Měsíční shrnutí 05/2016

2.6.16
Všechny vás moc zdravím,
   
     než jsme se nadáli, tak tu máme další nový měsíc. Přijde mi, že to hrozně letí, vždyť před chvílí jsem rozbalovala dárky pod stromečkem a teď už pokukuji po nových plavkách.
     Za měsíc květen jsem se polepšila a přečetla celkem 8 knih a devátou do půlky. A i tentokrát musím konstatovat, že jsem měla opět štěstí na pěkné kousky, co víc si přát :).
     Pojďme si tedy shrnout, jaké knihy mi dělaly v květnu radost.


24. Černý anděl - Kjell Ola Dahl - 05/2016
25. Lahodně s Ellou každý den - Ella Woodward - 05/2016
26. Oběšení psi - Jens Henrik Jensen - 05/2016
27. Mladý Mesiáš - Anne Rice - 05/2016
28. Bez duše - Eva Molíková - 05/2016
29. Dívka s jahodami - Lisa Stromme - 05/2016
30. Lovci lebek - Hana Hindráková, Jiří Johánek - 05/2016
31. Ztracené - Eva Urbaníková - 05/2016





     Černého anděla hodnotím jako velmi zdařilou detektivku, která nepostrádá vůbec nic. Velmi zdařile propletené, vraha opravdu odhadnete až na samém konci. Prostě dobré!
Hodnocení: 4/5
Recenze ZDE





   
     Lahodně s Ellou je velmi zdařilá kuchařka, ale! Ne pro každého. Rozhodně vás naučí jíst zdravě a přitom i chutně. Nenajdete v ní ovšem žádné maso a jako její jediné mínus považuji to, že některé suroviny nejsou k dostání v běžných obchodech, takže než se pustíte do vaření, musíte udělat pořádný nákup a opravdu věnovat pozornost všem surovinám.
Ale hodnotím velmi kladně!
Hodnocení: 4/5
Recenze ZDE




     Ho, ho, ho... Tentokrát mi nakladatelství Omega udělalo opravdu nesmírnou radost. Touto knihou se trefili přesně do mého vkusu! 
Skvělé čtení, skvělý námět a skvělé zpracování. Kniha u které se rozhodně nebudete nudit. Bohužel ale vychází až na začátku října. Takže smůla nejen pro vás, ale i pro mě, protože jde o sérii a já už teď s jistotou vím, že si další pokračování rozhodně nenechám ujít! Tohle pro mě byla prostě pecka!
Hodnocení: 5/5
Recenze ZDE




     Tuto knihu jsem hodnotila jako lehce kontroverzní. Co si budeme nalhávat, lidé ji budou hodnotit podle námětu. Ale já vám povídám, čtenář by ji neměl odsuzovat. Nemusíte být věřící, abyste si přečetli tento nádherný příběh sedmiletého dítěte, které má ve svých rukách celý svět. 
Nádherný barevný příběh, plný historie. Nic se v něm nikomu nevnucuje, je to prostě jen nádherný román, který dokáže okouzlit. Věřte mi :-)
Hodnocení: 5/5
Recenze ZDE


     

     Bez duše je velmi povedené dílko jedné nadějné české spisovatelky. Je velká škoda, že kniha není více propagovaná, protože by si to zasloužila. Ale pro začínající spisovatele je to prostě těžké. Pokud mám mezi svými čtenáři milovníky historických románů, fantasy romancí a v neposlední řadě upírů, pak by se měli po této knize rozhodně porozhlédnout. Nebudou litovat. 
Hodnocení: 5/5
Recenze ZDE





     Pro mě velká změna v žánru. Kniha pojednávající o vzniku jednoho z nejslavnějších obrazů E. Muncha. Bylo to pro mě takové jiné čtení, nikdy jsem nic podobného nečetla. Myslela jsem, že se budu nudit, ale to se nestalo. Opět kus historie a pravdy o jedné významné osobnosti.
Hodnocení: 4/5
Recenze ZDE


     

     Velmi povedené a zdařilé dílko jedné české spisovatelky, která si na chvilku odskočila z Afriky zpátky do Čech! Velmi čtivé a surové, takové chlapské. Knihu přečtete během pár hodin a nudit vás určitě nebude. Český thriller z prostředí spec. pátrací jednotky. Skvělé...
Hodnocení: 4/5
Recenze ZDE





