstí, ani v tom nejdivočejším snu by ji nenapadlo, že preventivní magnetické rezonance odhalí kulku v oblasti krčních obratlů… Šokovaná Caroline se následně dozvídá, že je adoptovaná, protože její biologické rodiče zastřelili v Atlantě, když jí byly tři roky. Ona sama byla postřelena také, ale přežila. Pachatel nebyl nikdy dopaden. 
Caroline tedy vyhledá novináře, který o vraždě kdysi psal. Ten jí navrhne, že s ní udělá interview, což by mohlo přitáhnout pozornost veřejnosti, aby se o své minulosti mohla dozvědět více. A opravdu, Caroline se začínají ozývat pamětníci – bývalí sousedé, policista, jež případ vyšetřoval či otcův kamarád. Jenomže i vrazi čtou noviny…

Tato kniha vychází až v srpnu, moc mě zaujala anotace a když mi byla nabídnuta nešlo prostě odolat. 
Do knihy se pustím až o prázdninách, protože recenzi na ní mohu vydat až bude kniha vycházet.


Jak daleko byste zašli, abyste pomstili toho, koho milujete?
Brünhilda Blumová doufala, že tajemství, které dávno pohřbila, již nebude muset nikdy odkrýt. Pak ale za podivných okolností zemře její manžel a Blumové se z minuty na minutu zhroutí svět. Brünhilda plánuje pomstu. Především si však klade otázky: Co se doopravdy stalo? Proč musel Mark zemřít? Když najde odpovědi, začne jednat. Nemilosrdně.
Jak toho může být schopná?
Odpověď na to leží v minulosti staré mnoho let...

První díl série Funebračka - vypadá to dost zajímavě a ponuře, co myslíte?
Kniha vychází v červenci - takže i tou dobou zveřejním recenzi:-)

Tak co na to říkáte? Zaujalo vás něco z této přehlídky :-)
Velmi ráda si přečtu vaše názory na knihy, které už jste z těchto třeba četli.
Mějte pěkný den:-)
Míša

24 komentářů:

  1. Manolito je super oddechovka, která mi vrátila chuť do čtení. Akorát jsem jí před chvilkou dočetla a chystám si podklady k recenzi.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné kousky :) A přítelkyně smrti vypadá dost dobře :) Užij si čtení Míšo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě zaujalo Za zrcadlem a Manžel na objednávku, mám absťák po Levných knihách :) I Kletba osudu a Přítelkyně smrti vypadají moc dobře :) Super výběr :)

    OdpovědětVymazat
  4. :-) Moc hezké přírůstky! Přeji ti hezké čtení :-). Mě zaujala kniha Za zrcadlem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, na tu se opravdu těším, doufám, že k ní brzy dostanu :-)

      Vymazat
  5. Míšo, samé pěkné kousky. Užij si čtení.
    Za zrcadlem má opravdu krásnou obálku.

    OdpovědětVymazat
  6. Manolita bych zrovna číst nepotřebovala, ale ostatní přírůstky vypadají skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Manolito trochu vybočuje. Ale mam sedmiletého syna, tak se určitě zužitkuje :-)

      Vymazat
  7. O knize Za zrcadlem taky uvažuji. Ať se ti knihy dobře čtou. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to parádně. :) Manoliat jsem si ještě pořád nepřečetla ani první díl, mám ho na seznamu už asi rok. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, uvidíme, jaké to bude, třeba zařadím i ostatní díly :-)

      Vymazat
  9. Obalka knihy Za zrcadlem je nadherna :-)Zaujala mne take kniha Kdo je bez viny, preji pekne cteni a budu se tesit na recenze:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Kdo je bez viny bude určitě hodně zajímavé čtení... :-)

      Vymazat
  10. Moc pěkné přírůstky! Těším se na recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  11. krásné nové přírůstky! Manžela na objednávku mám doma taky ale ještě jsem ji bohužel nečetla.
    Tvůj PocketBook má krásný nový obleček! Taky už pomalu začínám vybírat nový obleček :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se ke knihám brzy dostanu..K recenzákům určitě, ale to je pak na úkor mých vlastních :(. Jinak děkuji za pochvalu oblečku, je super, sice jsem zelnou nechtěla, ale zase je kvalitní. Před tím jsem měla tu plastovou skořápku, ale v ohybech rohů to začalo praskat...tohle je prostě lepší :-)

      Vymazat
  12. Moc hezké přírůstky, Míšo :) Akorát se tu teď plácám do čela, protože jsem tento týden byla v LK a úplně jsem zapomněla na knížky z alpressu, které jsem si chtěla pořídit na doporučení Šárky - mezi nimi samozřejmě i Kdo je bez viny... Jsem trdlo :) Přeji, ať se Ti knihy líbí a těším se na recenze! Měj se pěkně :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[