     Jako poslední tu mám tuto černou malou krásku. Malá kniha s velkým a vážným tématem. Bohužel jsem nestihla ještě napsat recenzi, snad dnes...
Kniha je vyprávěním šesti žen, které se zamilovaly do muslima. Zamilovaly?
ZBLBLY!!!!
Můžu vám říct, že jsem dlouho nebyla takhle v koncích, vytočená, naštvaná a nechápající.
Tohle bylo snad horší čtení než číst nějaký krvavý thriller. Opravdu. 
Kniha u které budete nevěřícně kroutit hlavou nad blbostí, hloupostí a naivitou některých žen. Pokus se vám napsat recenzi ještě dnes. Protože takhle kniha je opravdu silné kafe a asi by si ji měla přečíst každá žena. Navrhovala bych to i jako povinnou četbu. 
Hodnocení: 5/5
dodávám odkaz na recenzi, už je hotová...KLIK



     Rozhodla jsem se, že tu devátou knihu (Společnice - Lesley Pearse), kterou jsem včera přečetla, si nechám na červen. Myslím, že je tady toho víc než dost. Jaký byl váš květen a tím nemyslím, jestli byl plodný na počet, ale hlavně na knihy, jestli jste měli taky takové štěstí jako já a všechny knihy vás taky tolik bavily?
Která kniha z vašich květnových vás nejvíce oslovila, vyberte mi jen jednu a napište mi ji do komentáře, ráda si ji vyhlédnu a připíšu na seznam. Myslím, že to bude zajímavé. 
Já za sebe rozhodně doporučuji Ztracené!

15 komentářů:

  1. Recenze na přečtené knihy jsem četla všechny a musím říct, že jsi měla knižně zajímavý měsíc. Na tu poslední recenzi se těším!Tohle je pro mě nepochopitelné obzvlášť proto, že znám holku, které se to stalo. Naštěstí se vzpamatovala včas.
    O kuchařce jsem nevěděla, že je bezmasá. Budu se na ni muset mrknout, pro mě je za bezmasost bod navíc :)
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud opravdu nepotřebuješ maso, určitě se po ní podívej, protože i tak jsou v ní opravdu chutné pokrmy.
      Ano, nepochopitelné. Také znám jednu holčinu, ale té se v manželství zatím daří. Možná je to opravdu malá výjimka. Ale ty příběhy byly prostě příšerné.

      Vymazat
  2. Docela mě láká Dívka s jahodami a kniha Ztracené - tahle tématika je zajímavá. Ale stejně jako ty, to vůbec nechápu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obě knihy Ti opravdu doporučuji a obzvláště ti Ztracené. Určitě se Ti budou líbit :)

      Vymazat
  3. Krásné skóre, Míšo :) Ztracené si píšu na seznam a podívám se po ní časem asi v knihovně. Už jsem ji kdysi zaregistrovala, ale potom jsem na ni úplně zapomněla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Šárko, opravdu se po ní podívej. Je to taková oddechovka bez oddechu :-)

      Vymazat
  4. Pěkná hromádka knih :-) Ztracené mám taky v merku a Oběšení psi jsou taky zajímavý.

    OdpovědětVymazat
  5. Míšo, senzační čtenářské skóre. Zaujaly mě Ztracené, dám na Tebe a podívám se po nich. Já bych Ti z mých květnových doporučila asi TY od Caroline Kepnes, ale protože předpokládám, že jsem jedna z mála, kdo to četl takhle pozdě, asi to zrovna moc dobrý tip není :) Ale je to upřímně nejlepší kniha, jakou jsem v květnu četla. Přeji, ať máš hezký červen, nejen čtenářsky samozřejmě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec nevadí, já ji taky ještě nečetla :-) Takže opravdu díky. Sice jsem na to slyšela spíše negativní ohlasy, ale proč to nezkusit. Ty jsi byla spokojená?

      Vymazat
  6. Oběšení psi prostě vedou!!!
    http://bilbovy-knihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělé shrnutí! :)
    Na Zatracené si mě pořádně nalákala, musím se hned mrknout na recenzi! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[